Automutilatie littekens behandelen

Onze kliniek ontvangt een 8.6 uit 10 over 268 reviews

Automutilatie littekens behandelen

Huidkliniek De Vliet vervult een landelijke functie voor mensen met automutilatie littekens. Zij willen met de littekens niet herinnerd worden aan de ‘zwarte dagen’ van hun leven. Omdat deze mensen van het kastje naar de muur worden gestuurd voor behandeling van de littekens, hebben wij een behandeltraject opgesteld. Dit behandeltraject varieert van de mate van littekens bij aanvang van de behandeling, maar kan lasertherapie, camouflagetherapie en plastische chirurgie omvatten. Automutilatie littekens verwijderen is omvangrijk. Afhankelijk van het stadium en mate van littekenvorming is er een behandeltraject.

Veel mensen die genezen zijn van automutilatie (zelfbeschadiging) schamen zich voor de littekens. De huidtherapeut kan een grote verbetering behalen in het verbeteren van de ontstane littekens. De mate van verbetering hangt af van het soort litteken vorming, de hoeveelheid, de locatie van de littekens en uw huidtype.

Klik op onderstaande voor / na foto voor een vergroting.

Automutilatie zelfbeschadiging littekens verwijderen Huidkliniek De Vliet Leiden, automutilatie littekens verwijderen

Behandeling van zelfbeschadiging littekens

Huidkliniek De Vliet heeft veel ervaring met het behandelen van automutilatielittekens. De behandeling kan grofweg uit 3 behandelingen bestaan:
– Lasertherapie
Het verwijderen van (eventueel aanwezige) roodheid en afschaven van littekenweefsel.
– Camouflagetherapie
Indien nodig met camouflage de littekens ‘leren verstoppen’. Ook kunnen (geschikte) littekens worden ingekleurd door de medisch tatoeërende huidtherapeut.
– Plastische chirurgie
Onze lijn naar de plastische chirurgie in het Alrijne Ziekenhuis in Leiden is kort. Één plastisch chirurg is gespecialiseerd in de behandeling van automutilatielittekens. Een bezoek aan de plastisch chirurg is echt een laatste optie. Een eventuele operatie is vaak ingrijpend en normaal gesproken geen verzekerde zorg.

Lasertherapie

Wij behandelen met een combinatie van geavanceerde huidlasers. Indien de littekens rood zijn, kunnen we de kleur verwijderen. Daardoor vallen ze vaak veel minder op. Met de fractional laser (de ablatieve Erbium (Er;2940) schiet gaatjes in het litteken weefsel. Hiermee verdampt de bovenste (verlittekende) huidlaag. Tegelijkertijd wordt de gezonde huid verstevigt en gestimuleerd.

Camouflagetherapie

Camouflagetherapie kan bestaan uit het ‘leren’ aanbrengen van tijdelijke medische camouflage. Dit betreft Lycogel, een ademende en onzichtbare camouflage. Er zijn clienten die daar vele jaren blij mee zijn.

Medische tatoeage is een andere vorm van camouflagetherapie. Onze huidtherapeut is daarin gespecialiseerd, heeft er veel ervaring in opgedaan.

Camouflagetherapie wordt vaak vergoed door de zorgverzekering. Controleer daarvoor uw polis.

Intakegesprek automutilatie littekens

Voor een behandeling heeft u altijd een uitgebreid intakegesprek met onze huidtherapeute. Zij beoordeeld of uw littekens geschikt zijn voor behandeling.

Uw huid beschermen met SPF 30 wordt altijd aangeraden na de behandeling.

U kunt contact opnemen voor meer informatie of een vrijblijvend intakegesprek via onderstaande button.

Afspraak maken

agenda

Waarom Huidkliniek de Vliet?

Gespecialiseerde huidtherapie kliniek
Werkzame artsen en plastisch chirurgen
Modern ingerichte behandelkamers
Geen wachtlijsten
Goed bereikbaar langs A4 bij Leiden

 

Lees verder:
Spider naevus verwijderen
Pigmentvlekken verwijderen
Tatoeage verwijderen
Acne behandeling Leiden