Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.9 uit 448 reviews

Pixel peel

Deze behandeling bevat microneelding en een TCA (Trichloorazijnzuur) peeling.

Wat is het?

Pixel peel (microneedling icm TCA)

Laat uw huid er gezonder, stralender en verfijnder uitzien door middel van microneedling. Deze behandeling bevat microneelding en een TCA (Trichloorazijnzuur) peeling. Het resultaat van de behandeling zorgt voor een verbetering van de structuur en doorbloeding van uw huid. Grovere poriën of littekens worden meer egaal aan het huidoppervlak. Striae en littekens kunnen aanzienlijk verbeteren, lijntjes worden dunner en de structuur wordt mooier. Collageen stimulatie kan tot 6 maanden door werken na de laatste behandeling. Het uiteindelijke resultaat is daarom pas tegen die tijd te beoordelen en verschilt per persoon. Het is onder andere afhankelijk van het lichaamseigen herstelvermogen en de diepte waarin behandeld is.

Indicaties voor de pixel peel:

  • Huidverbetering
  • (Acne) Littekens
  • Grove poriën
  • Structuur verbetering
  • Kleur verbetering (frisse glow)

Behandeling

De microneedling pen bevat 36 micro naaldjes die de huid ‘bestempelen’, waardoor er kleine kanaaltjes in de huid worden gecreëerd, zodat actieve werkstoffen 200 keer meer in de huid worden gebracht. Door deze huidbeschadiging worden fibroblasten gestimuleerd en bevorderd dit de aanmaak van collageen en elastine om te huid te verstevigen en te vernieuwen. Door dit proces wordt er op een gecontroleerde manier het wondgenezingsproces van de huid op gang gebracht, waardoor de huid wordt herstructureerd. U kunt de reactie vergelijken met reactie van het lichaam op een schaafwond, waarbij uw huid zich volledig vernieuwd.

Doordat er bij deze behandeling geen thermische schade wordt afgeleverd, is deze methode ook geschikt voor donkerdere huidtypes, omdat de kans op hyperpigmentatie aanzienlijk minder is.

Afhankelijk van indicatie wordt de diepte van de naaldjes bepaald en kan er dus gevarieerd worden in intensiteit. De behandeling is niet pijnloos, maar over het algemeen wel te verdragen. Na de microneedling wordt de TCA peeling aangebracht. De intensiviteit van de TCA peeling wordt vooraf door de huidtherapeut bepaalt. Een TCA peeling zorgt voor een snellere afschilfering van de bovenste huidlaag waardoor huidoneffenheden, kleurverschillen en fijne lijntjes verbeterd kunnen worden.

Na de behandeling is de huid egaal rood en mogelijk licht gezwollen en voelt deze branderig en gestimuleerd aan. Zwelling kan soms 2 dagen tot een week aanhouden omdat de wondgenezing in gang is gezet. Bij een TCA peeling kunnen er ook schilfers optreden, dit gebeurt meestal 2 dagen na de behandeling. Zowel de hersteltijd als het resultaat verschilt per persoon en per behandeling.  De huid is de eerste week na deze behandeling extra kwetsbaar. Hierdoor wordt het afgeraden om uw eigen make-up producten te gebruiken. Alleen minerale make-up mag gebruikt worden omdat dit de huid niet afsluit, deze make-up producten zijn in onze kliniek verkrijgbaar. Het is raadzaam ten alle tijden, maar zeker tot 4 weken na de behandeling, een antizonnebrandcrème te gebruiken.

De hoeveelheid benodigde behandelingen hangt af van het door u gewenste resultaat. Ook de huidige staat waarin uw huid zich verkeert, is van belang om te bepalen hoeveel behandelingen er ongeveer nodig zullen zijn. Gemiddeld worden er 3 tot 6 behandelingen geadviseerd waarbij steeds een pauze van 4 weken wordt aangehouden.

Voor en na

FAQ

Hier vind je ons:

Huidkliniek De Vliet
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 – 0042703
E: info@huidkliniekdevliet.nl