Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.8 uit 420 reviews

Clearlift laserbehandeling

Deze laserbehandeling wordt uitgevoerd met een gefractioneerde Q-switched (1064 nm) laser. De behandeling is uitermate geschikt voor startende huidveroudering in het gelaat, hals en decolleté, met nadruk op ‘startend’. Huidveroudering ontstaat door een verlies van elastine en collageen, de bindweefselvezels die zorgen voor trekvastheid en stevigheid. De snelheid waarmee de huid veroudert hangt af van vele factoren, zoals erfelijke aanleg, levensstijl en de mate van blootstelling aan UV-straling. De Clearlift laser behandelt huidveroudering op een natuurlijke manier waardoor de huid zelf aan het werk gezet wordt om sterker en gezonder te worden.

Indicaties voor Clearlift

 • Huidversteviging (m.n. de hals)
 • Preventie tegen huidveroudering
 • Huid rond de 30 jaar
 • Teintverbetering
 • Zongebruinde huid

Behandeling

De Clearlift zendt korte maar krachtige gefractioneerde lichtflitsen uit. Deze pulsen dringen door tot in de lederhuid zonder de opperhuid te beschadigen. Je huid blijft hierdoor intact waardoor er geen downtime voor deze behandeling is. In de lederhuid vinden kleine micro-explosies plaats waardoor de aanmaak van fibroblasten wordt gestimuleerd. Deze fibroblasten zorgen er vervolgens voor dat nieuw collageen wordt aangemaakt, belangrijk voor het steunweefsel van de huid. De behandelde huid krijgt hiermee een boost en er wordt meer collageen aangemaakt. Per 20 cm2 zal telkens een bepaalde hoeveelheid energie de huid in gebracht worden. De laser wordt over het gebied heen bewogen en zal zacht voelbare tikjes tegen de huid geven.

Tijdens en na de behandeling kan het zijn dat de huid gloeit en warm aanvoelt, dit warme gevoel kan enkele uren na de behandeling aanhouden. Na de behandeling ben je direct weer toonbaar, je hebt geen last van downtime. Doordat het collageen in de diepere huidlagen wordt gestimuleerd kan het eindresultaat pas na 3 maanden zichtbaar zijn.

Aantal behandelingen

Deze technologie brengt geen schade toe aan het huidoppervlak, waardoor de behandeling het hele jaar uitgevoerd kan worden. Gemiddeld adviseren we 4 tot 6 behandelingen, afhankelijk van de staat van de huid. Om de 2 tot 4 weken kan er een behandeling plaatsvinden.

In sommige gevallen raden wij aan om de behandeling te combineren met de ablatieve fractional Erbium:YAG laser. Deze laser werkt juist wél in de opperhuid en minder in de diepere huidlagen. Door beide behandelingen te combineren werk je zowel aan de binnenkant als de buitenkant van de huid. Om de huidveroudering zoveel mogelijk te vertragen, raden wij sterk aan deze behandelingen 1x per jaar te herhalen.

Combinatiebehandelingen

De Clearlift laserbehandeling wordt bijna altijd gecombineerd met andere behandelingen.
Zo is de Clearlift altijd onderdeel van de behandeling met de ablatieve fractional laser. Zowel voor littekens als voor huidverjonging is dit een essentieel onderdeel om collageen te stimuleren. Deze behandeling mag, in tegenstelling tot de Clearlift, echter niet plaatsvinden op een (zon)gebruinde huid.
Ook kun je de Clearlift behandeling combineren met Chemische peelings of Microneedling. In dat geval doen we vooraf de Clearlift behandeling, om het collageen en elastine te stimuleren in de diepere huidlagen. Vervolgens kunnen we met peelings of microneedling aan de oppervlakte werken op huidvernieuwing; hierdoor werkt de behandeling op langere termijn wat meer op huidversteviging.

Eindresultaat

Het resultaat van de behandeling verschilt per persoon en is o.a. afhankelijk van het lichaamseigen herstelvermogen. Het proces van collageenvorming heeft tijd nodig. Na ongeveer 3 maanden kun je het uiteindelijke effect van de behandeling pas zien. Het moet zorgen voor wat meer volume en stevigheid. Het nieuwe weefsel dat door de huid is aangemaakt zal niet verdwijnen na verloop van tijd, dus de resultaten zijn blijvend. Uiteraard kan het verouderingsproces van de huid niet stopgezet worden en zul je het resultaat moeten onderhouden. Uit praktijkervaring blijkt dat behandelingen van de hals en bij littekens het beste resultaat geven. Resultaten worden beter als de behandeling gecombineerd wordt met andere behandelingen.

Vóór de behandeling

 • De zon hoeft niet vermeden te worden.
 • Beharing in het behandelgebied dient de avond voor de behandeling geschoren te worden.
 • Voor een optimaal resultaat adviseren wij bij huidverbetering altijd de huid thuis voor te behandelen met de producten van Dermaceutic.
 • Let op dat er minimaal 2 weken tussen behandelingen van verschillende specialisten moet zitten, zoals een behandeling bij de cosmetisch arts.

Na de behandeling

 • De huid kan na de behandeling enkele uren licht rood zijn.
 • Na de behandeling kun je direct alle dagelijkse bezigheden hervatten.
 • Ook kun je het gebruik van de producten van Dermaceutic weer oppakken.

Aanbevolen producten

De producten van Dermaceutic bevatten hoge concentraties aan werkstoffen. Het gebruik hiervan is sterk aan te bevelen omdat deze onze behandeling ondersteunen en een beter resultaat geven. De huidtherapeut zal met je bespreken welke producten voor jou het meest geschikt zijn.

Bijwerkingen

De Clearlift laser heeft een FDA-keurmerk en voldoet hiermee aan de strengste eisen op het gebied van laserveiligheid. De laser beschadigt de buitenste huidlaag niet omdat de laser non-ablatief is en geeft daarom geen bijwerkingen.

Lees verder:
Rimpels verwijderen
Acne behandelen