Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.9 uit 448 reviews

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn donkere verkleuringen op de huid, die ontstaan door een ophoping van melanine.

Wat is het?

Pigmentvlekken zijn donkere verkleuringen op de huid, die ontstaan door een ophoping van melanine. Melanine is het pigment dat verantwoordelijk is voor de kleur van onze huid, haar en ogen.

Pigmentvlekken kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals blootstelling aan de zon, hormonale veranderingen, ouderdom, acne en ontstekingen. Ze komen vaak voor op het gezicht, de handen en andere delen van het lichaam die veel aan de zon worden blootgesteld.

Pigmentvlekken zijn meestal niet schadelijk, maar kunnen als cosmetisch storend worden ervaren.

Behandeling

Pigmentvlekken kunnen op verschillende manieren behandeld worden, waaronder met IPL laser, microneedling en KTP laser.

IPL laser

IPL (Intense Pulsed Light) laser is een behandeling waarbij een krachtige lichtflits wordt gebruikt om pigmentcellen af te breken. Het licht van de laser wordt geabsorbeerd door het pigment in de huid, waardoor het wordt afgebroken en vervolgens door het lichaam wordt opgeruimd. Deze behandeling is vooral geschikt voor oppervlakkige pigmentvlekken op de huid, zoals ouderdomsvlekken en zonnevlekken.

Microneedling

Microneedling is een behandeling waarbij kleine naaldjes in de huid worden geprikt om de aanmaak van collageen en elastine te stimuleren. Deze behandeling is vooral geschikt voor diepere pigmentvlekken, zoals melasma.

KTP laser

KTP (Kaliumtitanyl-fosfaat) laser is een laserbehandeling waarbij een specifieke golflengte van licht wordt gebruikt om het pigment in de huid af te breken. Deze behandeling is vooral geschikt voor donkere pigmentvlekken, zoals ouderdomsvlekken. De KTP laser richt zich specifiek op het pigment, waardoor het omliggende weefsel niet beschadigd raakt.

Voor en na

 

FAQ

Hier vind je ons:

Huidkliniek De Vliet
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 – 0042703
E: info@huidkliniekdevliet.nl