Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een uit reviews

Gerstekorrels

Gerstekorrels zijn kleine, witte of gelige cysten die meestal voorkomen op het gezicht.

Wat is het?

Gerstekorrels, ook wel milia genoemd, zijn kleine, witte of gelige cysten die meestal voorkomen op het gezicht, vooral rond de ogen, neus en wangen.

Gerstekorrels zijn kleine ophopingen van keratine (een eiwit dat van nature in de huid voorkomt) onder de huid en kunnen variëren in grootte van een speldenknop tot een erwt.

Ze worden vaak verward met puistjes, maar gerstekorrels zijn niet ontstoken en hebben geen uitgang naar de huidoppervlakte. Ze zijn meestal onschadelijk en veroorzaken geen pijn, hoewel sommige mensen ze als cosmetisch storend kunnen ervaren.

Gerstekorrels kunnen voorkomen bij mensen van alle leeftijden, maar komen vaker voor bij zuigelingen en oudere mensen. De exacte oorzaak van gerstekorrels is niet bekend, maar ze worden vaak geassocieerd met verstopte poriën en een teveel aan olie op de huid.

Behandeling

Gerstekorrels kunnen op verschillende manieren behandeld worden, waaronder met coagulatie, chemische peelings of een dieptereiniging.

Bij coagulatie wordt gebruik gemaakt van een plasmage pen dat een klein elektrisch stroompje afgeeft. Met een naaldje wordt het gerstekorreltje aangestipt, waardoor het wordt verhit en coaguleert. Dit zorgt ervoor dat het gerstekorreltje uitdroogt en uiteindelijk verdwijnt.

Chemische peelings kunnen worden gebruikt om de huid te exfoliëren en te vernieuwen. Dit kan helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van gerstekorrels. Een chemische peeling kan bestaan uit verschillende soorten zuren, zoals glycolzuur of salicylzuur, die helpen om dode huidcellen te verwijderen en de poriën te ontstoppen.

Een dieptereiniging kan helpen om de poriën van de huid te ontstoppen en de ophoping van talg te verminderen. Hierdoor kan de zichtbaarheid van gerstekorrels verminderen. Bij een dieptereiniging wordt de huid grondig gereinigd om de poriën te openen en het vuil en talg te verwijderen.

Voor en na

FAQ

Hier vind je ons:

Huidkliniek De Vliet
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 – 0042703
E: info@huidkliniekdevliet.nl