Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een uit reviews

Acne

Acne is een aandoening met diverse oorzaken.

Wat is het?

Acne is een aandoening met diverse oorzaken. Er is een verstoring in de talgproductie in combinatie met een verdikte hoornlaag (het bovenste gedeelte van de huid). Dit kenmerkt zich door mee-eters, puistjes en/of onderhuidse ontstekingen. Ook kan de oorzaak van acne te maken hebben met de hormoonspiegel in het lichaam; vandaar dat volwassenen ook last kunnen hebben van acne. De huid is verdikt en de opening van het haarzakje raakt verstopt. Hierdoor zorgt de bacterie ‘propionibacterium acnes’ voor een ontsteking in de verstopte porie. Dit resulteert in het ontstaan van een puistje. Bij Huidkliniek De Vliet wordt acne behandeld door middel van een manuele behandeling gecombineerd met een chemische peeling.

Acne soorten

Acne vulgaris: Dit is de meest voorkomende vorm van acne. Doorgaans is dit een vrij milde vorm.

Acne tarda: Acne tarda is een vorm van acne die zich vooral voordoet bij vrouwen van 25 jaar en ouder. Acne tarda wordt ook wel ‘volwassenenacne’ genoemd. Ongeveer 10% van de vrouwen vanaf 25 jaar krijgt last van acne tarda. Acne tarda komt voornamelijk voor op de kin, kaaklijn en wangen. Hierbij staan vooral ontstekingen en puistjes op de voorgrond en maar weinig mee-eters. Acne hebben op volwassenen leeftijd kan flink frustrerend zijn. Op deze leeftijd ben je voor je gevoel wel klaar met acne en verwacht je dit eigenlijk ook niet meer te krijgen.

Conglobata: Hierbij gaat het om zeer heftige ontstekingen van de talgklieren, die vaak op de rug dikke, rode en pijnlijke bobbels (infiltraten) veroorzaken. Vooral jonge mannen hebben een grote kans op het ontwikkelen van deze vorm.

Ectopica (Hidradenitis Suppurativa): Hierbij komen de afwijkingen voor op het lichaam, met name in de liezen en de oksels.

Maskne: Is een huidprobleem dat is ontstaan door het dragen van een mondmasker.

Behandeling

De acne behandeling

De acne behandeling start met een reiniging op basis van glycolzuur. Hiermee wordt het teveel aan talg gestabiliseerd en worden dode en losse huidcellen verwijderd, zodat de poriën schoon zijn. Vervolgens worden alle onzuiverheden verwijderd waarbij gebruik wordt gemaakt van een steriel dun naaldje om een kleine opening in de huid te maken. Zo worden de aanwezige mee-eters, ontstekingen en gerstekorrels uit de huid gehaald zonder de huid te beschadigen. Het doel van de behandeling is om ontstekingen te verminderen en littekenvorming te voorkomen. Zodra de huid gereinigd is, zal een chemische peeling aangebracht worden. De keuze van de chemische peeling is afhankelijk van de conditie van de huid en de huidtherapeut zal de keuze van de peeling bespreken en beargumenteren.

Chemische peelings

Chemische peelings zijn vloeistoffen met een lage zuurgraad die ervoor zorgen dat de huid dode huidcellen afstoot. Hierdoor gaat de huid zich vernieuwen, waardoor de barrièrefunctie van de huid wordt verbeterd en een gelijkmatigere teint wordt gecreëerd. Door dit proces wordt een signaal aan de fibroblasten in de huid gegeven, waardoor de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd.  Bij Huidkliniek De Vliet hebben wij keuze uit verschillende zuren met ieder hun eigen werkingsmechanisme en indring diepte.

Milde peelings

Deze zuren werken oppervlakkig in de huid. Milde peelings kunnen ook worden ingezet om de huid voor te bereiden op diepere peelings. De pompoenzuur peeling bestaat uit een mix van verschillende fruitzuren en is hierdoor multi-inzetbaar. Glycolzuur heeft de kleinste moleculaire structuur van alle milde peelings, waardoor deze wat dieper in de huid kan komen. Salicylzuur werkt het beste om overmatige talgproductie te verminderen en gaat ontstekingen tegen.

Diepe peelings

Een diepe peeling heeft een diepere indring diepte in de huid. De Jessner peeling is een mix van salicylzuur, melkzuur en resorcinol. Deze ingrediënten dragen bij aan een gebalanceerde talgproductie, hydratatie van de huid en structuurverbetering. De TCA peeling (trichloorazijnzuur) werkt juist goed bij grove poriën en acne-littekens. Bij deze chemische peelings is de kans groter dat de huid een milde tot sterke schilfering kan vertonen. Alle peeling behandelingen kunnen worden geïntensiveerd met 4% retinol (vitamine A).

Producten:

De producten van Dermaceutic bevatten hoge concentraties van werkstoffen. Deze producten zijn sterk aan te bevelen omdat zij onze behandeling ondersteunen en een beter resultaat geven. Om de huid goed voor te bereiden op een behandeling wordt geadviseerd de thuisproducten minimaal 2-4 weken te gebruiken. Ook na de behandeling geven de producten de juiste ondersteuning tijdens het herstel.

Voor en na

FAQ

Hier vind je ons:

Huidkliniek De Vliet
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 – 0042703
E: info@huidkliniekdevliet.nl