Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.9 uit 448 reviews

CO2 Laser

Een CO2-laser is een medisch apparaat dat laserlicht uitzendt met een golflengte van 10.600 nanometer.

Wat is het?

Een CO2-laser is een medisch apparaat dat laserlicht uitzendt met een golflengte van 10.600 nanometer. Het werkt door geconcentreerde energie af te geven aan de huid in de vorm van licht, wat de huid verwarmt en verdampt. De CO2-laser wordt gebruikt om verschillende huidproblemen te behandelen, zoals rimpels, littekens, pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, en acne-littekens.

De CO2-laser heeft een hoge absorptiegraad in water, wat betekent dat het vooral gericht is op water in de huidcellen. Wanneer het laserlicht wordt geabsorbeerd door de watermoleculen in de huid, wordt er warmte gegenereerd. De hoge temperatuur zorgt ervoor dat de bovenste lagen van de huid gecontroleerd worden verdampt, waardoor nieuwe huidcellen zich kunnen vormen en de huidtextuur en teint verbeteren.

De CO2-laser kan worden gebruikt als een oppervlakkige behandeling of als een diepe behandeling, afhankelijk van de specifieke huidproblemen die moeten worden aangepakt. Het kan enige downtime veroorzaken, afhankelijk van de diepte van de behandeling, maar het kan zeer effectief zijn bij het verbeteren van de algehele uitstraling en gezondheid van de huid.

Behandeling

CO2-laserbehandelingen worden vaak gebruikt voor het verminderen van littekens en het verbeteren van de huidtextuur en huidveroudering.

Littekens:

CO2-laserbehandelingen worden vaak gebruikt voor het verminderen van littekens, zoals acne-littekens, operatielittekens en littekens als gevolg van verwondingen. De laserstraal dringt diep in de huid door en verdampt het beschadigde weefsel, waardoor de huid kan genezen en nieuw weefsel kan groeien. Dit kan helpen om de diepte en zichtbaarheid van littekens te verminderen. Het kan zijn dat er meerdere sessies nodig zijn voor het gewenste resultaat.

Huidveroudering:

CO2-laserbehandelingen worden ook gebruikt voor het verminderen van rimpels en fijne lijntjes en voor het verbeteren van de huidtextuur en huidtint. De laserstraal verwijdert de bovenste laag van de huid en stimuleert de productie van collageen en elastine in de diepere lagen van de huid. Hierdoor kan de huid steviger en gladder worden en kunnen fijne lijntjes en rimpels verminderen. Ook kan het helpen om pigmentvlekken en andere huidverkleuringen te verminderen.

Voor en na

FAQ

Hier vind je ons:

Huidkliniek De Vliet
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 – 0042703
E: info@huidkliniekdevliet.nl