Acne behandeling Leiden

Onze artsen scoren een 8.6 uit 10 over 252 reviews

Acne behandeling Leiden

Acne is een van de meest voorkomende huidziekten. In deze kennisvideo geeft Huidkliniek De Vliet uit Leiden informatie over de problemen die je van acne kunt ondervinden, de verschillende varianten van acne, de mogelijke oorzaken en behandelmogelijkheden.

Wat is acne?

Acne is een verzamelnaam van enkele verschillende huidaandoeningen, die alle te herkennen zijn aan het optreden van puistjes. Huidkliniek de Vliet voert acne behandeling Leiden uit.

Acne vulgaris of jeugdpuistjes komt het meest voor op de schouders, armen, nek en gezicht en berust op een overmatige productie van talg, waardoor mee-eters ontstaan. In deze verstopte en uitgezette talgkliertjes bevindt zich de bacterie Propionibacterium acnes die prikkelende stoffen produceert en ontstekingsverschijnselen oproept. Rode knobbeltjes verschijnen, die na infectie ook puisten en abcessen op gezicht en vooral op de rug kunnen vormen. Acne begint ongeveer bij het intreden van de puberteit. Mannen hebben, als ze acne hebben, dit vaak veel heftiger dan vrouwen. De overmatige talgproductie wordt namelijk gestimuleerd door de mannelijke hormonen (androgenen).

Sommige mensen hebben met name last van mee eters. Deze komen voornamelijk voor op de neus, jukbeenderen, schouders, rug of decolete. Lees hier onze blog over mee eters.

Acne behandeling voor en na foto, vette huid na behandeling, actieve acne resultaat, jeugdpuistjes resultaat behandeling, acne behandeling leiden

Voor en na foto acne behandeling

Acne therapie Leiden

Meisjes kunnen al rond hun achtste jaar last van puistjes krijgen, jongens meestal pas rond hun veertiende. Hormonen en erfelijke aanleg kunnen een rol spelen. Puistjes zijn meestal het ergst tussen je zestiende en negentiende jaar. Daarna ben je er meestal van af. Dat geldt niet voor iedereen: sommige mensen hebben tot na hun dertigste nog last van ‘jeugdpuistjes’. Mensen die erg aan acne hebben geleden, dragen daar overigens wel vaak levenslang de littekens van mee, in de vorm van putjes en huid-onregelmatigheden.

Acne is ongevaarlijk maar vooral ontsierend. Voor de patiënt kan dit een grote psychische belasting betekenen.

Wat houdt acnetherapie in?

Acnetherapie wordt ingezet om acne te behandelen. Acne is een huidaandoening aan de talgklieren met een chronisch karakter dat wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van talgophopingen, mee-eters, gerstekorrels, puistjes en (onderhuidse) ontstekingen in het gelaat, op de borst en/of de rug.

Acnetherapie bestaat uit het oppervlakkig en diep reinigen van de huid. Hierbij worden producten gebruikt om de huid schoon te maken, de oorzaken van acne te verminderen en de genezing van de huid te bespoedigen. De talgophopingen, mee-eters, gerstekorrels, puistjes en ontstekingen worden vervolgens manueel gereinigd. Hierdoor wordt al het talg verwijderd zonder dat de huid hierbij beschadigd.

Naast de acnetherapie krijgt u adviezen en instructies om de huid zelf te verzorgen met daarvoor geschikte producten.

Meest gestelde vragen over een acne behandeling

Wordt een acnebehandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Een acne behandeling (acnetherapie) kan worden vergoed uit een aanvullende verzekering. U krijgt van ons een factuur mee, die kunt u mogelijk declareren. Bekijk voor de behandeling goed uw polis. Prijslijst acne behandeling Huidkliniek De Vliet:

Intakegesprek Vrijblijvend
Acne behandeling
Dieptereiniging v.a. € 45
Dieptereiniging + milde peeling € 65
Dieptereiniging + diepe peeling € 80

Is mijn eetpatroon van belang?
Uw eetpatroon is mogelijk van belang. De Huidtherapeute zal u vragen naar bijzonderheden en u vervolgens mogelijk adviseren.
Ik kan voor een acnebehandeling toch ook gewoon naar de schoonheidsspecialist?
Een huidtherapeut is in dit vakgebied HBO para-medisch opgeleid. Zij hebben de beschikking over meer behandelmogelijkheden (lasers, zwaardere peelings, mogelijk medicatie voorschrijving in overleg met een arts uit onze kliniek). Daarnaast is het bij een huidtherapeut wellicht eenvoudiger om (deels) vergoeding te krijgen vanuit uw aanvullende zorgverzekering.
Vanaf welke leeftijd kan er behandeld worden?
Er kan in de pubertijd behandeld worden. Indien je onder de 18 bent is het wel noodzakelijk dat een ouder/verzorger met een behandeling akkoord gaat.
Waar kan ik nog meer informatie vinden?
Op de website van het Huidfonds hebben vooraanstaande dermatologen een bijdrage geleverd:
Informatie over acne op Huidfonds.nl

Lees verder over acne:
Jeugdpuistjes
Acnelittekens behandelen

Onze ervaren huidtherapeuten informeren u vrijblijvend welke behandeling voor u resultaat kunnen bieden. Bekijk hier de beschikbare spreekuren:

Afspraak maken

 

agenda

Waarom Huidkliniek De Vliet?

Gespecialiseerde kliniek
Ervaren huidtherapeuten
Modern ingerichte behandelkamers
Geen wachtlijsten
Elke week een avond en een weekend spreekuur