Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.8 uit 401 reviews

Handverjonging

Handverjonging

Het ouder worden van onze handen – en dat hier iets aan te doen is – is iets wat vaak vergeten wordt. Handen zijn de delen van ons lichaam die, naast ons gelaat, het meest door de zon worden beschenen. Als we op de fiets zitten vangen we bijvoorbeeld heel veel zonlicht. Hierdoor hebben we veel zonneschade opgeslagen in ons DNA en dit komt vaak tot uiting in de vorm van pigmentvlekken.

Handveroudering toont zich ongeveer in de volgende stadia:

Handverjonging Huidkliniek De Vliet Delft Leiden

Indicaties voor handverjonging

  • Zonbeschadigde huid
  • Lentigo solaris (ouderdomsvlekken)
  • Verruca seborrhoica (ouderdomswratten)
  • Teintverbetering


Laser

De pigmentlaser heeft als doelwit: melanine, dus pigment. Het licht wordt hierin geabsorbeerd en verwarmd. De laser is dus niet kleurenblind en selecteert zorgvuldig waar hij zijn warmte aan afgeeft. Hoe groter het contrast tussen de pigmentvlek en de huidskleur, hoe beter de laser het pigment ziet en kan behandelen. Daarom is het heel belangrijk dat de behandeling plaatsvindt op een ‘niet zongebruinde huid’. Bij het behandelen van pigment maken wij meestal gebruik van ons IPL handstuk (540 nm). Soms ‘liggen’ er ook vlekken op de huid van de handen. Je voelt dan een reliëf. Deze kunnen behandeld worden met de ablatieve Erbium:YAG laser (2940 nm), waarbij gebruikt wordt gemaakt van een 4 mm lens die het ‘wratje’ er laagje voor laagje af verdampt.

Downtime

De lichtflits wordt ervaren als een elastiekje dat tegen de huid aan schiet. Na de behandeling kan de huid wat roder en licht gezwollen zijn. Ook kleurt het pigment na de behandeling wat donkerder. Dit schilfert eraf in de dagen na de behandeling. Dit gaat langzamer op de handen dan in het gelaat. Bij de ablatieve laser komt er ook een korstje op de plekjes. Na ongeveer 14 tot 18 dagen schilfert dit van de huid af en is het pigment lichter geworden. Het is van zeer groot belang dat je de korstjes er niet af krabbelt; deze schilferen er vanzelf af. Meteen na de behandeling kun je je dagelijkse bezigheden weer hervatten, maar let goed op met handen wassen: dep de handen droog.

Aantal behandelingen

Gemiddeld zijn 2 behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Om de 4 tot 6 weken kan er een behandeling plaatsvinden.

Resultaat

Het resultaat zijn egale handen die er veel mooier en jonger uitzien! Door de constante invloeden van de zon kan het ontstaan van nieuwe pigmentvlekken helaas niet worden voorkomen. Om de vorming van nieuw pigment tegen te gaan, raden wij aan om de huid continu goed te blijven beschermen met een zonnebrandcrème (SPF30 of hoger) of handschoentjes te dragen tijdens het fietsen o.i.d.

Combinatiebehandeling
De pigmentlaser kan zeker gecombineerd worden met de Erbium:YAG fractional laser (2940 nm) laser om ook nog oneffenheden te verwijderen. Als we deze laser gefractioneerd inzetten komt dit neer op de 360° behandeling. Deze geeft ook direct wat stevigheid aan de huid van de handen.

Echter, voor versteviging kan ook gebruik worden gemaakt van de nieuwe fillers die speciaal voor de handen zijn ontwikkeld, bij onze cosmetisch arts van Kliniek Vrijdag.

Vóór de behandeling

  • De behandeling mag niet plaatsvinden op een zongebruinde huid.
  • Bij het gebruik van fillers moet er minimaal 2 weken tussen deze behandelingen zitten.


Na de behandeling

  • Na de behandeling kan de huid rood en licht gezwollen zijn, het pigment kleurt donkerder.
  • Krabbel niet aan eventuele blaasjes of korstjes; dit kan littekens geven.
  • Gebruik een handcrème met een SPF vanaf factor 30, als bescherming tegen daglicht en overige straling.
  • Bij het gebruik van fillers moet er minimaal 2 weken tussen deze behandelingen zitten.


Producten

Het gebruik van een goede zonbescherming is essentieel als het gaat over pigment. Daarnaast hebben de werkstoffen vitamine A en C een zeer positieve werking op het aansturen van onze pigmentcellen. Hierover zullen we dan ook advies geven tijdens de behandeling.

Bijwerkingen

Helaas kunnen we niet elke pigmentvlek en elke huid behandelen met deze laser in verband met mogelijke complicaties. Op een donkere huid is het bijvoorbeeld onmogelijk om met deze laser te kunnen werken, omdat er dan simpelweg pigment wordt weggeschoten uit de ‘gezonde’ huid.

Handverjonging, behandeling tegen oude handen, oude handen behandeling, pigmentvlek van de hand verwijderen
Voor-en-na foto handverjonging (klik op foto voor vergroting)

Afspraak maken

Lees verder:
Definitief ontharen
Acne behandeling met peeling
Huidverjonging 360