Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een uit reviews

Rimpels en huidveroudering

Rimpels zijn plooien of groeven in de huid die ontstaan door een vermindering van de elasticiteit en veerkracht van de huid.

Wat is het?

Rimpels zijn plooien of groeven in de huid die ontstaan door een vermindering van de elasticiteit en veerkracht van de huid. Huidveroudering is een natuurlijk proces waarbij de huid geleidelijk aan verandert en minder strak, stevig en elastisch wordt. Dit komt door verschillende factoren zoals:

  1. Verlies van collageen en elastine: Naarmate we ouder worden, vertraagt de productie van collageen en elastine, waardoor de huid minder stevig en elastisch wordt.
  2. Blootstelling aan de zon: Uv-stralen van de zon kunnen schade aan de huid veroorzaken, waardoor de huid sneller veroudert. Dit kan leiden tot pigmentvlekken, fijne lijntjes, rimpels en huidverslapping.
  3. Roken: Roken zorgt voor een versnelde afbraak van collageen en elastine in de huid, waardoor de huid sneller veroudert.
  4. Erfelijkheid: Genetische factoren spelen ook een rol bij huidveroudering. Zo kan de dikte en textuur van de huid genetisch bepaald zijn.
  5. Levensstijl: Een ongezonde levensstijl met een slechte voeding, weinig slaap en stress kan bijdragen aan het verouderingsproces van de huid.

Behandeling

Om rimpels en huidveroudering te verminderen of te voorkomen zijn er verschillende behandelingen mogelijk:

Cosmo Peel Forte: De Cosmo Peel Forte is een diepe chemische peeling die wordt gebruikt om rimpels en andere tekenen van huidveroudering te verminderen. De peeling bevat een hoge concentratie TCA (trichloorazijnzuur), waardoor het een intensieve behandeling is. Het zuur dringt door in de diepere lagen van de huid en stimuleert de productie van collageen, waardoor de huid steviger en gladder wordt. De Cosmo Peel Forte kan worden gebruikt op het gezicht, de hals, de decolleté en de handen.

Plasmage: Plasmage is een niet-invasieve behandeling die gebruikmaakt van plasma-energie om rimpels en huidveroudering te verminderen. Bij de behandeling wordt een plasma-pen gebruikt om de huid te behandelen. Het apparaat produceert geïoniseerde gasdeeltjes die de bovenste laag van de huid verwijderen en de huidcellen stimuleren om nieuw collageen en elastine te produceren. Plasmage kan worden gebruikt om fijne lijntjes, diepe rimpels, kraaienpootjes, fronslijnen en andere tekenen van huidveroudering te verminderen.

CO2 laserbehandeling: Een CO2 laserbehandeling is een intensieve laserbehandeling die wordt gebruikt om rimpels en andere tekenen van huidveroudering te verminderen. Bij de behandeling wordt een laserstraal gebruikt om kleine gaatjes in de huid te maken. Hierdoor wordt de productie van collageen en elastine gestimuleerd, wat de huid steviger en gladder maakt. De CO2 laserbehandeling kan worden gebruikt op het gezicht, de hals, de decolleté en de handen. Omdat het een intensieve behandeling is, kan er sprake zijn van downtime en moet je de huid na de behandeling goed verzorgen.

Voor en na

FAQ

Hier vind je ons:

Huidkliniek De Vliet
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 – 0042703
E: info@huidkliniekdevliet.nl