Beenvaatjes verwijderen

Onze artsen scoren een 8.6 uit 10 over 252 reviews

Beenvaatjes verwijderen

Beenvaatjes zijn chronisch verwijde haarvaatjes (adertjes) als gevolg van vaatwandverslapping. Ze kenmerken zich door te verschijnen als storend blauwe vaatjes, net onder de huid. Deze spataders zijn vaak te vinden op de bovenbenen, knieholtes en rond de enkels/kuiten. De opvallende storende beenvaten / spataders kunnen ontstaan door hormoonschommelingen tijdens de zwangerschap, erfelijke aanleg of een staand beroep waardoor veel druk uitgeoefend wordt op het haarvatensysteem.

Deze vaatjes geven medisch geen klachten, maar kunnen cosmetisch storend zijn. Ontsierende rode of blauwe haarvaatjes, ook wel berkentakjes genoemd, kunnen efficiënt worden verwijderd met de Nd;YAG Long Pulse 1064.

Beenvaatjes verwijderen, vaatjes benen behandelen, storende beenvaten laseren

Beenvaatjes verwijderen voor en na foto

Intakegesprek vaatlaser behandeling

Het intakegesprek voert u met een ervaren huidtherapeute, zij zal ook de behandeling uitvoeren. In dit gesprek komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: of de vaatjes geschikt zijn voor behandeling met de Nd;YAG 1064 Long Pulse, welk resultaat u van de behandeling mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg. Ook zal de huidtherapeute vragen naar uw medische achtergrond en uw algemene fysieke gesteldheid.

Behandeling vaatlaser

De Nd;YAG 1064 Long Pulse geeft een laserpulse die zich richt op het bloed (oxyhemoglobine) in de haarvaatjes. Door de warmte beschadigen de vaatjes en worden ze door het lichaam opgeruimd. De behandeling is enigszins pijnlijk, vergelijkbaar met warme prikjes of een elastiekje dat tegen de huid tikt. Een verdoving is bij lasertherapie echter niet nodig, de laser heeft een gekoelde tip die tijdens de behandeling uw huid direct comfortabel koelt. Door de huid meteen na de behandeling te koelen verdwijnt de pijn snel.

Met behulp van de laser kunnen deze bloedvaatjes door de huid heen, zonder de huid te beschadigen verwijderd worden. Het laserlicht dringt door de huid en zoekt de oxyhemoglobine van het bloed op. Hierdoor worden de bloedvaatjes verwarmd, waardoor de vaatwand samentrekt en waardoor vervolgens het lichaam de overblijfselen opruimt. Met een lichtbundel van een paar millimeter kunnen de vaatjes nauwkeurig behandeld worden. Minstens 4 weken voor de behandeling moet de huid voldoende beschermd worden tegen het zonlicht. Bij onvermijdelijke blootstelling aan de zon kan de huid worden ingesmeerd met een zonnebrandcrème van minimaal factor 30. De huid mag bij de behandeling niet gebruind zijn.

Na de behandeling

Na de behandeling wordt de huid extra gekoeld waardoor de pijn snel verdwijnt. De huid is wat roder en kan licht opgezwollen zijn . U kunt direct na de behandeling weer aan het werk.

De kleur van de vaatjes verandert in licht rood. Sommige vaatjes zullen wat paarsblauw verkleuren. De verkleuring van de behandelde vaatjes zal geleidelijk aan minder worden, maar dat kan afhankelijk van het herstelvermogen van het lichaam en de dikte van de vaatjes wel enkele weken duren. Soms ontstaan er kleine blaartjes en/of pigmentvlekjes. Ook deze verdwijnen met de tijd vanzelf.

Resultaat

De vaatjes die behandeld zijn, worden opgeruimd door uw lichaam en blijven voorgoed weg. Echter: de oorzaak waardoor de berkentakjes ontstaan (vaak een erfelijke factor of een staand beroep) is door de lasertherapie niet weggenomen. Na verloop van tijd kunnen er weer nieuwe vaatjes ontstaan. Ook deze kunnen weer worden behandeld.

Risico’s en complicaties

De Nd;YAG 1064 long pulse is een zeer veilige laser. Na de behandeling treedt er een lichte roodheid en zwelling op, deze verdwijnt na enkele uren tot een dag. Een tijdelijk pigmentvlekje is eveneens een voorkomende reactie. Als u last heeft van huidaandoeningen zoals eczeem of een koortslip, dan kan dit door de laserbehandeling verergeren. Gelukkig komen deze complicaties bij ons maar zelden voor.

Wat zijn blauwe storende beenvaatjes eigenlijk? Men noemt ze besenreiser. Lees hier verder voor meer informatie.

Wilt u een vrijblijvend intakegesprek wat onze huidtherapeute voor uw beenvaatjes kunnen betekenen? Plan online een:

Afspraak

agenda

Waarom Huidkliniek De Vliet

Gespecialiseerde huidtherapie kliniek
Intercollegiaal medisch specialistisch overleg
Modern ingerichte behandelkamers
Geen wachtlijsten
Goed bereikbaar nabij A4 afslag Leiden-Zuid