Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.9 uit 440 reviews

Ongewenste tatoeages

Een tatoeage is een permanente versiering op het lichaam waar je mogelijk niet voor altijd gelukkig mee blijft.

Wat is het?

Een tatoeage is een permanente versiering op het lichaam waar je mogelijk niet voor altijd gelukkig mee blijft. Er zijn verschillende redenen waarom iemand een tatoeage als ongewenst zou kunnen beschouwen.

Een veelvoorkomende reden is dat je spijt hebt van de tatoeage. Misschien was de tattoo destijds een impulsieve beslissing of ben je van gedachten veranderd over de betekenis van de tatoeage. In andere gevallen kan de tatoeage zijn vervaagd of beschadigd door de tijd, waardoor je niet meer tevreden bent met het uiterlijk ervan.

Ook kan het voorkomen dat mensen tatoeages hebben die ze als ongewenst beschouwen omdat deze negatieve reacties uit hun omgeving opleveren. Bijvoorbeeld omdat de tatoeage als aanstootgevend wordt gezien, of omdat deze associaties oproept met een bepaalde subcultuur waar de persoon niet langer bij wil horen.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om ongewenste tatoeages te laten verwijderen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van laserbehandelingen.

Behandeling

Onze laser breekt de tatoeage in de huid af door de pigmenten van de inkt in microscopisch kleine deeltjes te schieten. Vervolgens worden deze op natuurlijke wijze door het lichaam afgevoerd via het lymfesysteem.

De behandeling wordt als pijnlijk ervaren en is te vergelijken met het zetten van een tatoeage. Tijdens en na de behandeling kan de huid wit kleuren (zogenaamde ‘laser snow’) en een rood-/paarskleurige 3D-zwelling vertonen. Binnen 30 minuten verdwijnt deze witte verkleuring en ziet de tatoeage er weer uit zoals voor de behandeling. De (rode) zwelling kan wel enkele dagen aanhouden. Het lichaam moet de wond gaan genezen en de inkt afbreken. Dit proces heeft tijd nodig. Een tatoeage verwijderen is dan ook een langdurig proces, waarbij met veel dingen rekening gehouden moet worden.

Downtime

De huid zal branderig aanvoelen, rood en gezwollen zijn. Op de huid wordt verkoelende gel aangebracht, een gel die tegen brandwonden werkt. Vervolgens wordt de plek met een pleister afgeschermd en mag de huid 5-10 minuten gekoeld worden met een ice-pack. De pleister mag er de volgende dag worden afgehaald. Er kunnen korstjes en/of blaasjes ontstaan; deze verdwijnen vanzelf binnen ongeveer 1-2 weken.

Aantal behandelingen

Gemiddeld zijn tussen de 8 en 14 behandelingen nodig. De behandeling mag om de 8 weken worden uitgevoerd. Op plaatsen wat verder van het hart af, bijvoorbeeld de voeten, is ons advies meestal om zelfs 10 weken als interval tussen de behandelingen aan te houden.

Eindresultaat

Gedurende de behandelperiode vervaagt de tatoeage steeds meer. Het aantal geschatte behandelingen en het uiteindelijke resultaat van de behandeling kan per persoon verschillen en is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de diepte, kleur, inkt, locatie en het type tatoeage.

Vóór de behandeling

De behandeling mag niet plaatsvinden op een zongebruinde huid (de huid mag minimaal 4 weken niet zijn blootgesteld aan zonlicht/daglicht). Een tip hierbij is: plak de tatoeage af!

Zonnebrandcrème SPF vanaf factor 30 moet regelmatig worden aangebracht, 4 weken vóór tot 4 weken na de behandeling.

Er mag geen koortslip aanwezig zijn wanneer de behandeling plaatsvindt.

5 dagen voor de behandeling, in overleg met je arts, stoppen met het gebruik van bloedverdunners.

Na de behandeling

Je kunt de tatoeage na de behandeling verzorgen met Flamigel of vaseline (uit een tube i.v.m. hygiëne).

De behandelde huid blijft tot 24 uur met de (door ons aangebrachte) pleister afgeschermd en mag niet nat worden.

De huid moet eerst helemaal gesloten zijn voordat je weer mag zwemmen, intensief sporten of bijvoorbeeld naar de sauna gaan; dit om infectie te voorkomen. De wond droogt het best aan de lucht.

Een brandzalf mag de eerste paar dagen worden aangebracht.

Bijwerkingen van een tattoo verwijderen

Ernstige bijwerkingen zijn zeldzaam. Bijwerkingen beperken zich veelal tot een rode, geïrriteerde huid tot een week na de behandeling. In een enkel geval kan de huid kan blaarvorming krijgen en hierbij ontstoken raken. Bij een gepigmenteerde huid bestaat het risico dat de laser de natuurlijke huidpigmenten weg lasert. Dit risico is zeer groot wanneer de huid gebruind is door de zon, daarom mag de behandeling alleen plaatsvinden wanneer de huid niet gebruind is. Donkere huidtypes (4-6) kunnen helaas niet behandeld worden.

Voor en na

FAQ

Behandelingen

tattoo laser

Duur behandeling

Pijn score

Prijs vanaf: 75,-

Hier vind je ons:

Huidkliniek De Vliet
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 – 0042703
E: info@huidkliniekdevliet.nl