Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.8 uit 420 reviews

Bloedblaar

Een bloedblaartje ook wel een venous lake of een ‘phlebectases’ genoemd. Het bevindt zich vaak aan de buitenkant van de onderlip, maar kan ook op een andere plek in het hoofd/hals gebied zitten.

Bloedblaar op je lip, bloedblaartje, plekje op lip, bloeduitstorting lip
voorbeeld bloedblaar

Wat is een bloedblaar / venous lake?

Een venous lake ziet eruit als een soort bloedblaar; een ronde tot ovaal gevormde holte gevuld met bloed. Het kan een paars tot donkerpaarse tot zelfs bijna zwarte kleur hebben. Het opgehoopte bloed is vaak weg te drukken, waardoor het heel even verdwijnt en zich daarna vanzelf weer vult met bloed. Het is een onschuldig plekje, maar kan als storend worden ervaren. De oorzaak is niet helemaal duidelijk, het kan spontaan ontstaan. Een bloedblaartje komt wel het vaakst voor bij mensen van 40+. Blootstelling aan de zon lijkt een belangrijke risicofactor.

Behandelmethode

Helaas verdwijnt een venous lake niet vanzelf. Maar het is goed te behandelen met onze Nd:yag 1064 laser. Het laserlicht zorgt ervoor dat het bloed wat in deze holte zit wordt gestold. Hierdoor kan het lichaam dit vervolgens opruimen. Direct na de behandeling zal het plekje wat donkerder van kleur zijn, in de 10 daaropvolgende dagen verdwijnt het plekje geleidelijk. Vaak is een venous lake na één behandeling al volledig verdwenen, soms is er een tweede behandeling voor nodig.

Meer informatie

De huidtherapeuten van Huidkliniek De Vliet zijn gespecialiseerd in de behandeling van deze ‘venous lake’ oftewel bloedblaartjes. Tijdens een vrijblijvend consult kunnen zij je meer informatie geven over de (korte) behandeling en het resultaat dat je kunt verwachten.

Lees verder:
Tatoeage verwijderen
Definitief ontharen
Acne behandelen
Rimpels bovenlip