Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.9 uit 448 reviews

Laser ontharen

Laserontharing kan een uitkomst bieden voor ongewenste haargroei maar ook voor ingegroeide haren, huidirritatie na de huidige ontharingsmethode en bij diverse medische indicaties.

Wat is het?

Huidkliniek De Vliet werkt met de meest effectieve en breedst inzetbare laser op gebied van duurzame ontharing: de Soprano Titanium. Deze ontharingslaser biedt, dankzij de unieke 3D-technologie en het verbeterde koelsysteem, de minst pijnlijke en meest effectieve oplossing om blijvend te ontharen.

Indicaties

  • Hypertrichose (overbeharing)
  • Hirsutisme (mannelijk beharingspatroon bij vrouwen)
  • Huidirritatie door scheren
  • Transgenderzorg
  • Donkere haren geven het beste resultaat

Overbeharing of ongewenste haargroei kan bij zowel mannen als vrouwen voorkomen. Laserontharing is geschikt voor bruin, donkerbruin en zwart haar. Helaas bestaan er geen effectieve lasermethodes voor blond, rood of grijs haar. Laserontharing kan een uitkomst bieden voor ongewenste haargroei maar ook voor ingegroeide haren, huidirritatie na de huidige ontharingsmethode en bij diverse medische indicaties. Denk hierbij aan transgenderzorg en overbeharing in het gelaat bij vrouwen.

Behandeling

Huidkliniek De Vliet werkt met de allernieuwste Soprano Titanium laser, waarbij we gebruik kunnen maken van 2 methodes waardoor het ook beter mogelijk is om op een donkere huid te behandelen. Er wordt een laserflits afgegeven met 3 verschillende golflengtes die wordt geabsorbeerd door het melanine (pigment) in de haarfollikel. De cellen rondom deze haarwortel worden dusdanig verhit, dat de haarwortel wordt beschadigd en het haar niet meer in staat is om terug te groeien. Dit proces kan alleen worden behaald wanneer het haar zich in de actieve groeifase bevindt. Omdat niet elke haar in de actieve groeifase is op het moment van behandelen, zijn er meerdere behandelingen nodig. De lichtflitsen voelen als een elastiekje dat tegen de huid aan schiet, maar de behandeling wordt door de meeste mensen goed verdragen.

Over het algemeen zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig met een tussenperiode van 6 tot 8 weken (in het gelaat geldt: 4-6 weken). Deze periode wordt aangehouden in verband met de verschillende haargroeifases. De literatuur wijst uit dat wanneer deze periode wordt aangehouden dit het beste resultaat geeft. Na deze behandelingen is het aantal haren met ongeveer 70 tot 80% afgenomen.

Helaas kan geen enkele behandeling een blijvend 100% haarvrij resultaat garanderen. Na het afsluiten van deze behandeling kan de beharing opnieuw gestimuleerd worden naarmate we ouder worden, maar ook verandering van medicatie, een verstoorde hormoonhuishouding of gewichtsverlies kunnen hierbij een rol spelen. Om het behaalde resultaat vast te houden adviseren wij een jaarlijkse (voor het gelaat halfjaarlijkse) onderhoudsbehandeling.

Voor en na

FAQ

Hier vind je ons:

Huidkliniek De Vliet
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 – 0042703
E: info@huidkliniekdevliet.nl