Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.8 uit 420 reviews

Fractional laserbehandeling + Clearlift

Laat jouw huid er gezonder, strakker en egaler uitzien met onze lasertechnieken voor huidverjonging. De pixel fractional Erbium:YAG (2940 nm) laser in combinatie met de Clearlift (1064 nm) laser wordt ingezet bij huidverbetering en huidverjonging.

Indicaties voor de Fractional laser i.c.m. Clearlift

 • Huidverbetering
 • (Acne) littekens
 • Grove poriën
 • Structuurverbetering
 • Hyperpigmentatie
 • Kleurverbetering
 • Huidoneffenheden

Behandeling

Door middel van warmte maakt de fractional laser per vierkante centimeter 50 kleine gaatjes in het huidoppervlak. Deze gaatjes kunnen snel genezen omdat ze aan alle kanten worden omgeven door gezonde huidcellen. Door dit proces wordt op een gecontroleerde en natuurlijke wijze het wondgenezingsproces van de huid in gang gezet waardoor de cellen in de lederhuid (fibroblasten) geprikkeld raken en collageen en elastine aan gaan maken. Naast de Erbium:YAG laser wordt plaatselijk ook de Clearlift laser toegepast. Deze laser maakt hetzelfde rasterpatroon als Erbium:YAG laser, alleen komt deze laser dieper. Hierdoor wordt zowel de bovenste huid als de diepere huid behandeld. Door deze combinatie wordt de huid steviger en elastischer en kunnen fijne lijntjes en rimpels in het gezicht aanzienlijk worden verminderd. Afhankelijk van de intensiteit en de indicatie van de laserbehandeling kan het gevoel variëren van een intense warmte tot een branderig gevoel.

Downtime

Na behandeling met de de fractional laser is de huid 3-5 dagen rood en mogelijk licht gezwollen. Na 1-2 dagen ontstaan er korstjes op de huid omdat de huid zich aan het vernieuwen is. Gemiddeld zijn de korstjes in het gelaat 5 tot 7 dagen aanwezig. Op de hals en het decolleté kan dit tot 10 dagen duren. Zowel de hersteltijd als het resultaat verschilt per persoon en per behandeling. De eerste weken na een laserbehandeling is de huid extra kwetsbaar en wij raden dan ook aan om zeker tot 4 weken na de behandeling een zonnebrandcrème gebruiken.

Aantal behandelingen

De hoeveelheid benodigde behandelingen hangt af van het door jou gewenste resultaat. Ook de huidige staat waarin de huid verkeert is van belang om te bepalen hoeveel laserbehandelingen er ongeveer nodig zullen zijn. Gemiddeld worden zo’n 3 tot 6 behandelingen geadviseerd, waarbij steeds een pauze van 4 weken wordt aangehouden. Om de huidveroudering zoveel mogelijk te vertragen raden wij sterk aan deze behandelingen 1 à 2 keer per jaar te herhalen of het resultaat op andere wijze bij te houden, bijvoorbeeld door middel van een chemische peeling.

Combinatiebehandelingen

De behandeling wordt door ons altijd gecombineerd met de Clearlift laser voor het beste resultaat. De behandeling kan ook gecombineerd worden met het verwijderen van couperose en pigmentvlekjes met ons IPL handstuk voor pigment en couperose; dit gebeurt voorafgaand aan het toepassen van de fractional laser. Deze behandeling noemen we de 360 graden behandeling, hier lees je meer over onder het kopje 360 graden behandeling.

Ook kunnen we de ‘gaatjes’ die we in de huid hebben gemaakt verrijken met retinol of TCA om hierdoor de behandeling nóg intensiever te maken; dit noemen we een Pixel Peel.

Eindresultaat

Het resultaat van de behandeling verschilt per persoon en is o.a. afhankelijk van het lichaamseigen herstelvermogen en het aantal behandelingen dat in synergie met elkaar samenwerkt. Het resultaat van de behandeling is een verbeterde structuur en teint van de huid. Een strakkere, stevigere, vollere huid die minder fijne rimpeltjes vertoont. Grove poriën of littekens worden meer egaal aan het huidoppervlak. Het definitieve resultaat is na ongeveer 3 maanden zichtbaar, omdat de collageenstimulatie ook na de behandeling nog enige tijd blijft doorwerken.

Vóór de behandeling

 • De behandeling mag niet plaatsvinden op een (zon)gebruinde huid
 • De zon moet vermeden worden tijdens het gehele behandelproces. De winterperiode is de beste behandeltijd.
 • Beharing in het behandelgebied dient de avond voor de behandeling geschoren te worden.
 • Er mag geen koortslip aanwezig zijn op de dag van de behandeling. De afspraak moet in dat geval verplaatst worden.
 • Voor een optimaal resultaat adviseren wij bij huidverbetering de huid thuis voor te behandelen met de producten van Dermaceutic.
 • Let op dat er minimaal 2 weken tussen behandelingen van verschillende specialisten moet zitten, zoals een behandeling bij de cosmetisch arts.

Na de behandeling

 • Na de behandeling raden wij aan om 7 dagen niet te zwemmen, geen gebruik te maken van de sauna en 24 uur na de behandeling geen hete douche te nemen of te sporten.
 • Krabbel niet aan de korstjes, dit kan littekenvorming geven.
 • De droge en trekkerige huid herstelt sneller en voelt soepeler aan met de speciale nabehandelingsproducten van Dermaceutic.
 • Gebruik 7 dagen geen irriterende huidverzorging (producten zonder parabenen en parfum).
 • Tot 4 weken na de behandeling moet regelmatig een zonnebrandcrème met SPF vanaf factor 30 worden aangebracht.

Aanbevolen producten

De behandeling kan ondersteund worden door de producten van Dermaceutic. Deze producten bevatten hoge concentraties werkstoffen die onze behandeling ondersteunen en een beter resultaat geven. De huidtherapeut zal met je bespreken welke producten voor jou het meest geschikt zijn.

Bijwerkingen

Complicaties na de behandeling zijn zeldzaam maar mogelijk. Om het risico op complicaties zo klein mogelijk te houden, hanteren we de bovenstaande richtlijnen.
Bij de behandeling wordt de bovenste huidlaag verdampt, wat bij de donkere huid zorgt voor pigmentverschuivingen. De ablatie mag plaatsvinden tot en met huidtype 3 op een niet zongebruinde huid. Vanaf huidtype 4 moeten we voorzichtig zijn vanwege een verhoogd risico op complicaties; daarom behandelen we deze liever niet.

Om pigmentverschuivingen te voorkomen bij geschikte huidtypes, moet zeker tot 4 weken na de behandeling een zonnebrandcrème gebruikt worden. Ook als een huid niet zongebruind is, kan het alsnog voorkomen dat er een tijdelijke pigmentverschuiving ontstaat. Ook kan er na de laserbehandeling een langdurige roodheid ontstaan.

Ook infectiegevoeligheid behoort tot de mogelijke bijwerkingen. Zwangere vrouwen worden niet behandeld met deze laser.

Lees verder:
Definitief ontharen
Tattoo verwijderen