Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.9 uit 448 reviews

Cosmo peel forte

De Cosmo Peel Forte is onze sterkste peeling op basis van 20% TCA (trichloorazijnzuur), 10% phenol en 10% glycolzuur.

Wat is het?

De Cosmo Peel Forte is onze sterkste peeling op basis van 20% TCA (trichloorazijnzuur), 10% phenol en 10% glycolzuur. Door deze combinatie is de peeling geschikt voor de aanpak van huidveroudering op de lichte huidtypen en is het een van de sterkste peelings in ons assortiment. In 1 behandeling is er verbluffend resultaat zichtbaar. De behandeling is niet pijnlijk omdat er phenol in de peeling is toegevoegd wat de huid verdoofd.

Indicaties cosmo peel forte:

  • Rimpels en huidveroudering
  • Zonneschade
  • Rokershuid

Behandeling

De Cosmo peel Forte peeling is een behandeling die eenmalig wordt uitgevoerd. De behandeling zelf zal ongeveer 60 tot 90 minuten duren. Het aanbrengen van de Cosmo Forte Peeling zal 30 tot 45 minuten kosten, hierna wordt de huid 20 tot 30 minuten met rust gelaten. Wanneer de huid weer geneutraliseerd is zal de nabehandelcrème worden aangebracht. Deze krijgt u ook als nabehandelingscrème mee naar huis.

Als voorbereiding op deze peeling moet de huid minimaal 4 weken van te voren zijn voorbereid met de producten van Dermaceutic. Ergens in deze 4 weken voor de peeling bereiden we de huid voor met een milde peeling en is uw huid klaar voor de Cosmo Peel Forte.

Er zal een directe ‘’frosting’’ ontstaan tijdens deze peeling. Bij frosting vind een coagulatie proces plaats van de epidermale eiwitten en keratinocyten. Deze frosting is maximaal 1 uur aanwezig en zal daarna overgaan in roodheid. De huid zal gaan indrogen en afschilferen waardoor de huid er 2 weken rood, gezwollen, droog en schilferig uit kan zien. De bijwerkingen van deze peeling dienen niet onderschat te worden. De eerste 7 tot 10 dagen na de peeling adviseren wij om thuis te blijven. Na deze periode kan de huid er nog enkele weken rood zijn. Dit varieert per persoon en is afhankelijk van de huidconditie maar ook met welke sterkte er is behandeld. De velletjes mogen absoluut niet van de huid worden getrokken, dit kan littekenvorming geven. Het uiteindelijke resultaat is er echt pas na 8 weken en de huid zal in de weken en maanden daarna alleen nog maar meer verbeteren omdat de collageen stimulatie langer doorwerkt.

Het resultaat van de behandeling verschilt per persoon en is o.a. afhankelijk van het lichaamseigen herstelvermogen. Het proces van collageenvorming heeft tijd nodig. Het resultaat is een strakkere, stevigere, vollere huid die minder fijne rimpeltjes vertoont. Diepe poriën of littekens worden meer geëgaliseerd. Het nieuwe weefsel dat door de huid is aangemaakt zal niet verdwijnen na verloop van tijd, dus de resultaten zijn blijvend. Uiteraard kan het verouderingsproces van de huid niet stop gezet worden en zal u het resultaat moeten onderhouden. Dit kan door middel van producten, peelings of laserbehandelingen.

Voor en na

FAQ

Hier vind je ons:

Huidkliniek De Vliet
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 – 0042703
E: info@huidkliniekdevliet.nl