Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een uit reviews

last van huidonregelmatigheden

Huidonregelmatigheden? Weg ermee!

Huidonregelmatigheden? Weg ermee!

Ontsierende bultjes, vlekjes, verhevenheden, steelwratjes of gerstekorrels? Vaak storen deze onregelmatigheden enorm. Welke verschillende vormen van huidoneffenheden zijn er? En wat kunnen we doen om ze te behandelen? Huidtherapeute Willemijn vertelt je er graag meer over.

Vaak ontstaan deze huidonregelmatigheden naar mate we ouder worden. De oorzaak van het ontstaan van deze onregelmatigheden is heel verschillend. Zo kunnen aanleg leeftijd, leefstijl, de zon, het huidtype en de huidconditie oorzaken zijn waardoor dit ontstaat.

Soorten huidonregelmatigheden 

Milia 
Milia (ook wel gerstekorrels genoemd) zijn onschuldige bultjes die op iedere leeftijd kunnen voorkomen. De witte en harde bultjes komen voornamelijk tot uiting rond de ogen. Vaak worden deze bultjes als cosmetisch storend ervaren, vooral wanneer er veel van aanwezig zijn. Ze kunnen vanzelf verdwijnen, maar als dit niet het geval is kunnen deze milia verwijderd worden in de kliniek.

Steelwratjes 
Fibromen (ook wel steelwratjes genoemd)
zijn huiduitstulpingen in de vorm van een steeltje. Steelwratjes komen vaak voor in het gezicht, op de hals en onder de oksels. Hierdoor kunnen ze als ontsierend of irriterend worden ervaren. Ze zijn gelukkig makkelijk te verwijderen, zodat u hier geen last meer van ervaart.

Talghyperplasie 
Een talghyperplasie is een vergrote talgklier of meerdere vergrote talgklieren bij elkaar. Er kan een ophoping van talg in zitten en hij kan rood gekleurd zijn. Het is een onschuldige huidonregelmatigheid, maar dit maakt hem niet minder storend. Ook dit probleem kunnen wij goed behandelen in de kliniek.

Ouderdomswratjes 
Ouderdomswratjes (ook wel verruca seborrhoica genoemd) l
ijken op een ruwe moedervlek. De wratten zijn huidkleurig, geel of bruin van kleur en bevatten vaak veel kloven en scheurtjes. De wratjes komen vaak met meerdere tegelijk voor, met als voorkeursplaats het gezicht, de rug, borst en nek. De wratjes kunnen jeuken en zijn vaak cosmetisch storend.

Spider Naevus 
Een spider is een veel voorkomende vaataandoening van de huid. Ze ontstaan door een plaatselijke verwijding van een huidvaatje. We zien een rood vaatbultje waaruit kleine bloedvaatjes uitwaaieren als de poten van een spin. De voorkeurslocaties zijn het gezicht, hals, nek of de onderarmen. Ze zijn gelukkig onschuldig en hoeven niet verwijderd te worden. Als het vaatje als ontsierend wordt ervaren kan er behandeld worden met een laser om ze te verwijderen.

Dermatosis Papulosa Nigra
Dermatosis papulosa nigra zijn kleine, donkerbruine tot zwarte wratachtige bultjes die kunnen voorkomen in het gelaat bij mensen met een donkere/Aziatische huid. Deze bultjes komen voornamelijk voor in het gelaat en in de nek. Ze kunnen allerlei vormen en grootte hebben en veroorzaken soms cosmetische bezwaren.

Seniele angiomen
Seniele angiomen (ook wel cherry angiomen genoemd) zijn vaatgezwelletjes.
Het gaat hierbij om rode zwellinkjes van een vaatje van slechts een paar millimeter groot. Ze komen voornamelijk voor op de romp, gelaat of in de hals. Deze vaatjes kunnen wel in de loop der jaren in aantal toenemen. Het is een goedaardige huidafwijking en daarom is behandeling niet noodzakelijk, maar bij cosmetische klachten kunnen ze natuurlijk worden verwijderd.

Wat kan er aan deze huidonregelmatigheden gedaan worden?

Bezoek een Huidtherapeute van Huidkliniek de Vliet! Je kunt bij ons goed terecht om huidonregelmatigheden te laten behandelen. Dit doen wij door middel van o.a. huidcurette, laser– en elektrocoagulatie. Tijdens een gratis en vrijblijvend consult besluiten wij in overleg welke behandeling het meest geschikt is voor jou. Je bent van harte welkom en wij geven je graag advies op maat.

 

Geschreven door: Willemijn Geschiere