Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.9 uit 448 reviews

Plasmage

Plasmage is een geavanceerde behandeling voor huidverjonging en huidverbetering die werkt op basis van plasma-energie.

Wat is het?

Plasmage is een geavanceerde behandeling voor huidverjonging en huidverbetering die werkt op basis van plasma-energie. Het wordt ook wel plasma pen of plasmalift genoemd.

Tijdens de behandeling wordt er met een speciale pen, de plasmapen, een gecontroleerde stroom van geïoniseerd gas (plasma) op de huid aangebracht. Dit zorgt voor kleine puntjes op de huid die de bovenste huidlaag verdampen en de huid samentrekken en stimuleren tot herstel.

Door het aanbrengen van deze gecontroleerde plasma-energie ontstaat er een thermische reactie in de huid die ervoor zorgt dat de huid zichzelf van binnenuit vernieuwt en verstrakt. De behandeling kan worden toegepast om diverse huidproblemen te verminderen, zoals rimpels, huidverslapping en littekens.

Behandeling

Plasma bestaat uit geïoniseerde moleculen en wordt in de natuurkunde gezien als de vierde vorm die materie kan aannemen, naast vast, vloeibaar en gas. Wanneer het puntje van de naald met plasma boven de huid wordt gehouden, ontstaat er een kleine straal met geladen deeltjes, die vervolgens de huid raakt.

Dit is te vergelijken met het ontstaan van een bliksemschicht, maar dan zeer klein en gecontroleerd. Wanneer de huid wordt geraakt door de plasmastraal, verdampen kleine stukjes van de bovenste huidlaag. Hierdoor zullen de huidvezels zich samentrekken en zal er een liftend effect ontstaan. Het wondgenezingsproces van de huid wordt in gang gezet, waardoor de cellen in de lederhuid (fibroblasten) geprikkeld raken en collageen en elastine aanmaken. Hierdoor wordt de huid steviger en elastischer en kunnen fijne lijntjes en rimpels in het gezicht aanzienlijk worden verminderd.

Vóór de behandeling wordt er plaatselijk op de huid een verdovingscrème aangebracht. Dit haalt de scherpe randjes van de behandeling af, maar de behandeling zal nog wel voelbaar blijven.

Bij de specifieke zones waar behandeld is, komt vaak zwelling kijken. Er vormen zich direct korstjes op de huid en het voelt droog en jeukerig aan. Gemiddeld zijn de korstjes in het gelaat 5 tot 7 dagen aanwezig. Op de hals en decolleté of andere plekken op het lichaam kan dit tot 10 dagen of langer duren. De zwelling kan de eerste dagen verder toenemen, maar zal na 2-3 dagen gaan afnemen. Zowel de hersteltijd als het resultaat verschilt per persoon en per behandeling. Zorg dat uw huid goed beschermd is tegen daglicht.

Plasmage geeft vaak in 1 tot 2 behandelingen al het gewenste resultaat. Er wordt wel geadviseerd dit resultaat te onderhouden met huidverbeterende behandelingen bij de huidtherapeut. Het ligt aan de conditie van de huid of een (twee)jaarlijkse onderhoudsbehandeling nodig is. Het definitieve resultaat is pas na ongeveer 3-6 maanden zichtbaar, omdat de collageenstimulatie ook na de behandeling nog blijft doorwerken.

Voor en na

 

FAQ

Hier vind je ons:

Huidkliniek De Vliet
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 – 0042703
E: info@huidkliniekdevliet.nl