Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.8 uit 420 reviews

Acne behandeling Leiden

Acne behandeling Leiden

Acne is een van de meest voorkomende huidziekten. In deze video geeft Huidkliniek De Vliet uit Leiden informatie over de problemen die je van acne kunt ondervinden, de verschillende varianten van acne, de mogelijke oorzaken en behandelmogelijkheden.

Wat is acne?

Acne is de verzamelnaam van enkele verschillende huidaandoeningen die alle te herkennen zijn aan het optreden van puistjes. Huidkliniek de Vliet voert acne behandelingen in Leiden uit.

Acne vulgaris of jeugdpuistjes komt het meest voor op de schouders, armen, nek en gezicht en wordt veroorzaakt door een overmatige productie van talg waardoor mee-eters ontstaan. In deze verstopte en uitgezette talgkliertjes bevindt zich de bacterie Propionibacterium acnes die prikkelende stoffen produceert en ontstekingsverschijnselen oproept. Rode knobbeltjes verschijnen die na infectie ook puisten en abcessen op gezicht en vooral op de rug kunnen vormen. Acne begint meestal bij het intreden van de puberteit. Mannen met acne hebben dit vaak heftiger dan vrouwen. De overmatige talgproductie wordt namelijk gestimuleerd door de mannelijke hormonen (androgenen).

Sommige mensen hebben met name last van mee-eters. Deze komen voornamelijk voor op de neus, jukbeenderen, schouders, rug en/of decolleté. Lees hier onze blog over mee eters.

Acne behandeling voor en na foto, vette huid na behandeling, actieve acne resultaat, jeugdpuistjes resultaat behandeling, acne behandeling leiden
Voor en na foto acne behandeling

Acne therapie Leiden

Meisjes kunnen al rond hun achtste jaar last van puistjes krijgen, jongens meestal pas rond hun veertiende. Hormonen en erfelijke aanleg kunnen een rol spelen. Puistjes zijn meestal het ergst tussen je zestiende en negentiende jaar. Daarna ben je er vaak (grotendeels) vanaf. Dat geldt niet voor iedereen: sommige mensen hebben tot na hun dertigste nog last van ‘jeugdpuistjes’. Mensen die erg aan acne hebben geleden dragen daar overigens wel vaak levenslang de littekens van mee in de vorm van putjes en huid-onregelmatigheden.

Acne is ongevaarlijk maar wel ontsierend. Voor de patiënt kan dit een grote psychische belasting betekenen.

Wat houdt acnetherapie in?

Acnetherapie bestaat uit het oppervlakkig en diep reinigen van de huid. Hierbij worden producten gebruikt om de huid schoon te maken, de oorzaken van acne te verminderen en de genezing van de huid te bespoedigen. De talgophopingen, mee-eters, gerstekorrels, puistjes en ontstekingen worden vervolgens manueel gereinigd. Hierdoor wordt al het talg verwijderd zonder dat de huid hierbij beschadigd.

Naast de acnetherapie krijgt u adviezen en instructies om de huid zelf te verzorgen met daarvoor geschikte producten.

Meest gestelde vragen over een acnebehandeling

Wordt een acnebehandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Een acnebehandeling (acnetherapie) kan worden vergoed uit een aanvullende verzekering. U krijgt van ons een factuur mee, die kunt u mogelijk declareren. Bekijk vóór de behandeling goed uw polis.

Is mijn eetpatroon van belang?
Uw eetpatroon is mogelijk van belang. De Huidtherapeute zal u vragen naar bijzonderheden en u vervolgens mogelijk adviseren.

Ik kan voor een acnebehandeling toch ook gewoon naar de schoonheidsspecialist?
Huidtherapeuten zijn in dit vakgebied medisch opgeleid op HBO niveau. Zij hebben de beschikking over meer behandelmogelijkheden zoals lasers, zwaardere peelings en mogelijk medicatie voorschrijving in overleg met een arts uit onze kliniek. Daarnaast is het bij een behandeling door een huidtherapeut eenvoudiger om (deels) vergoeding te krijgen vanuit uw aanvullende zorgverzekering.

Vanaf welke leeftijd kan er behandeld worden?
Er kan in de pubertijd behandeld worden. Indien je onder de 18 bent is het wel noodzakelijk dat een ouder/verzorger met een behandeling akkoord gaat.

Waar kan ik nog meer informatie vinden?
Op de website van het Huidfonds hebben vooraanstaande dermatologen een bijdrage geleverd:
Informatie over acne op Huidfonds.nl

Lees verder over acne:
Jeugdpuistjes
Acnelittekens behandelen

Onze ervaren huidtherapeuten informeren u vrijblijvend welke behandeling voor u resultaat kunnen bieden. Bekijk hier de beschikbare spreekuren:

Afspraak maken

 

agenda

Waarom Huidkliniek De Vliet?

Gespecialiseerde kliniek
Ervaren huidtherapeuten
Modern ingerichte behandelkamers
Geen wachtlijsten
Elke week een avond en een weekend spreekuur