Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.9 uit 448 reviews

Photo peel

Een photopeel is een combinatie behandeling van de IPL voor vaatjes en pigment gecombineerd met een TCA peeling.

Wat is het?

Een photopeel is een combinatie behandeling van de IPL voor vaatjes en pigment gecombineerd met een TCA peeling. Hierbij moet de huid goed voor behandeld zijn en geldt het als een 1+1=3 behandeling.

De vaatjes en pigmentvlekjes worden opgeruimd door de IPL die dit door middel van thermische schade bewerkstelligt. Daarnaast zorgt een TCA peeling voor structuurverbetering en ruimt dit de zonneschade op in de bovenste huidlaag. Het resultaat van de behandeling zorgt voor een verbetering van de structuur en doorbloeding van uw huid. Grovere poriën of littekens worden meer egaal aan het huidoppervlak, lijntjes worden minder en de structuur wordt mooier.

Indicaties voor een Photo Peel

De behandeling wordt voornamelijk toegepast over het gehele gelaat, hals of decolleté om de huid te verbeteren. Het heeft als doel de huid te egaliseren en daarnaast ook te verstevigen.

Behandeling

Bij de behandeling wordt de huid eerst gereinigd alvorens we de IPL toepassen op de gewenste locatie. De IPL voelt als een speldenprik en geeft warmte af aan plekjes die pigment bevatten of vaatjes van couperose hebben. Er is meteen een grijsverkleuring van het pigment zichtbaar en de vaatjes vertonen vasoconstrictie, wat betekend dat er coagulatie heeft plaatsgevonden in het haarvaatje en opgeruimd kan worden door het lichaam. Hierna voelt de huid warm aan en is het fijn om even te kunnen koelen met een ice pack.

De volgende stap is dan het aanbrengen van een Trichloorazijnzuur peeling (TCA) Deze neutraliseert zichzelf door aanraking met de huid waardoor deze er niet meer af wordt gehaald. Er komen meerdere laagjes van deze vloeistof op de huid, wat per laagje steeds wat brandiger voelt. Doordat we in laagjes werken, hebben we heel veel controle over de diepte van de behandeling. Dit branderige gevoel word aangenamer door te waaien en is na enkele minuten weer verdwenen. Na de behandeling wordt er een nabehandeling crème aangebracht en kan het herstellen beginnen.

De genezingsduur in het gelaat ligt tussen de 5 tot 10 dagen. Op het lichaam gaat de genezing iets trager, hierbij kan het al snel oplopen tot 14 dagen. Bij huidverbetering gaat de huid na ongeveer 48 uur na de behandeling beginnen met ‘vervellen’ en zul je 3 tot 5 dagen last hebben van zwelling. Wanneer de velletjes de huid verlaten blijft er een licht roze huid over wat nog enkele dagen de tijd nodig heeft voordat het haar eigen kleur weer terug heeft. Deze huid moet uiteraard enorm goed beschermd worden voor daglicht.

Het advies voor het aantal behandelingen verschilt per indicatie en is gemiddeld tussen de 2 en 4 behandelingen. Indien er meerdere behandelingen nodig zijn wordt er een behandelinterval van 4 tot 8 weken aangehouden om de huid tussendoor goed te laten genezen. Per behandeling kunnen we (indien gewenst) de intensiteit van de behandeling verhogen of per behandeling op bepaalde zones de focus leggen.

Voor en na

FAQ

Hier vind je ons:

Huidkliniek De Vliet
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 – 0042703
E: info@huidkliniekdevliet.nl