Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.9 uit 448 reviews

Moedervlekken

Moedervlekken zijn goedaardige opeenhopingen van pigmentcellen in de huid.

Wat is het?

Moedervlekken zijn goedaardige opeenhopingen van pigmentcellen in de huid. Het zijn bruine of zwarte vlekjes, meestal vlak maar soms verheven. Ze kunnen in grootte, vorm en kleur sterk verschillen.

Normale moedervlek

Een moedervlek is een normaal verschijnsel. Iedereen heeft er wel een aantal. Moedervlekken kun je al op jonge leeftijd hebben, maar ze kunnen ook later ontstaan. De pigmentopeenhopingen geven bijna nooit problemen. Ook niet als ze pas later ontstaan. Het gebeurt uiterst zelden dat een normale moedervlek in huidkanker verandert. In zeldzame gevallen kunnen aangeboren moedervlekken kwaadaardig worden. Het zijn dan vooral de grote moedervlekken met beharing en een ruw oppervlakte. Bij kleine aangeboren moedervlekken is dat risico heel klein.

Onrustige moedervlekken

Onrustige moedervlekken zijn goedaardig, maar kunnen soms een voorloper zijn van huidkanker. Een ervaren arts geeft op grond van uitwendige verschijnselen een diagnose of het een normale of een onrustige, goedaardige, moedervlek betreft. Bij twijfelgevallen en bij duidelijke verdenking is microscopisch onderzoek altijd nodig. Twijfel en verdenking bestaat ook als de moedervlek: groter wordt, van vorm verandert, van kleur verandert, jeukt, steekt of pijn doet, korstjes vertoont of bloedt. In dat geval adviseren wij u om contact op te nemen met uw huisarts.

Behandeling

Moedervlek verwijderen

Afhankelijk van de indicatie wordt door de huidtherapeuten gekozen voor een bepaalde behandelmethode. Voor het verwijderen van moedervlekken werken wij nauw samen met de vooraanstaande cosmetisch chirurgen van Kliniek Vrijdag.

De Erbium:YAG (2940 nm) fractional laser is een ablatieve methode; dit betekent dat de bovenste huidlaag beschadigd en oppervlakkig verdampt wordt. Laagje voor laagje wordt de huid verdampt en zal het ongewenste gedeelte van de huid verwijderd worden.

Mocht de moedervlek geen kandidaat zijn voor een laserbehandeling, verwijzen wij u door naar Kliniek Vrijdag.

Voor en na

FAQ

Hier vind je ons:

Huidkliniek De Vliet
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 – 0042703
E: info@huidkliniekdevliet.nl