Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.8 uit 420 reviews

Beenvaatjes laseren

Beenvaatjes laseren?

Spataderen, beenvaatjes, besenreiser en/of berkentakjes zijn kleine raster- of waaiervormige aderen, gelegen in de epidermis. Er zijn 2 veel voorkomende vaatproblemen: de dikke, erop liggende spataderen en de kleinere, cosmetisch storende blauwe beenvaatjes.

Spataderen

Spataderen verschijnen vooral op de benen. Zeer veel mensen krijgen er last van. Er kan sprake zijn van erfelijke aangeboren aanleg, veel staande werkzaamheden of ontstaan als gevolg van een belemmering in het veneuze systeem. In dit geval verliezen de mooie haarvaten door permanent verhoogde druk na verloop van tijd hun oorspronkelijke elasticiteit. De aderen verwijden en worden weergegeven als rode blauwe golvende vasculaire structuren.

Hoewel spataderen, zonder de deelname van het andere beenadersysteem, niet een ziekte in de medische zin zijn, vormen ze een aanzienlijk cosmetisch probleem voor veel mensen.

Spataderen kunnen wij helaas NIET behandelen. Hierbij een voorbeeldfoto van spataderen.

spataderen
Spataderen (die wij NIET kunnen behandelen)

Berkentakjes / Beenvaatjes / Besenreiser

Niet op de huid liggende storende blauwe vaatjes worden ook wel berkentakjes, beenvaatjes of besenreiser genoemd. Deze zijn met name cosmetisch storend. Ze kunnen ontstaan door dezelfde oorzaken: aanleg, staand werk of doordat het bloed nieuwe stromingsmogelijkheden zoekt indien vaatjes wat verstopt raken of onvoldoende capaciteit hebben. Dit toont zich dan als enkele of een raster van kleine blauwe vaatjes.

Beenvaatjes verwijderen, vaatjes benen behandelen, storende beenvaten laseren
Beenvaatjes (die wij WEL kunnen behandelen)

Behandelmethode storende beenvaatjes

Huidkliniek De Vliet verwijdert storende beenvaatjes in slechts enkele behandelingen met onze doeltreffende en veilige vaatlaser. Hierbij wordt gebruik gemaakt van lasertherapie met de Harmony XL laser Nd;YAG 1064, een FDA-goedgekeurde en veilige laser. Het laserlicht heeft de juiste golflengte om te worden geabsorbeerd door de hemoglobine in het bloedvat. Het storende vaatje wordt daardoor verwarmd en vervolgens opgeruimd door het lichaam. Hierbij wordt de omliggende huid niet beschadigd. Door de gekoelde kop en selectieve pulse is de behandeling zo comfortabel mogelijk. Ook een spider naevus kan op deze manier veilig en effectief worden behandeld.

Onze ervaren huidtherapeut maakt graag tijd voor u om u klacht te bekijken en een behandeladvies te geven. Klik hier voor de

Beschikbare spreekuren

 

agenda

Waarom Huidkliniek De Vliet?

Gespecialiseerde kliniek
Ervaren huidtherapeuten werken samen met artsen en plastisch chirurgen
Modern ingerichte behandelkamers
Geen wachtlijsten
Elke week een avond en een weekend spreekuur

Lees verder:
Huidverjonging 360
Laserontharing
Acne behandeling