Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.8 uit 420 reviews

Behandeling uitgelicht: Erbium

Behandeling uitgelicht: Erbium laser huidvernieuwing

Belangrijkste kenmerken:
Ideaal voor patiënten met een lichte huid met rimpels
De huid wordt glad en verfrist
Nieuwe huidlaag ontstaat
Meestal 3 a 4 behandelingen

Onze huidtherapeuten hebben jarenlange ervaring met de Erbium YAG laser. Zij merken op dat:

Een fractional laserbehandeling met de Erbium YAG 2940 kan erg effectief zijn. Fijne lijntjes, rimpels en craquelé huid verdwijnen (bijvoorbeeld op de lippen en de kraaienpootjes). Het werkt het beste en het veiligst op een lichte huid. Na een dag of 7 is het resultaat zichtbaar. Erbium Laserbehandelingen kunnen worden uitgevoerd op één gebied, het hele gezicht maar is ook geschikt voor ongewenste gezichts- en lichaamsslaesies. De Erbium laser verbetert acne littekens en kan rhinophyma van de neus behandelen.

Procedure
De Erbium-laser werkt op het water in de huid. Daardoor raakt de omliggende huid niet of nauwelijks beschadigd. Hiermee kunnen wij de beschadigde huidcellen selectief verdampen, laag voor laag. De Erbium-laser stimuleert ook de productie van collageen, waardoor de huid van de diepere huidlaag strakker en gladder wordt.

Herstel
Na de behandeling wordt het gebied gekoeld en behandeld met rustgevende zalf. Zodra er sprake is van droge korstjes, kan er eventueel gebruik worden gemaakt van ademende minerale make-up. Dit wordt geadviseerd omdat het kalmeert en beschermd.

Veelgestelde vragen over de Erbium YAG

1. Wat zijn de voordelen van een behandeling met de gefractioneerde Erbium laser?

Snel herstel.
Weinig of geen pijn na de behandeling.
Verwijdert de huid laag voor laag.
Over het algemeen juist en specifiek. Hierdoor kan de chirurg de vereiste diepte op verschillende gebieden variëren.
In staat om de diepte van resurfacing door een computergenerator te variëren. Dit maakt precieze controle en vloeiende resultaten mogelijk.
Over het algemeen geen risico op zenuwbeschadiging.
Hiermee kan de chirurg fragiele huidgebieden veilig behandelen die voorheen niet te behandelen waren, zoals onder en rond de ogen.
Langdurig – de meeste resultaten zijn in het algemeen de laatste jaren.
Pigmentatie en littekens zijn verminderd in de praktijk van Dr. Lanzer met behulp van Erbium laser resurfacing.

2. Doet de behandeling pijn?
Er kan wat ongemak zijn tijdens de behandeling. Tijdens de genezingsfase van de ingreep is er meestal geen pijn. Af en toe kan de huid geïrriteerd raken of jeuken.

3. Hoe lang gaat het effect van de laserbehandeling mee?
Het effect van de behandeling kan jaren aanhouden. Afhankelijk van je huidkwaliteit en de hoeveelheid rimpels. Het is echter aan te raden je huid daarna goed te blijven verzorgen en beschermen. Wellicht kun je de huid af en toe preventief behandelen, eventueel met een andere laser.

4. Welke risico’s zijn verbonden aan de Erbium Laser?
Hoewel de risico’s gering zijn, bestaan de volgende beschreven complicaties: infectie, aanhoudende roodheid, verhoogde of verlaagde pigmentatie en littekenvorming. Clienten met een lichte huid die gemakkelijk verbranden hebben het minste risico op pigmentatieschade. Om de risico’s te voorspellen, kan een testgebied worden geadviseerd. Hoe donkerder uw huid, des te groter is het risico.

5. Wie gebruikt de laser?
De lasermachine is erg duur en de operator moet een gespecialiseerde training onder toezicht ontvangen om de laser veilig te kunnen gebruiken. Onze artsen zijn getraind en hebben ervaring met de nieuwste lasermethoden.

6. Wanneer kan ik mijn werk hervatten?
Normaal gesproken kun je de andere dag weer aan het werk. Dit is wel afhankelijk van de intensiteit van de behandeling. Eventuele roodheid kan worden bedekt met ademende minerale make-up en zonnebescherming.

Maak een afspraak: Afspraak maken

Lees verder:
Huidverjonging 360°
Acne behandeling
Definitief ontharen
Tatoeage verwijderen