Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.9 uit 447 reviews

Handverjonging

Met het verstrijken der jaren maakt de huid minder onderhuids bindweefsel aan en verliest de huid zijn elasticiteit.

Wat is het?

Handen zijn de delen van ons lichaam die, naast ons gelaat, het meest door de zon worden beschenen. Met het verstrijken der jaren maakt de huid minder onderhuids bindweefsel aan en verliest de huid zijn elasticiteit. Pezen, botjes en bloedvaten worden zichtbaar op de rug van de hand, de huid wordt slapper en er verschijnen rimpels en pigmentvlekjes.

Indicaties voor handverjonging

  • Zonbeschadigde huid
  • Lentigo solaris (ouderdomsvlekken)
  • Verruca seborrhoica (ouderdomswratten)
  • Teintverbetering
  • Behandeling met pigmentlaser

Behandeling

De pigmentlaser heeft als doel: melanine, dus pigment. Het licht wordt hierin geabsorbeerd en verwarmd. De laser is niet kleurenblind en selecteert zorgvuldig waar hij zijn warmte aan afgeeft. Hoe groter het contrast tussen de pigmentvlek en de huidskleur, hoe beter de laser het pigment ziet en kan behandelen. Daarom is het heel belangrijk dat de behandeling plaatsvindt op een ‘niet zongebruinde huid’. Bij het behandelen van pigment maken wij meestal gebruik van ons IPL handstuk (540 nm). Soms ‘liggen’ er ook vlekken op de huid van de handen. Je voelt dan een reliëf. Deze kunnen behandeld worden met de ablatieve Erbium:YAG laser (2940 nm), waarbij gebruikt wordt gemaakt van een 4 mm lens die het ‘wratje’ er laagje voor laagje af verdampt.

Downtime

De lichtflits wordt ervaren als een elastiekje dat tegen de huid aan schiet. Na de behandeling kan de huid wat roder en licht gezwollen zijn. Ook kleurt het pigment na de behandeling wat donkerder. Dit schilfert eraf in de dagen na de behandeling. Dit gaat langzamer op de handen dan in het gelaat. Bij de ablatieve laser komt er ook een korstje op de plekjes. Na ongeveer 14 tot 18 dagen schilfert dit van de huid af en is het pigment lichter geworden. Het is van zeer groot belang dat je de korstjes er niet af krabbelt; deze schilferen er vanzelf af. Meteen na de behandeling kun je je dagelijkse bezigheden weer hervatten, maar let goed op met handen wassen: dep de handen droog.

Aantal behandelingen

Gemiddeld zijn 2 behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Om de 4 tot 6 weken kan er een behandeling plaatsvinden.

Eindresultaat

Het resultaat zijn egale handen die er veel mooier en jonger uitzien! Door de constante invloeden van de zon kan het ontstaan van nieuwe pigmentvlekken helaas niet worden voorkomen. Om de vorming van nieuw pigment tegen te gaan, raden wij aan om de huid continu goed te blijven beschermen met een zonnebrandcrème (SPF30 of hoger) of bijvoorbeeld handschoentjes te dragen tijdens het fietsen.

Combinatiebehandeling

De pigmentlaser kan zeker gecombineerd worden met de Erbium:YAG fractional laser (2940 nm) laser om ook nog oneffenheden te verwijderen. Als we deze laser gefractioneerd inzetten komt dit neer op de 360° behandeling. Deze geeft ook direct wat stevigheid aan de huid van de handen. Voor versteviging kan ook gebruik worden gemaakt van de fillers die speciaal voor de handen zijn ontwikkeld, meer informatie hierover vind je bij onze cosmetisch artsen van Kliniek Vrijdag.

Voor en na

FAQ

Hier vind je ons:

Huidkliniek De Vliet
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 – 0042703
E: info@huidkliniekdevliet.nl