Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.8 uit 420 reviews

Acne littekens behandelen

Littekens kunnen ontstaan na een trauma (val of ongeluk), na een ziekte, maar ook na puistjes of jeudpuistjes. Littekens kunnen op verschillende manieren goed behandeld worden. Wij maken het onderscheid tussen 2 type littekens:
Trauma littekens
– Acne littekens (lees hieronder verder)

Acne littekens

Littekens in het gelaat zijn vaak acne littekens. Deze zijn meestal goed te behandelen; sterk te vervagen of zelfs te verwijderen. Onze huidtherapeutes hebben daarvoor een pallet aan behandelingen. De meest effectieve behandeling is de ablatieve gefractioneerde laser behandeling. Wij werken met de Erbium YAG 2940 laser. Deze verdampt het littekenweefsel en stimuleert de gezonde huid.

De Erbium laser richt zich op het water in de huid; dit verdampt waardoor de littekens verdwijnen.

De mate van succes is afhankelijk van de diepte, grootte en plaats van de littekens. Voordat we met de behandeling kunnen beginnen moet de actieve acné verdwenen zijn, er mogen dus geen puistjes meer zijn.

Een andere wijze van behandelen is door middel van peeling. Een peeling is geschikt wanneer de huid onregelmatig van structuur is en oneffen oogt. De peeling haalt een nieuwe huid tevoorschijn die aanmerkelijk gladder is.

Eindresultaat

Het eindresultaat is een gladdere meer gelijkmatige huid. Doordat de huid gelijkmatiger is verbetert het aangezicht aanmerkelijk. De schaduwen die de putjes veroorzaken verminderen na een behandeling zichtbaar.

Intakegesprek

Het intakegesprek heb je met een ervaren huidtherapeut, zij zal ook de behandeling uitvoeren. Mocht de diagnose ingewikkeld zijn zal zij altijd eerst overleggen met de aanwezige arts of plastisch chirurg. Jouw klacht wordt uitgebreid besproken, alsmede welke behandeling voor jou het beste is, welk resultaat je mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg.
Ook zal de huidtherapeut vragen wat jouw wens en verwachting is. Zij kan dan aangeven of de behandeling aan die verwachtingen kan voldoen. Daarnaast zal er aangegeven worden of een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn om jouw acne littekens te behandelen.

Vóór de behandeling

De behandeling kan niet plaatsvinden op een zongebruinde huid. Tijdens de behandeling mag er geen koortslip aanwezig zijn. Na een behandeling adviseren wij 48 uur niet te zwemmen en 24 uur niet heet te douchen. Je dagelijkse bezigheden kun je wel direct weer hervatten. Na de behandeling mag je niet aan de huid krabben. Wij adviseren je niet te zonnebaden na de behandeling en de huid goed te beschermen met zonnebrandcrème SPF 30/50. Je mag na de behandeling jouw eigen cosmetica aanbrengen, dit mag echter niet irriteren.

agenda

Lees verder:
Definitief ontharen
Littekens verwijderen
Pigmentvlek verwijderen