Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.9 uit 448 reviews

IPL Behandeling

IPL is een niet-invasieve behandeling die wordt gebruikt om verschillende huidproblemen te behandelen.

Wat is het?

IPL staat voor Intense Pulsed Light. Het is een niet-invasieve behandeling die wordt gebruikt om verschillende huidproblemen te behandelen, zoals pigmentatie, roodheid, acne en fijne lijntjes. De behandeling werkt door lichtenergie uit te zenden op de huid, waarbij de energie wordt geabsorbeerd door pigmentcellen of bloedvaten in de huid. Hierdoor worden deze cellen vernietigd en wordt de huid gerevitaliseerd.

Tijdens de behandeling wordt een handstuk met een kristal op de huid geplaatst, waardoor lichtpulsen worden afgegeven aan de huid. Dit kan een tintelend of prikkelend gevoel veroorzaken, maar het zou niet pijnlijk moeten zijn. De duur van de behandeling is afhankelijk van het gebied dat wordt behandeld en kan variëren van enkele minuten tot een uur.

IPL-behandelingen kunnen worden gebruikt om verschillende huidaandoeningen te behandelen, waaronder:

  • Pigmentvlekken: IPL kan worden gebruikt om donkere vlekken en verkleuringen op de huid te verminderen door het pigment in de huidcellen af te breken.
  • Rosacea: IPL kan ook worden gebruikt om rosacea en couperose (gesprongen bloedvaten) te verminderen door de bloedvaten in de huid te vernietigen.
  • Acne: IPL kan worden gebruikt om ontstekingen en roodheid te verminderen die worden veroorzaakt door acne.
  • Fijne lijntjes: IPL kan helpen bij het verbeteren van de textuur en de teint van de huid door de productie van collageen en elastine te stimuleren, waardoor fijne lijntjes en rimpels worden verminderd.

Het aantal benodigde behandelingen hangt af van de ernst van de huidproblemen en het gewenste resultaat. Vaak zijn meerdere behandelingen nodig om het gewenste effect te bereiken.

Behandeling

IPL werkt door gebruik te maken van geconcentreerd licht met verschillende golflengtes. Tijdens de behandeling wordt een handstuk met een glazen filter op de huid geplaatst, waardoor lichtpulsen worden afgegeven aan de huid.

Het licht wordt geabsorbeerd door de melanine (pigment) in de huidcellen of het hemoglobine in de bloedvaten, afhankelijk van het doel van de behandeling. Het geabsorbeerde licht wordt omgezet in warmte, waardoor de pigmentcellen of bloedvaten worden vernietigd.

Voor en na

FAQ

Hier vind je ons:

Huidkliniek De Vliet
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 – 0042703
E: info@huidkliniekdevliet.nl