Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.8 uit 420 reviews

CO2 Huidverbetering

Laat uw huid er gezonder, strakker en egaler uitzien met deze lasertechniek voor huidverbetering. De pixel CO2 10.600 nanometer laser wordt ingezet voor een scala aan huid verbeterende behandelingen en biedt een precisie lasertechnologie. 

Indicaties voor de Pixel CO2 laser

 • 30+ huid voor huidverbetering / versteviging
 • (Acne) littekens
 • Grove poriën
 • Structuurverbetering
 • Egaliseren van de huidskleur
 • Verwijderen van huidoneffenheden zoals fibromen, verheven moedervlekken, skin tags

Werkwijze

Het Pixel CO2  systeem werkt met lichtenergie die wordt uitgestraald door een kooldioxidelaser. Hierdoor penetreert de Pixel CO2 laser de huid tot diep in de tweede huidlaag en creëert  thermische microkanaaltjes. Door de warmte die er wordt afgegeven onder het huidoppervlak, wordt er een wondgenezingsproces op gang gebracht waardoor de aanmaak van collageen en elastine geactiveerd wordt. Door deze lasertechniek toe te passen wordt de huid steviger en elastischer en kunnen huidoneffenheden, pigmentvlekken, fijne lijntjes en rimpels worden verminderd. Afhankelijk van de intensiteit en de indicatie van de laserbehandeling kan het gevoel variëren van een intense warmte tot een branderig gevoel.

Na de behandeling

Na de behandeling kan men zwelling, korstjes en roodheid verwachten. De zwelling houdt circa 2 tot 5 dagen aan, de korstjes gemiddeld 5 tot 10 dagen, de roodheid kan langer aanhouden. De roodheid zal met de week afnemen maar kan nog tot 8 weken na de behandeling zichtbaar zijn. Na 1-2 dagen ontstaan er korstjes op de huid omdat de huid zich aan het vernieuwen is. Gemiddeld zijn de korstjes in het gelaat 5 tot 7 dagen aanwezig. Op de hals en decolleté kan dit tot 10 dagen duren. Zowel de hersteltijd als het resultaat verschilt per persoon en per behandeling. De eerste weken na een laserbehandeling is de huid extra kwetsbaar en raden wij aan om zeker tot 4 weken na de behandeling een antizonnebrandcrème (K ceutic SPF50)  te gebruiken.

Aantal behandelingen

De hoeveelheid benodigde behandelingen hangt af van het gewenste resultaat. Ook de huidige staat waarin de huid verkeert is van belang om te bepalen hoeveel laserbehandelingen er nodig zullen zijn. Gemiddeld worden zo’n 1-3 behandelingen geadviseerd, waarbij steeds een pauze van 4 tot 6 weken wordt aangehouden.

Het resultaat

Het resultaat van de behandeling verschilt per persoon en is o.a. afhankelijk van het lichaamseigen herstelvermogen. Het resultaat van de behandeling zorgt voor een verbetering van de structuur en teint van uw huid. Een strakkere, stevigere huid die minder fijne rimpeltjes vertoont. Diepe poriën of littekens worden meer egaler. Het eerste resultaat is na het herstel meteen te zien en werkt daarna nog door. Het beste resultaat is na ongeveer 3-6 maanden zichtbaar, omdat de collageenstimulatie ook na de behandeling nog blijft doorwerken.

Producten

De producten van Dermaceutic bevatten hoge concentraties werkstoffen en zijn sterk aan te bevelen om te behandeling te ondersteunen en een beter resultaat te geven. De huidtherapeut zal met u bespreken welke producten voor u het meest geschikt zijn 

Belangrijk vóór de behandeling

 • De behandeling mag niet plaatsvinden op een (zon)gebruinde huid
 • De zon moet vermeden worden tijdens het gehele behandelproces. De winterperiode is de beste behandeltijd
 • Beharing in het behandelgebied dient de avond voor de behandeling geschoren te worden
 • Er mag geen koortslip aanwezig zijn op de dag van de behandeling. De afspraak moet verplaatst worden.
  • Wanneer u gevoelig bent voor een koorslip raden wij aan om preventief Zelitrex tabletten te slikken. Dit kunt u op recept van de huidtherapeut ophalen bij de apotheek
 • Voor een optimaal resultaat adviseren wij bij huidverbetering de huid thuis voor te behandelen
 • Bij het gebruik van injectables moeten er minimaal 4 weken tussen deze behandelingen zitten

Na de behandeling

 • Na de behandeling raden wij aan om twee weken niet zwemmen en geen gebruik te maken van de sauna
 • 24 uur na de behandeling geen hete douche te nemen en niet sporten
 • Wij adviseren de eerste paar dagen wat hoger te slapen, dit kan de zwelling in het behandelde gebied beperken
 • De huid is de eerste paar dagen extra gevoelig voor infectie, gebruik elke avond voor een nieuw kussensloop, werk altijd met schone handen en probeer zo min mogelijk aan het gezicht te zitten
 • Krabbel niet aan korstjes dit kan littekenvorming geven
 • De huid wordt direct na de behandeling verzorgd met panthenol, deze nabehandeling crème mag in de avond nogmaals worden aangebracht. De panthenol mag voor 3 tot 5 dagen (of naar behoefte) 2 maal per dag op een deppende manier op het behandelde gebied worden aangebracht. De droge en trekkerige huid zal sneller herstellen en voelt soepeler aan.
 • De eerste 24 uur maak je de huid niet nat met water, na de eerste 24 uur mag de huid voorzichtig worden schoon gemaakt met een milde reiniger (voorkeur de advanced cleanser)
 • Na 3 tot 5 dagen alleen de panthenol gebruikt te hebben mag overdag de K ceutic worden gebruikt. Wanneer dit nog te veel prikt mag dit nog even worden overgeslagen tot het wel goed verdragen wordt.
 • Gebruik de eerste 2 weken na de behandeling geen producten met actieve ingrediënten, vermijd daarbij ook producten met parabenen en/of parfum. Bij voorkeur alleen de advanced cleanser, panthenol en K ceutic.
 • Blootstelling aan de zon wordt gedurende de herstelperiode (1 tot 2 weken) sterk afgeraden
 • Na deze periode moet de huid minimaal 4 weken worden beschermd tegen Uv-straling (daglicht) met een anti-zonnebrandcrème van SPF30 of 50 (bij voorkeur de K ceutic)
 • Bij het gebruik van injectables moeten er minimaal 4 weken tussen deze behandelingen zitten
 • Neem contact met ons op wanneer de huid na 3 dagen nog extreem gezwollen, rood, jeukend en branderig aanvoelt

Risico´s

Complicaties na de behandeling zijn zeldzaam maar mogelijk. De huid wordt volledig vernieuwd en kan daardoor in de eerste week vatbaarder zijn voor bacteriën. Het is daarom erg belangrijk om de nazorg regels goed in acht te nemen. Om het risico op complicaties zo laag mogelijk te houden mag de behandeling absoluut niet plaatsvinden op een (zon)gebruinde huid, hierdoor kunnen donkere of lichte pigmentvlekken ontstaan. Om pigmentverschuivingen te voorkomen moet er zeker tot 4 weken voor en na de behandeling een antizonnebrandcrème gebruikt worden. Ondanks dat de huid niet zongebruind is, kan het alsnog voorkomen dat er pigmentverschuivingen ontstaan. Dit is in de meeste gevallen tijdelijk maar kan in een zeldzaam geval ook blijvend zijn. Infectie behoort ook tot een mogelijke bijwerking, daar is de huid vatbaarder voor.