Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.9 uit 448 reviews

Rosacea

Rosacea is een veelvoorkomende chronische huidaandoening die zich kenmerkt door roodheid en ontstekingen in het gezicht.

Wat is het?

Rosacea is een veelvoorkomende chronische huidaandoening die zich kenmerkt door roodheid en ontstekingen in het gezicht, vooral op de wangen, neus, kin en voorhoofd.

Andere symptomen kunnen zijn: kleine bloedvaatjes die duidelijk zichtbaar zijn, rode bultjes en puistjes die lijken op acne, een branderig gevoel of een strak gevoel in de huid, en soms zelfs oogproblemen. Rosacea kan in verschillende gradaties voorkomen, van mild tot ernstig.

Het komt vooral voor bij mensen van 30 jaar en ouder en wordt vaker gezien bij vrouwen dan bij mannen.

Behandeling

Chemische peelings, IPL-behandelingen en LED-therapie kunnen allemaal worden gebruikt om rosacea te behandelen, hoewel ze op verschillende manieren werken.

Chemische peelings kunnen helpen bij het verminderen van roodheid en het verbeteren van de huidtextuur door de bovenste laag van de huid te exfoliëren. Dit kan ook helpen bij het verminderen van ontstekingen die geassocieerd worden met rosacea. De peelings worden aangebracht op de huid en blijven daar voor een bepaalde tijd zitten voordat ze worden afgespoeld.

IPL-behandelingen richten zich op het pigment in de bloedvaten die de roodheid en ontsteking veroorzaken bij rosacea. Het licht van de IPL-laser wordt opgenomen door het pigment in de bloedvaten, waardoor ze worden vernietigd. Dit kan helpen bij het verminderen van de roodheid en ontsteking. Meestal zijn er meerdere behandelingen nodig om een merkbare verbetering te zien.

LED-therapie werkt op een vergelijkbare manier als IPL-behandelingen, maar dan met behulp van licht van een specifieke golflengte. De LED-lichttherapie kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en roodheid bij rosacea. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de algemene huidtextuur en het verminderen van de zichtbaarheid van bloedvaten. Net als bij IPL zijn er meerdere behandelingen nodig om resultaat te zien.

Voor en na

FAQ

Hier vind je ons:

Huidkliniek De Vliet
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 – 0042703
E: info@huidkliniekdevliet.nl