Laser ontharen

Onze kliniek ontvangt een 8.8 uit 10 over 385 reviews

Laser ontharen bij Huidkliniek de Vliet

Wanneer je last hebt van haar op plekken waar je het liever niet hebt, of je bent (de irritatie van) scheren, waxen, harsen en epileren zat, dan kun je overwegen voor permanent laser ontharen te kiezen. Om te ontharen zijn verschillende ipl- en laserbehandelingen beschikbaar. Op deze pagina lees je over de mogelijkheden bij Huidkliniek de Vliet.

Wij werken met veilige en effectieve lasers van ALMA Lasers:

Permanent ontharen met laser

Sinds kort werkt Huidkliniek De Vliet met de allernieuwste en meest effectieve en breed inzetbare laser op gebied van definitieve ontharing: de Soprano Titanium. Deze biedt de nieuwste ontwikkeling in laserontharing: een pijnvrije, zeer effectieve oplossing die ongewenst haar verwijdert. Dankzij de unieke 3D-technologie en het verbeterde koelsysteem ICE Plus, kunt u nu zelf ervaren om met de nieuwste techniek snel en comfortabel behandeld te worden; met een zijdezacht en haarvrij resultaat.

Permanent laser ontharen met de techniek: Soprano Titanium

Permanent ontharen kan op vrijwel alle plekken op het lichaam. Scheren, epileren, waxen en harsen zijn verleden tijd wanneer u kiest voor definitieve ontharing bij Huidkliniek De Vliet.

Ontharen met Soprano biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere ontharingsmethoden. Denk bijvoorbeeld aan de gepatenteerde SHR™ techniek, de extra grote behandelkop en het compleet vernieuwde koelsysteem. Met deze unieke combinatie zorgt Soprano voor een snel en effectief resultaat – en dit ook nog nagenoeg pijnloos!

Met de exclusieve 3D-technologie combineert Soprano de drie meest effectieve lasergolflengten in één enkel handstuk. De golflengten richten zich tegelijkertijd op verschillende weefseldiepten en anatomische structuren van het haarzakje. Dit betekent dat verschillende lagen in de huid in één keer worden behandeld, wat leidt tot een veel effectievere behandeling – een huid die langer haarloos blijft.Vergeet pijn of ongemak. Soprano bevat een nieuw ontworpen koelsysteem, ICE Plus, dat speciaal is ontworpen om uw huid gedurende de gehele behandeling perfect gekoeld te houden. U kunt volledig ontspannen de behandeling ondergaan en uitzien naar een glad en haarvrij resultaat.

Permanent laser ontharen, ook op de gebruinde huid

SHRTM zorgt voor een geleidelijke verwarming van het weefsel. Door meerdere pulsen in een zeer korte tijd toe te dienen schakelt Soprano effectief de haarfollikel uit, terwijl letsel aan het omliggende weefsel wordt voorkomen. Geheel nieuw bij de Soprano is dat de behandeling op elk moment van het jaar uitgevoerd kan worden, ook tijdens de zomermaanden en bij een gebruinde huid.

Vergeet pijn of ongemak. Soprano bevat een nieuw ontworpen koelsysteem, ICE Plus, dat speciaal is ontworpen om uw huid gedurende de gehele behandeling perfect gekoeld te houden. U kunt volledig ontspannen de behandeling ondergaan en uitzien naar een glad en haarvrij resultaat.

Wat gebeurt er tijdens laser ontharen

Sommige haarzakjes zitten in de groeifase. Die worden het meest aangepakt door de behandeling. De volgende haargroeifases zijn beschreven:
1. De groeifase (anagene fase). In deze fase bevat de haarwortel (follikel) pigment. Op dit moment kan er met goede apparatuur effectief onthaard worden.
2. Overgangsfase (catagene fase). In deze fase stopt het haartje met groeien, en bevat de haarwortel (follikel) weinig pigment. Deze fase duurt ongeveer 2 weken, in deze fase kan er niet effectief onthaard worden.
3. Na een rustfase van ca. 6 weken valt het haartje uit en begint de cyclus overnieuw.
Wanneer haartjes in de groeifase zijn kan er effectief worden onthaard. Daarom spreken we met u een cyclus van behandelingen af, om de 6 tot 8 weken.

Laserontharing, definitief ontharen, risico's ontharen, ipl ontharen, bovenlip ontharen, oksel ontharing, bikinilijn ontharenInvloed van haarkleur, huidtype en haartype op laser ontharen

Ideale ontharing indicatie: Dik, donker haar op een lichte huid.

Minst ideale ontharing indicatie: Dunne, lichte haren op een donkere huid.

Je kunt het zien als in een grafiek; indien je dunne maar donkere haren op een lichte huid hebt is het iets lastiger dan de ideale indicatie. Wanneer je dikke maar donkerblonde haren hebt op een lichte huid is het eveneens iets lastiger dan de ideale indicatie.
De huidtherapeute kan tijdens een vrijblijvende intake uitleggen welk resultaat jij kan verwachten.

Vergoeding definitief laser ontharen

Definitief ontharen wordt eventueel vergoed door uw zorgverzekering. Niet alle behandelindicaties komen voor vergoeding in aanmerking. Overbeharing van vrouwen in het gelaat wordt veelal uit uw aanvullende zorgpolis (deels) vergoed. Wanneer u kiest voor permanent ontharen van de juiste indicaties bij Huidkliniek De Vliet, heeft u indien u ervoor verzekerd bent, recht op vergoeding van uw zorgverzekeraar.
Vergoedingen overzicht 2017
Vergoedingen overzicht 2018

Herstel na de laser behandeling

Na de ingreep kan je direct weer alles doen wat je wilt. De huid kan enkele uren tot een dag rood of gevoelig zijn. Met paracetamol (is bij de meeste mensen niet nodig) of een koud kompres kan je de gevoeligheid verlichten.
De dagen na de behandeling kunnen ook dikke haren uit de huid komen. De haarzakjes zijn tijdens de behandeling kapotgemaakt door de laser. De restjes van de haren kunnen na de behandeling door de huid naar buiten komen.

Risico’s en complicaties van laser ontharen

Na de laserbehandeling kan de huid rood of gevoelig zijn. Dit trekt snel weer weg. Ook kunnen er donkere of lichtere vlekken op de huid ontstaan. Ook dit is meestal tijdelijk. Het is wel belangrijk om twee weken (of 5 dagen na SHR) uit de zon te blijven na de behandeling. Zo voorkom je dat de huidveranderingen erger worden door de zon. Ernstige complicaties komen bijna nooit voor.

Resultaat van laser ontharen

Voor het gewenste resultaat zijn altijd meerdere behandelingen nodig. De huid moet wel herstellen voordat een volgende behandeling plaats kan vinden. Meestal zitten er 6-8 weken tussen twee behandelingen. In het gelaat eventueel 4 weken. Na ongeveer 6 behandelingen is meestal het gewenste resultaat bereikt. Dit is wel afhankelijk van je haartype.

Prijs laser ontharen

Huidkliniek De Vliet werkt uitsluitend met FDA goedgekeurde lasers, én met ervaren huidtherapeutes. Toch zijn onze behandelprijzen scherp, en een intakegesprek gratis. Kom langs!

IntakegesprekVrijblijvend
Definitief ontharenTijdelijke prijs per behandelingTijdelijke pakketprijs
Bovenlip of kin of bakkebaarden*€ 49€ 245
Oksels€ 69€ 345
Bikinilijn€ 99€ 495
Oksels + bikinilijn€ 150€ 750
Onderbenen€ 185€ 925
Oksels + bikinilijn + onderbenen€ 300€ 1500
Hele benen€ 350€ 1750
Borst of buik (heren)€ 180€ 900
Onderbenen (heren)€ 200€ 1000
Rug (heren)€ 300€ 1500
Schouders (heren)€ 180€ 900
Schaamstreek (heren)€ 160€ 800

De pakketprijs is 6 behandelingen voor de prijs van 5.

Graag nodigen wij u uit voor een vrijblijvend intakegesprek bij onze huidtherapeut. Bel 088-00427003 of klik op onderstaande button voor de beschikbare spreekuren.

Beschikbare spreekuren

 

Veel gestelde vragen over laser ontharen

Onderstaande antwoorden zijn rechtstreeks van een ASLMS* congres overgenomen.
*ASLMS (American Society for Laser Medicine & Surgery) is wereldwijd de hoogst aangeschreven laser-dermatologie beroepsvereniging.

In principe is een behandeling met een wetenschappelijk bewezen laser, uitgevoerd door een ervaren dermatoloog of huidtherapeut het hoogst haalbare. Iedere kliniek die meer beloofd (of geen wetenschappelijk bewezen laser cq geschoold personeel heeft), kan mogelijk moeite hebben de beloftes na te komen.

Voor wie is laser ontharen geschikt?

Onze huidtherapeuten zijn zeer ervaren in het stellen van de juiste diagnose. Effectief ontharen is wetenschappelijk bewezen zeer goed mogelijk. Wel is het van belang dat u met de juiste apparatuur wordt behandeld. FDA (Amerikaanse medische keuringsinstantie) goedgekeurde apparatuur is bewezen effectief en veilig. Dit kunt u navragen bij uw huidtherapeut.

Iedereen is geschikt voor definitieve ontharing. Het ene huidtype of haartype onthaard wel sneller dan het andere huidtype of haartype. Een donker gepigmenteerde haar op een lichte huid is de meest eenvoudige onthaar indicatie. Rood, wit en grijs haar is veel lastiger te behandelen met laser/ipl. Dit kan worden behandeld door middel van elektrische ontharing. Bij deze methode wordt u haartje voor haartje onthaard. Dit is intensief maar effectief. Voor advies over uw indicatie kunt u een vrijblijvende intake plannen bij onze huidtherapeute.

Vergoeding laser ontharen Leiden

Definitief ontharen wordt eventueel vergoed door uw zorgverzekering. Niet alle behandelindicaties komen voor vergoeding in aanmerking. Overbeharing van vrouwen in het gelaat wordt veelal uit uw aanvullende zorgpolis (deels) vergoed. Wanneer u kiest voor permanent ontharen van de juiste indicaties bij Huidkliniek De Vliet, heeft u indien u ervoor verzekerd bent, recht op vergoeding van uw zorgverzekeraar. Bekijk hier de mogelijkheden.

Oorzaak van overbeharing

Er hoeft geen specifieke oorzaak te zijn voor uw storende haargroei. Haargroei wordt gedeeltelijk gestuurd door hormonen. Overbeharing kan ook aangeboren zijn. Haarzakjes zijn gevoelig zijn voor mannelijke hormonen (androgenen). Bij sommige vrouwen wordt een verhoogde hoeveelheid androgenen in het bloed aangetroffen. Daarom raden wij u aan om altijd eerst uw huisarts te raadplegen.

Veel gewichtsverlies en medicatiegebruik zijn tevens veel voorkomende redenen van overbeharing.

Hormonale schommelingen

Bij de overgang neemt de productie van het vrouwelijke hormoon oestrogeen af waardoor het mannelijk hormoon de overhand neemt. Dit is een natuurlijk verschijnsel.
 Ook zwangerschapshormonen kunnen een tijdelijke overbeharing geven. Het stoppen of veranderen van anticonceptiemiddel of spiraal heeft invloed op de hormoonhuishouding. Hormoonschommelingen kunnen soms een lichte activatie van de haarzakjes in het gezicht geven maar ook bij de bikinilijn, tepelhoven en de navel.

Aanleg

Een verhoogde gevoeligheid voor androgenen komt voor in familiepatronen. Overmatige gezichtsbeharing verschilt ook per ras en cultuur. Vrouwen met een licht getinte huidskleur hebben over het algemeen een sterkere haargroei dan vrouwen met een blanke huid. Dit is in landen rond het Middellandse Zeegebied heel normaal dus spreek je eigenlijk niet echt van ‘overbeharing’. Wel kan het cosmetisch gezien als storend ervaren worden. Uiteraard is deze haargroei te behandelen door middel van ontharingstechnieken.

Hirsutisme

Wanneer er haren groeien op plaatsen waar dat normaal bij vrouwen niet het geval is, spreekt men over hirsutisme. Er kan een mannelijke ontharingspatroon ontstaan. De belangrijkste oorzaken van hirsutisme zijn hormonale factoren en medicijngebruik. Bij hormonaal hirsutisme wordt een teveel aan mannelijke hormonen als oorzaak gezien. Ontharen door middel van definitieve ontharing en elektrische epilatie is dan ook nog steeds effectief: de haargroei kan hierdoor sterk afnemen.

Hypertrichosis

Hypertrichosis is een vorm van overbeharing op een willekeurige plek op het lichaam. Het kan aangeboren zijn maar het kan ook op latere leeftijd opkomen. Het komt voor bij mannen en vrouwen. Hypertrichosis kan ontstaan als bijwerking van bepaalde medicijnen. Soms komt het door een chronisch ontstoken gewricht of een chronische prikkeling op de huid.

Specialisten laser ontharen

Bij Huidkliniek De Vliet zijn we gespecialiseerd op het gebied in ontharing. Wij bieden diverse permanente ontharingstechnieken, zo is er altijd een geschikte oplossing voor u. Onze ervaren huidtherapeuten stellen graag bij u de diagnose.

Kan iedere plek op het lichaam even succesvol worden onthaard?

De niet hormonaal bepaalde gebieden; oksels, bikinilijn (schaamstreek) en benen zijn het best te ontharen. Overbeharing in het gelaat is wetenschappelijk bewezen wat lastiger.

Wat is een succesvolle laser ontharing?

Na een succesvolle ontharing is ongeveer 85% onthaard.

Kunnen mijn blonde haren worden onthaard?

Ideale ontharing indicatie: Dik, donker haar op een lichte huid.
Minst ideale ontharing indicatie: Dunne, lichte haren op een donkere huid.
Je kunt het zien als in een grafiek; indien je dunne maar donkere haren op een lichte huid hebt is het iets lastiger dan de ideale indicatie. Wanneer je dikke maar donkerblonde haren hebt op een lichte huid is het eveneens iets lastiger dan de ideale indicatie.
De huidtherapeute kan tijdens een vrijblijvende intake uitleggen welk resultaat jij mag verwachten.

Met welke laser / IPL word ik behandeld?

Er zijn enkele wetenschappelijk bewezen, door de FDA goedgekeurde lasers in Nederland.
Harmony XLi (fabrikant: Alma Lasers)
Soprano ICE (fabrikant: Alma Lasers)
Lightsheer Duet (fabrikant: Lumenis)
Gentle MAX Pro (fabrikant: Syneron / Candela)
Wij werken uitsluitend met apparatuur van Alma Lasers. Wij raden u aan altijd bij uw arts / huidtherapeut te vragen met welke apparatuur u wordt behandeld.

 

Lees verder:

Tattoo verwijderen Leiden
Huidverjonging
Pigmentvlek verwijderen


UW PRIVACY EN HET GEBRUIK VAN COOKIES

Deze website gebruikt cookies om de inhoud en de marketing van onze website te personaliseren, om extra functies te bieden en om websiteverkeer te analyseren. Per categorie; functioneel of marketing, wordt duidelijk aangegeven waar de cookies voor dienen. U kunt zelf bepalen welke cookies aan of uit mogen staan. Wanneer u direct op ‘Accepteren’ klikt dan gaat u akkoord met de toepassing van alle cookies binnen deze website. Meer informatie over de verwerking van persoonsgegevens en gebruik van cookies kunt u vinden in onze privacyverklaring.

Cookie instellingen ×

  • Functioneel
  • Marketing
  • Social

Deze website gebruikt cookies die voor de functionaliteit van de website noodzakelijk zijn. Denk aan basisfuncties, instellingen, pagina-navigatie en o.a. toegang tot beveiligde delen van de website. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Deze website gebruikt cookies die worden gebruikt om een optimale beleving te bieden aan bezoekers. Via deze cookies kunnen we continu onze diensten versterken en verbeteren. We houden bijvoorbeeld in de gaten wat de meest favoriete pagina’s zijn. Wij maken op basis van onze cookies GEEN gebruik van advertenties. Alle gegevens zijn anoniem en niet traceerbaar naar de bezoeker.

Deze website gebruikt cookies die afkomstig zijn van sociale media platformen. Door het geven van toestemming, kan het voorkomen dat uw internetgedrag door deze sociale media platformen bijgehouden wordt.