Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.8 uit 420 reviews

Hals & decolleté behandeling

Naarmate je ouder wordt, merk je dat er steeds meer pigmentvlekken en rimpels ontstaan in je decolleté en hals. Deze rimpels en vlekken kunnen je ouder doen lijken dan je daadwerkelijk bent. Voor veel vrouwen is dit een doorn in het oog. Speciaal hiervoor hebben wij een aantal behandelingen om deze huid een boost te geven. De behandelingen richten zich op het verstevigen en het egaliseren van de huid.

Indicaties voor de hals-decolleté behandeling

 • Verslapte huid van hals decolleté
 • Pigmentverstoringen op hals decolleté
 • Vasculaire afwijkingen op hals decolleté
 • Doffe huid van hals decolleté

Behandeling

4 weken voorafgaand aan de eerste behandeling moet de huid worden voorbereid met werkzame stoffen in producten voor thuis:
Foamer 5% (glycolzuur) – 1 à 2 per dag
Retinol 0,5%                     – avond
K-Ceutic (SPF50)             – ochtend

Hierdoor kan de huid wat gevoelig aanvoelen en misschien iets jeukerig worden; dit komt door de retinol en het gebruik moet dan ook opgebouwd worden als het nog niet elke avond te verdragen is. Begin dan met 3 keer in de week en daarna om de nacht.

Vervolgens is de huid klaargestoomd voor 3 achtereenvolgende behandelingen met een interval van 6 weken.
De 3 behandelingen bestaan uit:
– IPL couperose pigment
– TCA 15%
– Mandelic peel + microneedling met retinol

De beste volgorde wordt bepaald door onze huidtherapeut.

De IPL (Intense Pulsed Ligh) werkt op de egalisatie van de huid van hals en decolleté.
De TCA zorgt voor huidvernieuwing en verbetert de structuur van de bovenste huidlaag.
De microneedling werkt op de aanmaak van collageen en elastine en geeft dus versteviging aan de huid.
Oftewel: een allesomvattende behandeling om de huid van hals en decolleté een echte boost te geven!

Downtime

Bij de IPL-behandeling kleurt het pigment in de huid wat donkerder en schilfert deze in de dagen na de behandeling van de huid af. Dit duurt meestal wel 7 tot 10 dagen, het gaat wat trager dan in het gelaat. De roodheid en warmte blijven ook wel een paar dagen in de huid aanwezig. Daarom is het interval tussen de behandelingen ook 6 weken, om de huid volledig te kunnen laten herstellen voor de volgende behandeling.
De TCA-behandeling heeft als downtime een periode waarin de huid gaat schilferen. Dit brengt jeuk en roodheid met zich mee en duurt ook langer dan in het gelaat. Houd hierbij ook zeker wel rekening met 10 tot 14 dagen.
De microneedling behandeling geeft de minste downtime, hiervan voelt de huid misschien een aantal dagen wat stug aan en ook hier kan een milde schilfering plaatsvinden, maar dit hoeft niet.

Aantal behandelingen

3 behandelingen met een interval van 6 weken. De bijbehorende producten voor thuis maken deel uit van deze behandeling.

Combinatiebehandeling

Het betreft een samengestelde combinatiebehandeling, hier dien je geen andere behandelingen of producten aan toe te voegen.

Eindresultaat

Het resultaat is een vernieuwde, stevigere en egale huid van hals en decolleté. De behandeling geeft een veel mooiere uitstraling en kan elk jaar herhaald worden om opnieuw die boost aan hals en decolleté te geven. Het is sterk aan te raden om de producten te blijven gebruiken om het resultaat zo lang mogelijk vast te houden.
Mocht je deze behandeling specifiek willen doen voor de versteviging, dan is het een aanrader deze eventueel nog te combineren met behandelingen door onze cosmetisch arts van Kliniek Vrijdag.

Vóór de behandeling

 • De huid moet minimaal 4 weken van tevoren voorbereid zijn met de producten van Dermaceutic.
 • De behandeling mag niet plaatsvinden op een (zon)gebruinde huid.
 • De zon moet vermeden worden tijdens het gehele behandelproces. De winterperiode is de beste behandeltijd.
 • Er mag geen koortslip aanwezig zijn op de dag van de behandeling. De afspraak moet in dat geval verplaatst worden.
 • Stop 3 dagen voor de behandeling met de retinol 0,5%.

Na de behandeling

 • Na de behandeling raden wij aan om 2 weken niet te zwemmen en geen gebruik te maken van de sauna.
 • 24 uur na de behandeling geen hete douche nemen en niet sporten.
 • Krabbel niet aan velletjes / korstjes; dit kan littekenvorming geven.
 • Gebruik na de behandeling de panthenol- of K-Ceutic (SPF50) crème van Dermaceutic voor ongeveer 5 tot 7 dagen. De droge en trekkerige huid zal sneller herstellen en voelt soepeler aan.
 • Gebruik gedurende 2 weken na de behandeling geen andere huidverzorging.
 • Blootstelling aan de zon wordt gedurende de herstelperiode (2 weken) sterk afgeraden. K-Ceutic is een antizonnebrandmiddel met een SPF50 en wij raden aan deze te gebruiken, het liefst tot 4 weken na de behandeling.

Aanbevolen producten

Het is sterk aan te raden om de genoemde producten te blijven gebruiken nadat alle behandelingen zijn afgerond. VItamine C is een mooie aanvulling om de collageenaanmaak te blijven stimuleren. Een SPF vanaf factor 30 is het meest belangrijk om te blijven gebruiken.

Bijwerkingen

Niet iedere huid kan de IPL laser goed verdragen. Als alternatief wordt dan vaak gekozen voor de Melapeel-behandeling, of we behandelen alleen de focusplekken waar pigment aanwezig is. Deze huid is weinig gewend en heeft aardig wat te verduren, dus vaak treden roodheid en een gevoelige huid op. Pas op met zonlicht en het gebruik van retinol tussen de behandelingen door, want dit maakt alles intensiever. Luister goed naar het advies van de huidtherapeut. Van de schilfertjes of velletjes van de TCA moet worden afgebleven, om geen wondjes of littekentjes te creëren. Bij microneedling behandelingen treden alleen bijwerkingen op als men allergisch is voor de gebruikte tussenstof; bespreek dit altijd tijdig met de therapeut.