Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.8 uit 420 reviews

Fibroom verwijderen

Fibroom verwijderen

Huidkliniek De Vliet (locatie Leiden) is gespecialiseerd in veel voorkomende huidbehandelingen. Stoort u zich aan een fibroom, of steelwratje? Op deze pagina leest u alles over fibroom verwijderen.

Steelwratjes (Fibromen, ook wel ‘wild vleesje’ genoemd) zijn goedaardige huid onregelmatigheden. Ze zijn met name ontsierend. Het zijn eigenlijk kleine wratjes die vooral op warme plaatsen lijken te ontstaan. Onder de oksels, in de hals en in de schaamstreek. Maar ze komen ook veel voor rondom de ogen.  Over het algemeen zijn ze klein, een millimeter tot hooguit een paar millimeter. Ze hebben soms een soort steeltje of ze zijn langwerpig van vorm. Vaak zijn de fibromen huidkleurig maar kunnen ook een tintje donkerder dan uw eigen huid zijn. Ze kunnen soms een beetje jeuken of pijn doen door het schuren van kleding.

Steelwrat verwijderen, fibroom verwijderen, fibromen verwijderenWat is een fibroom?

Een fibroom (ook wel steelwrat) is goedaardig, en komt bijzonder vaak voor. Iedereen van 30 jaar en ouder heeft er wel ergens een of meer op de huid. Hoewel iedereen fibromen kan ontwikkelen hebben mensen met overgewicht of diabetes wel meer kans op het ontwikkelen van steelwratjes.

Hoe ontstaan fibromen?

Hoe (gesteelde) fibromen ontstaan is nog niet duidelijk.

Behandeling van steelwratjes

Naast dat ze ontsierend zijn, geven steelwratjes soms ook klachten: zo kunnen ze afgekneld raken of geraakt worden bij het scheren van de huid.
Er zijn meerdere geschikte behandelingen om een fibroom te verwijderen. Zo kan hij gecoaguleerd worden (met een steriel puntje worden weggebrand), of het steeltje van het fibroom kan met een (steriel!) schaartje worden afgeknipt. In veel gevallen is het steeltje zo dun dat verdoving niet nodig is. De prik van de verdoving is dan pijnlijker dan de knip met het schaartje. Er blijft een minuscuul oppervlakkig wondje over dat met een pleister kan worden afgedekt.

Wilt u een vrijblijvend consult inplannen?

Maak een afspraak

Lees verder:
Huidverjonging
Pigmentvlek verwijderen
Definitief ontharen
Peeling