Couperose behandeling

Onze artsen scoren een 8.6 uit 10 over 252 reviews

Couperose behandeling

Couperose is een netwerkje van kleine rode, soms blauwe bloedvaatjes op wangen, kin, neus en voorhoofd. Deze vaatjes zijn niet functioneel, veel mensen vinden ze ontsierend. Wilt u een couperose behandeling? Bekijk dan goed de reputatie van de kliniek, de ervaring van de specialist en de kwaliteit van de laser.

De storende vaatjes gaan helaas niet vanzelf weg. Couperose komt voornamelijk voor bij mannen en vrouwen van middelbare leeftijd.

Rosacea lijkt op couperose, maar gaat gepaard met een onrustige soms ontstoken huid. Wilt u meer informatie over rosacea? Klik dan hier. Ook een spider naevus (spinnetje / spinnekop) hoort tot de cosmetisch storende vaatjes. Klik hier voor meer info.

Couperose verwijderen

Couperose behandeling voor en na behandeling wang Foto van voor en na een couperose behandeling (klik voor een vergroting)

In onderstaand filmpje is een animatie te zien van een couperose behandeling.

Informatie over couperose laseren

Couperose is onschuldig, het kan echter wel klachten geven. Behalve dat het cosmetisch niet mooi is, kan bij temperatuurverschillen het gezicht rood aanlopen en heel warm worden.

In sommige gevallen is er sprake van rosacea. De meest voorkomende symptomen van rosacea zijn roodheid in het gelaat en een branderig of stekend gevoel. Ook kunnen er kleine bultjes/puistjes tot wat grotere ontstekingen in de huid voorkomen. Bij couperose speelt met name erfelijke aanleg een rol: de sterkte van de vaatwanden is erfelijk bepaald. Veel buiten zijn in weer en wind en blootstelling aan UV-straling kunnen couperose verergeren.

Ook kan de aandoening een spider naevus zijn. Deze wordt afhankelijk van de diagnose met een andere IPL/laser golflengte effectief behandeld.

Huidkliniek De Vliet behandeld couperose met de superieure Dye VL laser van de Harmony XL.

Intakegesprek huidtherapie

Tijdens het intakegesprek komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: wat uw klacht exact is, wanneer de klachten ontstaan, welke behandeling de huidtherapeute u adviseert en wat u daarvan mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg. U komt niet in aanmerking voor een behandeling met deze laser als u zwanger bent of Roaccutane gebruikt.

U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna. Tijdens dit consult bekijkt de huidtherapeute of u een geschikte kandidaat bent voor een behandeling met de Dye VL, of welke behandelalternatief voor u meer geschikt is. U krijgt aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg en controles.

Couperose camoufleren

Om couperose te camoufleren kunt u gebruik maken van camouflagetherapie. Dit dekt uw zorgverzekering eventueel in de aanvullende zorgpolis. Klik hier voor meer informatie.

Behandeling

Voor de behandeling worden er foto’s gemaakt voor uw medisch dossier. De behandeling zelf kan zonder verdoving worden uitgevoerd en duurt gemiddeld vijftien tot dertig minuten. Voor een optimaal resultaat zijn vaak meerdere behandelingen nodig. De Dye VL op de Harmony XLi is krachtig gekoeld voor uw comfort. De pulsen zelf voelen aan als een elastiekje die op uw wang wordt geschoten, dat is niet prettig. Het gevoel ontstaat door de enorme absorptie van de pulse door de roodheid.

Twee foto’s van voor en na een couperose laserbehandeling (klik om te vergroten):

Couperose verwijderen, roodheid behandelen, oppervlakkige vaatjes gezicht, gelaat rosaceaFoto van voor en na een couperose behandeling

Na de behandeling kunt u meteen naar huis. U kunt direct weer uw dagelijkse bezigheden hervatten. Wanneer u last heeft van een branderig gevoel kunt u de huid thuis nog koelen met een natte doek. De eerste uren na de behandeling kan er roodheid en lichte zwelling optreden, deze verdwijnt na enkele uren tot een dag.

Uw huid beschermen met SPF 30 wordt aangeraden na de behandeling.

Prijs couperose laser

Intakegesprek Vrijblijvend
Couperose verwijderen
Vanaf € 50
Wang € 90
Wangen + neus € 140

U kunt contact opnemen voor meer informatie of een vrijblijvend intakegesprek via onderstaande button.

Afspraak maken

Afspraak maken

agenda

Waarom Huidkliniek de Vliet?

Gespecialiseerde huidtherapie kliniek
Periodiek intercollegiaal overleg met werkzame artsen en plastisch chirurgen
Modern ingerichte behandelkamers
Geen wachtlijsten
Goed bereikbaar langs A4 bij Leiden

Lees verder:
Huidverjonging 360°
Pigmentvlekken verwijderen
Tatoeage verwijderen
Beenvaatjes laseren