Chemische Peeling

Onze artsen scoren een 8.6 uit 10 over 252 reviews

Chemische Peeling

Chemische peelings (ook wel TCA peeling genoemd) zijn voornamelijk geschikt om de verouderde huid of (acne) littekens te behandelen. Chemische peeling is een behandeling om rimpels, grove poriën, pigmentvlekken, een grauwe huid en onregelmatigheden minder zichtbaar te maken.

De naam chemisch peeling klinkt niet heel aantrekkelijk. Het is echter een behandelmethode die al vele jaren wordt toegepast voor oppervlakkige huidvernieuwing.

Huidverjonging

De opperhuid (of epidermis), is de buitenste laag van de huid. Deze bestaat voor het grootste deel uit dode cellen die ons beschermen tegen uitdroging en invloeden van buitenaf. De dode cellen schilferen dagelijks af. Hierdoor vernieuwd de huid zich continu. Naarmate wij ouder worden vertraagd dit proces en wordt de conditie van de huid langzaam slechter.

Gezicht fractional of peeling nieuwe huid

Simulatie van het verwijderen van de bovenste (dode) huidcellen na een peeling behandeling

Onze huidtherapeute adviseert tijdens het eerste consult de voor u beste behandeling. In plaats van de chemische peeling, kan de huidtherapeute een fruitzuurpeeling of een glycolzuurpeeling adviseren. Dit is afhankelijk van uw huidconditie.

Door middel van een gecontroleerde peeling behandeling kan de huid sneller vernieuwen waardoor deze frisser en fitter wordt. Afhankelijk van de concentratie en de zuurgraad van de peeling, kunnen er meer of minder huidlagen verwijderd worden.

Intakegesprek chemische peeling

Voorafgaande aan de behandeling hebt u een intakegesprek met één van onze huidtherapeuten. Zij zal uw huid onderzoeken en u adviseren over de meest geschikte behandeling. Al na één behandeling is het effect van de peeling zichtbaar maar mogelijk adviseert de huidtherapeut de behandeling vaker te doen. Dat is afhankelijk van de conditie van uw huid.

Werkwijze rondom een behandeling

De huid wordt gereinigd, verstoppingen worden weg gehaald en de huid wordt gedesinfecteerd met een alcohol-oplossing. De vloeistof voor de peeling wordt op de huid aangebracht. De inwerktijd varieert afhankelijk van de aandoening. U zult een branderig gevoel ervaren dat enkele minuten zal aanhouden. De peeling neutraliseert zichzelf of wordt verwijderd en vervolgens wordt een crème op de huid aangebracht. Na de peeling is de huid rood. Bij een diepe peeling kan er soms gedurende 1 week een roze kleur zichtbaar blijven. Tot enkele dagen na de behandeling kan er jeuk optreden, dit is een teken van huidherstel. De huid zal er strakker en egaler uit komen te zien. Om er voor te zorgen dat de huid optimaal herstelt en complicaties voorkomen kunnen worden, is het van belang dat u thuis een hydraterende zalf of crème gebruikt. Daarover kunnen we u tijdens een vrijblijvend consult adviseren.

Consult peeling behandeling

Wilt u meer informatie voor de geschikte behandeling voor uw huid? Tijdens een intakegesprek krijgt u representatieve voor / na foto’s te zien van een behandeling.

U kunt via onderstaande button een afspraak maken in een beschikbaar spreekuur.

Maak een afspraak

Lees meer informatie over:
Acne behandeling
Definitief ontharen
Tatoeage verwijdering
Kalknagels laseren