Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.8 uit 401 reviews

Fruitzuurpeeling

Fruitzuurpeeling

Een fruitzuurpeeling is een peeling die de bovenste laag van de huid verweekt. De bovenste huidlaag schilfert de dode huidcellen versnelt af. Fruitzuur heeft vetoplossende eigenschappen. Deze peeling is met name geschikt voor de vettige en onrustige huid.
Door het afschilferen van de dode huidcellen worden poriën niet meer afgesloten waardoor talgkliertjes minder snel zullen verstoppen en minder snel gaan ontsteken. Daarnaast heeft fruitzuur heeft ook een ontstekingsremmende werking waardoor het uitermate geschikt is om verschillende vormen van acne te behandelen.

Huidkliniek De Vliet adviseert meestal de Pumpkin (pompoenzuur) peeling. Dit is een effectieve peeling die vaak wordt ingezet tegen acne. De Pumpkin peeling werkt onder andere op basis van pompoenenzymen. Deze enzymen zorgen voor een exfoliatie van de dode cellen in de opperhuid. Tevens werkt het als één van de krachtigste antioxidanten die schadelijke stoffen aanpakt. De peeling stimuleert de celdeling waardoor het huidoppervlak frisser, gladder en egaler wordt.

Onze huidtherapeute adviseert tijdens het eerste consult welke behandeling voor u het beste is. In plaats van de fruitzuurpeeling kan de huidtherapeute een TCA peeling of een glycolzuurpeeling adviseren. Dit is afhankelijk van uw huidconditie.

Gezicht fractional of peeling nieuwe huid
Simulatie van het verwijderen van de bovenste huidlaag na een peeling behandeling.


Intakegesprek

Wanneer u als nieuwe patiënt bij ons komt, is een intakegesprek altijd nodig. In dit gesprek komt namelijk alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft. Uw klacht en uw verwachting worden besproken. Daarnaast wordt besproken hoeveel behandelingen nodig zijn, welke resultaten u kunt verwachten, wat de kosten zullen zijn en krijgt u informatie met betrekking tot de voor- en nazorg.

Het kan zijn dat de huidtherapeut beslist dat u geen goede kandidaat bent voor fruitzuurpeelings. In dat geval zal de huidtherapeut altijd haar uiterste best doen om samen met u te kijken naar alternatieve behandelingen of oplossingen.

De behandeling

Tijdens de behandeling zal uw huid eerst gereinigd worden. Wanneer de fruitzuurpeeling op de huid aangebracht wordt, zal dit branderig en jeukend voelen. De huid zal rood worden en er kunnen kleine, witte blaasjes verschijnen. Afhankelijk van de reactie zal het fruitzuur na enkele minuten geneutraliseerd worden met water.

Na de behandeling

Eventuele roodheid en blaasjes verdwijnen binnen één tot twee dagen, soms zelfs al na enkele uren. Soms ontstaan er korstjes na de behandeling. Het is belangrijk dat u niet aan deze korstjes gaat krabben. Ze genezen vanzelf binnen enkele dagen.
De behandelde huid is gevoelig voor zonlicht. Stel daarom de huid tot zes weken na de laatste behandeling zo min mogelijk bloot aan UV-straling (zowel zon als zonnebank). U kunt eventueel een zonnebrandcrème gebruiken (minimaal factor 30).

Richtlijnen voor de behandeling

De behandeling kan niet plaatsvinden op een zongebruinde huid. Tijdens de behandeling mag er geen koortslip aanwezig zijn. Na een behandeling adviseren wij 48 uur niet te zwemmen en 24 uur lang niet bijzonder heet te douchen. Uw dagelijkse bezigheden kunt u uiteraard direct weer hervatten. Na de behandeling mag u niet aan de huid krabben. Wij adviseren u niet te zonnebaden na de behandeling en uw huid goed te beschermen met zonnebrandcrème SPF 30/50. U mag na de behandeling uw eigen cosmetica aanbrengen, dit mag echter niet irriteren.

Resultaat

Het resultaat van de behandeling is afhankelijk van uw huidconditie. Over het algemeen ziet de huid er gladder en gezonder uit, worden donkere verkleuringen opgebleekt en zullen ontstekingen van de huid verminderen.

Risico’s

Bij naleving van de voorzorgsmaatregelen treden normaal gesproken geen bijzonderheden op. Wanneer je de behandelde huid echter blootstelt aan zonlicht is er een risico op het ontstaan van pigmentvlekken. Bij een donkere huid kan de behandelde huid soms donker verkleuren. In het algemeen verdwijnt deze ‘hyperpigmentatie’ vanzelf na drie tot zes maanden. In zeldzame gevallen is dit echter blijvend.

Consult peeling behandeling

Wil je meer informatie over de geschikte behandeling voor jouw huid? Tijdens een vrijblijvend intakegesprek krijg je representatieve voor / na foto’s te zien van een behandeling.

Je kunt via onderstaande button een afspraak maken in een beschikbaar spreekuur.

Maak een afspraak

Lees meer informatie over:
Acne behandeling
Definitief ontharen
Peeling behandeling