Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een uit reviews

Chemische peeling

Een chemische peeling is een behandeling waarbij een chemische oplossing op de huid wordt aangebracht om de bovenste lagen van de huid te verwijderen.

Wat is het?

Een chemische peeling is een behandeling waarbij een chemische oplossing op de huid wordt aangebracht om de bovenste lagen van de huid te verwijderen. Hierdoor wordt de textuur van de huid gladder en egaler, en kunnen ook pigmentvlekken, acne en fijne rimpels worden verminderd.

Er zijn verschillende soorten chemische peelings die variëren in sterkte en diepte van penetratie in de huid. Oppervlakkige peelings werken vooral op de buitenste laag van de huid, terwijl diepere peelings tot in de diepere lagen van de huid doordringen.

Chemische peelings kunnen worden uitgevoerd op het gezicht, de nek, de handen en andere delen van het lichaam. De behandeling kan een licht brandend gevoel veroorzaken en na afloop kan de huid rood en schilferig zijn. Het is belangrijk om na de behandeling de huid goed te beschermen tegen de zon en zonlicht te vermijden om complicaties te voorkomen.

Behandeling

Peelings kunnen worden gebruikt om verschillende huidproblemen aan te pakken waaronder pigmentvlekken, rosacea, acne en rimpels.

Een peeling kan bijvoorbeeld worden gebruikt om acne en puistjes te verminderen. Dit is een veelvoorkomende huidaandoening waarbij de talgklieren verstopt raken. Door de huid schoon en dun te houden met een peeling, wordt voorkomen dat het talg zich ophoopt en er pukkels ontstaan. Een peeling kan ook effectief zijn bij een onrustige of gevoelige huid als gevolg van hormonale veranderingen, zoals bij het wisselen van of stoppen met anticonceptie.

Een doffe huid kan worden behandeld met een peeling om de huid te laten stralen en de doffe laag te verwijderen.

Pigmentvlekken worden ook vaak behandeld met een chemische peeling, omdat deze de melanine in de huid kan verminderen. Ook melasma, een vorm van pigmentvlekken, kan effectief worden verminderd met een peeling.

Een peeling kan ook worden ingezet om beginnende rimpels te verminderen, vooral de intensievere peelings zoals de Cosmo Peel Forte zijn hiervoor geschikt.

Bij rosacea kan er worden behandeld met een milde peeling. De peeling vermindert de talgproductie, stimuleert de collageenaanmaak en vermindert ontstekingen. Doordat de weerstand van je huid verbeterd wordt, komt roodheid minder snel terug.

Het mooie van een peeling is dat het het hele gezicht behandelt en niet alleen een klein gedeelte ervan. Het eindresultaat ziet er natuurlijk uit omdat het hele gezicht een boost heeft gekregen.

Wil je weten welke peeling het beste bij jouw huid past? Kom dan langs voor een vrijblijvend consult.

Voor en na

FAQ

Hier vind je ons:

Huidkliniek De Vliet
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 – 0042703
E: info@huidkliniekdevliet.nl