Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een uit reviews

Zwangerschapsmasker (melasma)

Een zwangerschapsmasker, ook wel bekend als melasma of chloasma, is een huidaandoening die zich vaak voordoet bij zwangere vrouwen.

Wat is het?

Een zwangerschapsmasker, ook wel bekend als melasma of chloasma, is een huidaandoening die zich vaak voordoet bij zwangere vrouwen.

Het wordt gekenmerkt door donkere vlekken op het gezicht, meestal op de wangen, neus, voorhoofd en bovenlip. Deze vlekken kunnen variëren in grootte en vorm en worden veroorzaakt door een toename van pigment in de huid.

Hoewel het meestal optreedt tijdens de zwangerschap, kan melasma ook worden veroorzaakt door hormonale veranderingen of blootstelling aan de zon.

Behandeling

Melasma kan behandeld worden met verschillende methoden, waaronder chemische peelings en microneedling.

Bij chemische peelings wordt er gebruik gemaakt van zuren om de bovenste laag van de huid te exfoliëren en pigmentatie te verminderen. Dit kan helpen bij het verminderen van de donkere vlekken die geassocieerd worden met melasma.

Bij microneedling worden er kleine gaatjes in de huid gemaakt met behulp van kleine naaldjes, waardoor het lichaam wordt gestimuleerd om nieuwe cellen te produceren en de huid te vernieuwen. Dit kan ook helpen bij het verminderen van pigmentatie.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de behandeling van melasma een langdurig proces kan zijn en dat het in sommige gevallen niet volledig kan worden opgelost. Daarom is het raadzaam om voorafgaand aan een behandeling een consult te plannen met een van onze huidtherapeutes om te bepalen welke behandeling het beste past bij jouw specifieke situatie.

Voor en na

FAQ

Hier vind je ons:

Huidkliniek De Vliet
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 – 0042703
E: info@huidkliniekdevliet.nl