Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een uit reviews

Vaatlaser

De LP Nd:YAG  laser wordt ingezet als je last hebt van vaatjes op je benen (beenvaatjes) of op je gezicht.

Wat is het?

De LP Nd:YAG-laser is een medische laser die gebruikmaakt van een speciaal kristal genaamd Nd:YAG (neodymium-doped yttrium aluminium garnet). Dit kristal wordt aangestraald met een flitslamp, waardoor het lichtenergie omzet in laserenergie.

De LP Nd:YAG-laser zendt een laserstraal uit met een golflengte van 1064 nm, wat een zeer krachtige en gerichte straal oplevert. Deze straal kan doordringen tot diep in de huid, en wordt daarom veel gebruikt voor het behandelen van beenvaatjes, cherry angioma’s of couperose.

De laserstraal wordt gericht op het te behandelen gebied, waarbij de energie van de straal wordt opgenomen door het pigment in de huid. Hierdoor wordt het pigment verhit en afgebroken, waarna het lichaam het op natuurlijke wijze kan afvoeren. Bij de behandeling van beenvaatjes wordt de laserstraal gericht op het bloedvat, waardoor het bloedvat verhit en vernietigd wordt. Het lichaam ruimt vervolgens de resten van het bloedvat op.

Doordat de LP Nd:YAG-laser gebruikmaakt van een gerichte laserstraal, is de behandeling zeer nauwkeurig en kunnen omliggende weefsels gespaard blijven. Daarnaast is de laserstraling veilig en kan het gebruikt worden bij verschillende huidtypes.

Behandeling

Tijdens de behandeling kun je een warme prikkeling ervaren. Het is echter doorgaans goed te doen.

De huid kan zo’n 2 tot 5 dagen na de behandeling rood zijn en dat er zwelling kan optreden. Vaak zijn deze reacties na een aantal uren al verminderd/verdwenen.

Een aantal weken na de behandeling kunnen er onderhuidse korstjes ontstaan.

Na ongeveer een week is de huid hersteld. Het uiteindelijke resultaat zal pas na 2 tot 4 weken zichtbaar zijn.

Voor en na

 

FAQ

Hier vind je ons:

Huidkliniek De Vliet
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 – 0042703
E: info@huidkliniekdevliet.nl