Acne littekens behandelen

Onze artsen scoren een 8.6 uit 10 over 252 reviews

Acne littekens behandelen

Littekens komen helaas geregeld voor. Ze kunnen ontstaan na een trauma (val of ongeluk), na een ziekte, maar ook na puistjes. De littekens kunnen op verschillende manieren goed behandeld worden. Wij maken het onderscheidt tussen 2 type littekens:
Littekens
– Acne littekens (lees hieronder verder)

Acne littekens verwijderen

Littekens in het gelaat zijn vaak acne littekens. Deze littekens zijn goed te behandelen, de littekens zijn enorm te vervagen of zelfs te verwijderen. Onze huidtherapeute heeft daarvoor een pallet aan behandelingen. De meest effectieve behandeling is de ablatieve gefractioneerde laser behandeling. Wij werken exclusief met de Erbium YAG 2940 laser. Deze verdampt het litteken weefsel, en stimuleert de gezonde huid.

De Erbium laser richt zich op het water in de huid (dit verdampt), waardoor de littekens verdwijnen.

De mate van succes is altijd afhankelijk van de diepte, grootte en plaats van de littekens. Voor we met de behandeling kunnen beginnen, moet de actieve acné verdwenen zijn, er mogen dus geen puistjes meer zijn.

Behandeling van acne littekens

Voor de behandeling van acnelittekens heeft Huidkliniek De Vliet verschillende mogelijkheden. Tijdens het consult wordt bekeken welke methode bij u het beste resultaat zal geven.

Laser behandeling: De Erbium YAG 2940 nm fractional laser is zeer selectief op water in uw huid. Daardoor is de laser in staat zeer selectief uw bovenste huidlaag te vernieuwen. De bovenste huidlaag (littekenweefsel) verdampt, en het collageen wordt gestimuleerd waardoor de huidkwaliteit verbeterd.
Grove porien en putjes in de huid kunnen selectief aanzienlijk minder diep worden gemaakt. Gemiddeld is daar 4 behandelingen voor nodig.

Een peeling is geschikt wanneer de huid onregelmatig van structuur is en oneffen oogt. De peeling haalt een nieuwe huid tevoorschijn die aanmerkelijk gladder is.

Resultaat na behandeling van acne littekens

Het resultaat is een gladdere, meer gelijkmatige huid. Doordat de huid gelijkmatiger is, verbeterd het aangezicht aanzienlijk. De schaduw die de putjes veroorzaken verminderen evenredig.

Kosten van lasertherapie tegen acne littekens

Intakegesprek Vrijblijvend
Acne littekens
Klein gebied v.a. € 75
Wangen € 200

Intakegesprek
Het intakegesprek heeft u met een ervaren huidtherapeut, zij zal ook de behandeling uitvoeren. Mocht de diagnose ingewikkeld zijn, kan zij altijd overleggen met de aanwezige arts of plastisch chirurg. Uw klacht wordt uitgebreid besproken, alsook welke behandeling voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg.
Ook zal zij vragen wat uw wens en verwachting is. Zij kan dan aangeven of de behandeling aan die verwachtingen kan voldoen. Ook of een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn om uw acne littekens behandelen.

Richtlijnen voor de behandeling

De behandeling kan niet plaatsvinden op een zongebruinde huid. Tijdens de behandeling mag er geen koortslip aanwezig zijn. Na een behandeling adviseren wij 48 uur niet te zwemmen, en voor 24 uur niet bijzonder heet te douchen. Uw dagelijkse bezigheden kunt u uiteraard direct weer hervatten. Na de behandeling mag u niet aan de huid krabben. Wij adviseren u niet te zonnebaden na de behandeling, en uw huid goed te beschermen met zonnebrandcrème SPF 30/50. U mag na de behandeling uw eigen cosmetica aanbrengen, dit mag echter niet irriteren. Wij kunnen u ook adviseren over de medische camouflage van Lycogel.

Consult peeling behandeling

Wilt u meer informatie over de geschikte behandeling voor uw huid? Tijdens een vrijblijvend intakegesprek krijgt u representatieve voor / na foto’s te zien van een behandeling.

U krijgt aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg. Besluit u tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst.

Bent u benieuwd wat onze ervaren huidtherapeute voor u kan betekenen? U kunt online een

Afspraak maken

agenda

Waarom Huidkliniek De Vliet?

Gespecialiseerde kliniek
Intercollegiaal overleg met andere medisch specialisten over diagnose
Modern ingerichte behandelkamers
Geen wachtlijsten
Goed bereikbaar in Leiden

Lees verder:
Definitief ontharen
Littekens verwijderen
Pigmentvlek verwijderen

Huidkliniek De Vliet is gevestigd in de buurt van Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten, Rijnsburg, Katwijk, Warmond, Wassenaar, Alphen aan den Rijn, Sassenheim, Roelofarendsveen en Zoeterwoude.