Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.9 uit 448 reviews

Rug acne behandeling

Acne op de rug is een veelvoorkomend huidprobleem bij zowel pubers als volwassenen.

Wat is het?

Een rug acne behandeling is vaak een combinatie van een dieptereiniging en een chemische peeling.

Een dieptereiniging is een huidbehandeling die wordt uitgevoerd om verstopte poriën en ophopingen van talg, vuil en dode huidcellen te verwijderen. Het is een effectieve manier om de huid diep te reinigen en te exfoliëren. Een dieptereiniging kan helpen bij het verminderen van acne en het verbeteren van de textuur van de huid. Het kan ook de opname van actieve ingrediënten verbeteren en de huid klaarmaken voor andere behandelingen. Een dieptereiniging wordt veel ingezet in combinatie met een chemische peeling.

Chemische peelings zijn vloeistoffen met een lage zuurgraad die ervoor zorgen dat de huid dode huidcellen afstoot. Hierdoor gaat de huid zich vernieuwen, waardoor de barrièrefunctie van de huid wordt verbeterd en de acne verminderd wordt. Bij Huidkliniek De Vliet hebben wij keuze uit verschillende zuren met ieder hun eigen werkingsmechanisme en indring diepte.

Behandeling

Tijdens een dieptereiniging worden verschillende stappen doorlopen om de huid te reinigen:

  1. Reinigen – De huid wordt gereinigd met een milde reiniger om vuil, make-up en overtollig talg te verwijderen.
  2. Exfoliatie – Een exfoliant wordt aangebracht om de dode huidcellen te verwijderen en de poriën te openen. Dit kan worden gedaan met een scrub of een chemische exfoliant, zoals AHA’s of BHA’s.
  3. Verwijderen van onzuiverheden – De huidtherapeute verwijdert handmatig de onzuiverheden, zoals mee-eters en puistjes, die uit de poriën zijn gekomen.

Peelings kunnen worden gebruikt om verschillende huidproblemen aan te pakken waaronder pigmentvlekkenrosaceaacne en rimpels.

Een peeling kan bijvoorbeeld worden gebruikt om acne en puistjes te verminderen. Dit is een veelvoorkomende huidaandoening waarbij de talgklieren verstopt raken. Door de huid schoon en dun te houden met een peeling, wordt voorkomen dat het talg zich ophoopt en er pukkels ontstaan. Een peeling kan ook effectief zijn bij een onrustige of gevoelige huid als gevolg van hormonale veranderingen, zoals bij het wisselen van of stoppen met anticonceptie.

Voor en na

FAQ

Vragen over Camouflage therapie

Kan ik ook andere minerale make-up gebruiken?

Helaas is minerale make-up geen beschermde titel; dit betekent dat een make-up product met minimaal één mineraal ingrediënt al mineraal genoemd mag worden. Jane Iredale maakt gebruik van maar liefst 5 zuivere minerale ingrediënten van de hoogste kwaliteit, namelijk: titaniumdioxide (zonbescherming), zinkoxide (ontstekingsremmend), boornitride (goede hechting en glans), mica (glans en hechting) en ijzeroxide (kleurintensiteit).

Waarom is minerale make-up belangrijk?

Veel merken werken met talk in hun make-up producten. Talk is een opvulmiddel en vermindert hierdoor vaak de pigmentatie van een product, waardoor je meer van het product nodig hebt. Daarnaast kan talk verstoppend werken, zeker bij mensen met huidproblemen zoals acne of rosacea. Daarnaast is het ook voor niet-probleemhuiden belangrijk om de juiste make-up te dragen om de behandelingen uit de praktijk te ondersteunen.

Hier vind je ons:

Huidkliniek De Vliet
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 – 0042703
E: info@huidkliniekdevliet.nl