Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.9 uit 447 reviews

Ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken zijn bruine vlekjes op de huid die ontstaan door jarenlange blootstelling aan de zon.

Wat is het?

Ouderdomsvlekken, ook wel levervlekken of pigmentvlekken genoemd, zijn bruine vlekjes op de huid die ontstaan door jarenlange blootstelling aan de zon. De vlekken zijn meestal rond of ovaal van vorm en kunnen variëren in grootte en kleur.

Ze komen voornamelijk voor op plekken die veel aan de zon zijn blootgesteld, zoals het gezicht, de handen, de armen en de schouders. Ouderdomsvlekken zijn meestal onschuldig en komen vaak voor bij mensen vanaf middelbare leeftijd.

Behandeling

Ouderdomsvlekken kunnen op verschillende manieren behandeld worden, waaronder IPL, lasertherapie en microneedling.

IPL-behandeling: IPL, ook wel Intense Pulsed Light genoemd, kan worden ingezet om ouderdomsvlekken te verminderen. Het licht van de IPL dringt door tot in de diepere huidlagen en wordt geabsorbeerd door het pigment in de ouderdomsvlekken. Hierdoor worden de pigmentcellen vernietigd en vervaagt de ouderdomsvlek.

Lasertherapie: Lasertherapie kan ook effectief zijn bij het verminderen van ouderdomsvlekken. Een speciale laser wordt gebruikt om de pigmentcellen in de ouderdomsvlek te vernietigen. Na de behandeling kan de huid rood en gezwollen zijn, maar dit verdwijnt meestal binnen enkele dagen.

Microneedling: Microneedling kan ook helpen bij het verminderen van ouderdomsvlekken. Hierbij worden kleine naaldjes gebruikt om de huid te perforeren en de natuurlijke aanmaak van collageen en elastine te stimuleren. Dit kan helpen om de huid te verjongen en ouderdomsvlekken te verminderen.

Voor en na

 

FAQ

Hier vind je ons:

Huidkliniek De Vliet
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 – 0042703
E: info@huidkliniekdevliet.nl