Fractional laser behandeling

Onze artsen scoren een 8.6 uit 10 over 252 reviews

Fractional laser behandeling

Huidkliniek De Vliet is gespecialiseerd in de fractional laser behandeling. Middels een fractional laser behandeling wordt de bovenste huidlaag vernieuwd. Er ontstaat een jonge frisse huid.

Tijdens de behandeling wordt de omliggende huid volledig in tact gelaten, zo herstelt de huid snel en gaaf. De gefractioneerde ablatieve Erbium laser kan worden ingezet tegen huidveroudering (rimpeltjes, fijne lijntjes, verslapte huid, grove porien, acné littekens en een rokershuid.

Voor effectieve huidverjonging is deze laser met name geschikt voor het gezicht en de hals.

Wat is een Erbium behandeling?

Wij hebben exclusief de beschikking over de nieuwste generatie Erbium YAG 2940 laser. Het is een ablatieve laser die de bovenste huidlaag vernieuwd. Erbium is in 1843 ontdekt door de Zweedse chemicus Carl Gustaf Mosander. Erbium is een vrij zacht en buigzaam metaal. Door geleiding in de laserkop ontstaat er een unieke selectieve laserpulse.

Hoe werkt de ablatieve fractional laser?

De Erbium YAG 2940 fractional laser is zeer selectief op water in uw huid. Daardoor is de laser in staat zeer selectief uw bovenste huidlaag te vernieuwen, zonder dat het u pijn doet. Gevoelloos is het niet, maar de algemene opinie is zeker niet dat het pijnlijk is. Het collageen wordt verstevigd, een nieuwe fitte huid verschijnt.

De fractional laser behandeling kan variëren van zeer mild tot zeer krachtig (zie onderstaand tussen haakjes).

– Preventief (mild)
– Doffe jonge huid, opkomende craquele rimpeltjes (medium)
– Diepe craquelee rimpeltjes, diepere rimpels (medium+)
– Ernstig verouderde stevige huid (krachtig)
– (Acné) littekens (krachtig+)

Tijdens de behandeling wordt het omliggende huid volledig in tact gelaten, zo herstelt de huid snel en gaaf. De gefractioneerde ablatieve Erbium laser kan worden ingezet tegen huidveroudering (rimpeltjes, fijne lijntjes, verslapte huid, grove porien, acné littekens en een rokershuid.

Resultaat na de behandeling

Over het algemeen is er sprake van een warm gevoel. Dit kan met een ventilator worden geminimaliseerd. Ook kan de huid behoorlijk rood zijn. De volgende dagen kan er sprake zijn van piepkleine korstjes. Afhankelijk van de intensiteit van de behandeling (en uw huidconditie voor de behandeling), is er sprake van roodheid en zwelling. Dit verdwijnt redelijk snel, is bovendien eventueel te camoufleren met de medische camouflage van Lycogel.

Richtlijnen voor de behandeling

De behandeling kan niet plaatsvinden op een zongebruinde huid. Tijdens de behandeling mag er geen koortslip aanwezig zijn. Na een behandeling adviseren wij 48 uur niet te zwemmen, en voor 24 uur niet bijzonder heet te douchen. Uw dagelijkse bezigheden kunt u uiteraard direct weer hervatten. Na de behandeling mag u niet aan de huid krabben. Wij adviseren u niet te zonnebaden na de behandeling, en uw huid goed te beschermen met zonnebrandcrème SPF 30/50. U mag na de behandeling uw eigen cosmetica aanbrengen, dit mag echter niet irriteren. Wij kunnen u ook adviseren over de medische camouflage van Lycogel.

Gezicht fractional of peeling nieuwe huidPeeling

Ook een peeling is een veelgebruikte methode voor huidverjonging. Het is een zeer effectieve behandeling, mits de huidtherapeute er ervaren mee is en de juiste kwaliteit peeling gebruikt.
U kunt hier meer lezen over een peelingbehandeling.

Afhankelijk van de diagnose (preventief, mild, behoorlijk of uitgebreid) wordt een behandelplan gemaakt. Dan wordt ook geadviseerd hoeveel behandelingen u nodig heeft. Over het algemeen zijn er 2-4 behandelingen noodzakelijk.

 

Voor iedere behandeling heeft u eerst een intakegesprek. Daarin verteld de huidtherapeute welk resultaat u kunt verwachten. U kunt online direct een vrijblijvende afspraak plannen wanneer het u uitkomt:

Afspraak maken

Lees verder:
Definitief ontharen
Tattoo verwijderen
Kalknagels laseren