Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.9 uit 448 reviews

Cherry angioma

Cherry angioma, ook wel seniele angiomen, kersenwratjes of ruby spots genoemd, is een onschuldige huidafwijking.

Wat is het?

Cherry angioma, ook wel seniele angiomen, kersenwratjes of ruby spots genoemd, is een onschuldige huidafwijking. Cherry angioma kan al aanwezig zijn in de jeugd maar komen vaker voor na het 40e levensjaar en nemen met de jaren in aantal toe.  Het gaat hierbij om rode zwellinkjes van een vaatje van slechts een paar millimeter groot. Cherry angioma komen voornamelijk voor op de romp, gelaat of in de nek. Een cherry angioma is een goedaardige huidafwijking en daarom is behandeling niet noodzakelijk. Omdat ze cosmetisch storend of irriterend bij kledingranden kunnen zijn, wordt toch gekozen ze te laten verwijderen.

Hoe ontstaan Cherry Angioma?

De precieze oorzaak van het ontstaan is niet bekend.  We zien wel dat bij het sterk verwijden van een vaatje op een specifieke plek een cherry angioma kan ontstaan.

Behandeling

Wij gebruiken de LP Nd: YAG laser om cherry angioma’s te behandelen. De laser zendt een specifieke golflengte van licht uit die geabsorbeerd wordt door de rode kleurstof in het bloedvat, hemoglobine genoemd. Wanneer het licht geabsorbeerd wordt, wordt het omgezet in warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat het bloed in de bloedvaatjes stolt, waardoor de cherry angioma uiteindelijk afbreekt en door het lichaam opgeruimd wordt.

Het grote voordeel van de LP Nd: YAG laser is dat deze golflengte van licht specifiek gericht is op de rode kleurstof in de bloedvaatjes van de cherry angioma, waardoor het omliggende weefsel niet wordt beschadigd. Bovendien is deze laser geschikt voor alle huidtypen en kan het veilig worden gebruikt om cherry angioma’s te behandelen. Meestal is één behandeling voldoende om de cherry angioma te verwijderen, maar afhankelijk van de grootte en locatie van de cherry angioma kan een tweede behandeling nodig zijn.

Voor en na

FAQ

Hier vind je ons:

Huidkliniek De Vliet
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 – 0042703
E: info@huidkliniekdevliet.nl