Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.8 uit 420 reviews

Cosmo Peel Forte

De Cosmo Peel Forte is onze sterkste peeling op basis van 20% TCA (trichloorazijnzuur), 10% phenol en 10% glycolzuur. Door deze combinatie is de peeling geschikt voor de aanpak van huidveroudering op de lichte huidtypen (huidtype I en II).

De behandeling is niet pijnlijk omdat er phenol aan de peeling is toegevoegd. Eén behandeling is voldoende om de huid soms wel tot 5 jaar terug in de tijd te laten gaan.

Voor-en-na foto Cosmo Peel Forte behandeling

Indicaties voor Cosmo Peel Forte

 • Huidverbetering / Huidverjonging
 • Structuurverbetering
 • Rimpels
 • Fijne lijntjes
 • Hyperpigmentatie
 • Doffe teint
 • Rokershuid

De behandeling

Als voorbereiding op deze peeling moet de huid minimaal 2 tot 4 weken van tevoren zijn voorbereid met de producten van Dermaceutic. Na deze 2 weken krijg je een milde peeling (melkzuur) en 4 weken na deze peeling is de huid klaar voor de Cosmo Peel Forte.

De behandeling met de Cosmo Peel Forte duurt totaal 1,5 uur. Dit wordt gedaan door middel van een grote wattenstaaf die het product met een wrijvende en roterende beweging per gebied op je huid aanbrengt. Er zal een ‘frosting’ ontstaan tijdens deze peeling. Bij frosting vindt er een coagulatie proces plaats van de epidermale eiwitten en keratinocyten. Deze frosting is maximaal 30 min tot een uur aanwezig en zal daarna overgaan in roodheid. Na het aanbrengen van de peeling wordt de huid 20 tot 30 minuten met rust gelaten. Wanneer de huid weer is, zal er panthenolcrème worden aangebracht. Deze verzacht en kalmeert de huid.

Downtime

Na de behandeling zal de huid gaan indrogen en afschilferen waardoor je huid er gedurende 1 à 2 weken rood, droog en schilferig uitziet, vaak eerst ook nog gezwollen. De bijwerkingen van deze peeling dienen niet onderschat te worden, hoewel deze sterk variëren per persoon. Ga er voor de zekerheid van uit dat je de eerste 7 dagen na de peeling je dagelijkse bezigheden niet voort kunt zetten. Als je huid goed is voorbereid en je al vaker peelings hebt gehad, is de kans echter groot dat je huid veel minder heftig reageert.
Na de eerste 7 dagen kan de huid er nog zeker 2 weken rood uitzien, bij sommige mensen blijft er nog langer wat roodheid zichtbaar. De velletjes mogen absoluut niet van de huid worden getrokken en er mag absoluut niet aan gekrabd worden, omdat dit littekenvorming kan geven. Het resultaat zal na 8 weken duidelijk zichtbaar worden en de huid zal in de weken en maanden daarna alleen nog maar meer verbeteren.

Aantal behandelingen

Eén behandeling is voldoende om je huid tot wel 5 jaar terug in de tijd te laten gaan.

Combinatiebehandeling

De Cosmo Peel Forte is al een complete behandeling voor het gelaat, maar kan indien gewenst nog worden geoptimaliseerd met behulp van een behandeling door onze cosmetisch arts. Cosmo Peel Forte versterkt, verbetert, egaliseert en verstrakt de huid. Bij huidveroudering zien we af en toe dat er naast zojuist genoemde resultaten nog behoefte is aan volumeherstel van bijvoorbeeld de kaaklijn of een lift van de wenkbrauwen. De cosmetisch artsen van ons zusterbedrijf Kliniek Vrijdag informeren je daarnaast graag over de mogelijkheden van injectables (spierontspanners & fillers).

Eindresultaat

Het resultaat van de behandeling verschilt per persoon en is onder andere afhankelijk van het lichaamseigen herstelvermogen. Het proces van collageenvorming heeft tijd nodig. Na de behandeling is de huid strakker, steviger en voller en vertoont minder fijne rimpeltjes. Diepe poriën of littekens worden egaler en het huidoppervlak oogt vlakker. Het nieuwe weefsel dat door de huid is aangemaakt zal niet verdwijnen na verloop van tijd, dus de resultaten zijn blijvend. Uiteraard kan het verouderingsproces van de huid niet stopgezet worden en is het belangrijk om het bereikte resultaat te onderhouden door middel van therapeutische producten. Wij geven je graag advies om het resultaat zo lang mogelijk mooi te houden.

Vóór de behandeling

 • De huid moet minimaal 2 tot 4 weken van tevoren voorbereid zijn met de producten van Dermaceutic.
 • De behandeling mag niet plaatsvinden op een (zon)gebruinde huid.
 • De zon moet vermeden worden tijdens het gehele behandelproces. De winterperiode is de beste behandeltijd.
 • Er mag geen koortslip aanwezig zijn op de dag van de behandeling. In dat geval moet de afspraak verplaatst worden.


Na de behandeling

Er zijn verschillende controlemomenten na deze peeling. Het eerste controlemoment is mailcontact na 3 dagen. Je wordt verzocht de huidtherapeut een email te sturen met hoe de afgelopen dagen zijn verlopen en als je daar behoefte aan hebt kun je foto’s ter ondersteuning meesturen. 2 weken na de peeling vindt er een belafspraak plaats en 4 weken na de peeling zal de eindcontrole in de praktijk zijn. Mochten er buiten deze vaste controlemomenten alsnog vragen zijn, neem dan gerust contact op met onze kliniek.

 • Na de behandeling raden wij aan om 2 weken niet te zwemmen en geen gebruik te maken van de sauna.
 • 24 uur na de behandeling geen hete douche nemen en niet sporten.
 • Krabbel niet aan velletjes / korstjes. Dit kan littekenvorming geven.
 • Gebruik na de behandeling de panthenolcrème van Dermaceutic voor ongeveer 5 tot 7 dagen. De droge en trekkerige huid zal sneller herstellen en voelt soepeler aan.
 • Gebruik gedurende 2 weken na de behandeling geen andere huidverzorging dan Dermaceutic. Blootstelling aan de zon wordt gedurende de herstelperiode (2 weken) sterk afgeraden. K-Ceutic is een antizonnebrandmiddel met een SPF 50 en wij raden aan dit te gebruiken, het liefst tot 4 weken na de behandeling.
 • Neem contact met ons op wanneer de huid na 14 dagen nog extreem gezwollen, rood, jeukend en branderig aanvoelt.


Producten

Bijbehorende producten van Dermaceutic vóór de behandeling zijn de werkzame stoffen als glucolzuur en vitmaine A en C essentieel om de huid goed voor te bereiden. Ná de bahdneling is er eigenlijk maar 1 creme die prettig aanvoelt en dat is de herstellende Panhtenol creme van Dermaceutic en de Kceutic met een zonnefactor voor de tijd erna. De huidtherapeut zal u duidelijk begeleiden in het gebruik van deze producten

Bijwerkingen

Complicaties na de behandeling zijn zeldzaam maar mogelijk. De huid wordt volledig vernieuwd en kan daardoor in de eerste week vatbaarder zijn voor bacteriën. Het is daarom erg belangrijk om de nazorgregels goed in acht te nemen. Deze staan op het nazorgformulier vermeld. Om het risico op complicaties zo laag mogelijk te houden, mag de behandeling absoluut niet plaatsvinden op een (zon)gebruinde huid omdat hierdoor donkere of lichte pigmentvlekken kunnen ontstaan. Om pigmentverschuivingen te voorkomen moet er zeker tot 4 weken voor en na de behandeling een antizonnebrandcrème gebruikt worden. Ook als een huid niet zongebruind is kan het alsnog voorkomen dat er pigmentverschuivingen ontstaan; dit is in de meeste gevallen tijdelijk maar kan in een zeldzaam geval ook blijvend zijn. Infectie behoort ook tot een mogelijke bijwerking, daar is de huid vatbaarder voor. Heb je wel eens last van een koortslip? Dan bestaat de kans dat je hier last van kunt krijgen na de peeling. Wanneer je meer dan 3 keer per jaar een koortslip hebt, raden wij aan om 5 dagen voor de peeling preventief Zelitrex tabletten te slikken. Deze kun je op recept van de huidtherapeut ophalen bij de apotheek.

 

Lees verder:
Spider naevus verwijderen
Pigmentvlekken verwijderen
Tatoeage verwijderen
Acne behandeling Leiden