Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.8 uit 420 reviews

Dieptereiniging + chemische peeling

De acnebehandeling zal grotendeels bestaan uit het manueel reinigen van de huid. Hierbij worden blackheads en whiteheads (mee-eters) verwijderd. Er wordt gebruik gemaakt van een dun, klein naaldje, dat een opening maakt in de huid. Zo kunnen de mee-eters makkelijker uit de huid worden gehaald zonder huidbeschadiging. Het doel van de behandeling is het verminderen van ontstekingen en voorkomen van littekenvorming.

Chemische peeling

De huid vernieuwt zichzelf altijd. Wanneer iemand jong is gaat dit snel, bij het ouder worden vertraagt dit proces. Het proces is bij iedereen anders. Wanneer de huidvernieuwing trager gaat, blijven de dode of beschadigde huidcellen langer zichtbaar: het gevolg is een grauwe of doffe huid met vlekken. Ook wanneer de huid te vet is of pigmentvlekken heeft, is het belangrijk voor de juiste peeling te kiezen.

Indicaties voor chemische peelings

Soorten peelings

Wij werken uitsluitend met medische peelings, die uitsluitend door artsen of BIG-geregistreerde huidtherapeuten mogen worden aangebracht. Deze producten bevatten een hoge concentratie aan werkstoffen, antioxidanten en peptiden, die zorgen voor een betere productopname en irritatie voorkomen. Onze artsen hebben meerdere behandelmethodes. Zij adviseren de uiteindelijk beste behandeling voor jouw huid.

Chemische peelings zijn vloeistoffen met een lage zuurgraad die ervoor zorgen dat je huid dode huidcellen afstoot. Er vindt een chemische reactie plaats in de huid, vandaar dat deze peelings ook ‘chemische peelings’ worden genoemd. De huid gaat zich hierdoor vernieuwen, waardoor de barrièrefunctie van de huid wordt verbeterd en een gelijkmatigere teint wordt gecreëerd. Door dit proces wordt een signaal aan de fibroblasten in de huid gegeven, waardoor de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd. Bij Huidkliniek De Vliet hebben wij keuze uit verschillende zuren met ieder hun eigen werkingsmechanisme en indringdiepte. Voor een optimaal en langduriger resultaat wordt sterk aanbevolen de behandelingen in de praktijk te combineren met de ondersteunende thuisproducten van Dermaceutic.

Milde peelings

Deze zuren werken oppervlakkig in de huid. Milde peelings kunnen ook worden ingezet om de huid voor te bereiden op diepere peelings. Onze pompoenzuur peeling bestaat uit een mix van verschillende fruitzuren en is hierdoor multi-inzetbaar. Bij een gevoelige rosacea huid zetten wij meestal melkzuur in. Melkzuur wordt in de huid omgezet naar lactaat, wat ervoor zorgt dat de huid beter vocht vast kan houden. Glycolzuur heeft de kleinste moleculaire structuur van alle milde peelings, waardoor deze wat dieper in de huid kan komen. Salicylzuur werkt het beste om overmatige talgproductie te verminderen en gaat ontstekingen tegen. Er kan twee dagen na de peeling een lichte schilfering optreden die een aantal dagen kan aanhouden.

Diepe peelings

Een diepere peeling heeft een diepere indringdiepte in de huid. De bekende Jessner peeling is een mix van salicylzuur dat de talgproductie balanceert, melkzuur dat de huid hydrateert en resorcinol dat zorgt voor structuurverbetering. De TCA peeling (trichloorazijnzuur) werkt juist goed op fijne lijntjes, zonbeschadigde huid, grove poriën en bij acne-littekens. Bij deze chemische peelings is de kans groter dat de huid nadien een milde tot sterke schilfering zal vertonen. Alle peelingbehandelingen kunnen worden geïntensiveerd met Retinol (vitamine A).

Behandeling

De huid wordt gereinigd met de producten van Dermaceutic. Vervolgens worden de aanwezige onzuiverheden verwijderd, zogenoemde acnetherapie. Hierna wordt de door de huidtherapeut gekozen peeling op de huid aangebracht. De inwerktijd en het aantal laagjes varieert afhankelijk van de gekozen peeling, de indicatie en huidreactie. Je zult een branderig gevoel ervaren tijdens de peeling dat enkele minuten kan aanhouden. Tijdens en na de behandeling zal de huid rood van kleur zijn. Afhankelijk van het gekozen zuur zal de huid milde tot sterkere schilfering vertonen.

Gedurende de behandelperiode dient een zonnebescherming met minimaal factor 30 te worden gebruikt om de huid tegen daglicht, zon en overige lichtstralen te beschermen. Dit is nodig om het genezingsproces van de huid de optimaliseren en complicaties met pigmentverschuivingen te voorkomen.

Aantal behandelingen

Gemiddeld vinden er 4 tot 8 behandelingen plaats om een doel te bereiken. De interval verschilt per persoon en per indicatie. Een behandeling duurt ongeveer 30 tot 45 minuten.

Combinatiebehandelingen

Peelings kunnen ook worden gecombineerd met andere behandelingen om soms sneller een resultaat te kunnen bereiken.
Zo kun je bijvoorbeeld vooraf de Clearlift behandeling ondergaan, om collageen en elastine alvast te stimuleren en de diepere huidlagen te verwarmen. Vervolgens werkt de peeling aan de oppervlakte op huidvernieuwing en werkt de combinatiebehandeling op langere termijn wat meer op huidversteviging.
Ook is het mogelijk een voorbereidende peeling te doen voorafgaand aan Microneedling behandelingen, dit om de huid alvast te stimuleren en dode huidcellen te verwijderen waardoor de werkstoffen nog beter worden opgenomen tijdens het needlen.
Er is ook een mogelijkheid om dit om te draaien, dus eerst de huid te behandelen met microneedling en/of de gefractioneerde laser en vervolgens een peeling aan te brengen, zodat deze makkelijker de penetratiediepte bereikt en de behandeling wordt geïntensiveerd. Deze behandeling noemen we een Pixel Peel.

Vóór de behandeling

 • Voor een optimaal resultaat kun je je huid enkele weken voor de behandeling thuis voorbereiden met de producten van Dermaceutic. Dit verbetert de doorlaatbaarheid van de huid waardoor de behandeling effectiever is.
 • Indien er op de dag van de behandeling een koortslip optreedt, dien je de afspraak af te zeggen.
 • Bij het gebruik van injectables (spierontspanners & fillers) moeten er minimaal 2 weken tussen deze behandelingen zitten.
 • Bij gebruik van huidverdunnende medicatie (denkt aan bv. Roacutane) mag er geen behandeling plaatsvinden.
 • Stop 5 dagen voor de behandeling met retinolcrème of -serum / vitamine A-zuur crème.
 • Voor mannen is het aan te raden zich niet binnen 24 uur van de behandeling in het gezicht te scheren.
 • De behandeling mag niet plaatsvinden op een zongebruinde huid, zorg dat hier minimaal 4 weken tussen zit.
 • Diepere peelingbehandelingen mogen niet tijdens zwangerschap en/of borstvoeding plaatsvinden.

Na de behandeling

 • Tot 4 weken na de peeling dien je de zon of zonnebank te vermijden, de huid is na een peeling gevoeliger voor zonlicht en hierdoor kwetsbaarder.
 • Gebruik wanneer je naar buiten gaat zeker de eerste 2 (bij een milde peeling) en 4 weken (bij een diepe of TCA peeling) een zonnebescherming vanaf SPF 30.
 • Krabbel niet aan velletjes/korstjes, dit voorkomt littekenvorming. Knip indien nodig velletjes af met een schone schaar.
 • Hydrateer de huid waar nodig.
 • Tot 48 uur na de behandeling is het af te raden om te sporten, zwemmen of naar de sauna te gaan. Hierdoor neutraliseert de huid namelijk sneller en dit is zonde van de werkstoffen die zijn aangebracht tijdens de behandeling.
 • Bij het gebruik van injectables (spierontspanners & fillers) moeten er minimaal 2 weken tussen deze behandelingen zitten.
 • Gebruik minimaal 5 dagen geen huidverzorging met actieve ingrediënten (vitamine A en C), parabenen en parfum.

Producten

De producten van Dermaceutic bevatten hoge concentraties van werkstoffen. Deze producten zijn sterk aan te bevelen omdat zij onze behandeling ondersteunen en een beter resultaat geven. Om de huid goed voor te bereiden op een behandeling wordt geadviseerd de thuisproducten minimaal 2-4 weken te gebruiken. Ook na de behandeling geven de producten de juiste ondersteuning tijdens het herstel. 

Bijwerkingen

Bijwerkingen komen zelden voor, omdat peelings heel veilig zijn en de huid zelf neutraliseert. Er kunnen pas complicaties ontstaan op het moment dat er wél aan velletjes wordt getrokken of in geval van overgevoeligheid voor bepaalde werkstoffen. Geef een overgevoeligheid daarom altijd aan ons door. Sommige mensen zijn allergisch voor aspirine, dat dezelfde werkstof bevat als salicyzuur; hier moet dus rekening mee gehouden worden. Ook is druk uitoefenen op de plaats van behandelen na de behandeling af te raden, de peelings komt dan dieper dan de bedoeling is en hierbij kunnen wondjes ontstaan.

Vergoeding verzekering

Chemische peelings kunnen alleen in aanmerking komen voor vergoeding als de behandeling te maken heeft met acnetherapie en acne- of littekens. Voor andere indicaties is er geen vergoeding. Als je een aanvullende verzekering hebt, kun je de hoogte van het verzekerde bedrag in de polisvoorwaarden opvragen bij de verzekeraar. Enkele zorgverzekeraars stellen hiervoor wel verplicht dat je een verwijsbrief van de huisarts of dermatoloog hebt.