Hyperhidrosis behandeling Leiden

Onze kliniek ontvangt een 8.6 uit 10 over 268 reviews

Hyperhidrosis behandeling Leiden

Hyperhidrosis is de medische term van overmatig transpireren. Wij hebben ons als kliniek gespecialiseerd in de behandeling van deze klachten. Huidkliniek De Vliet is gevestigd in Leiden, nabij snelweg A4. Wij hebben ruime gratis parkeergelegenheid voor de deur.

De hyperhidrosis behandeling wordt uitgevoerd door onze ervaren arts die tevens op de afdeling plastische chirurgie werkt in het Diaconessenhuis in Leiden.

Hyperhidrosis schaal
De internationale hyperhidrosis vereniging heeft een schaal (HDSS scale) ontwikkeld, waarmee is aan te geven in welke mate u de klachten heeft.

1. Mijn zweetprobleem valt anderen nooit op en beïnvloedt nauwelijks mijn dagelijkse activiteiten.
2.
Mijn zweten is draaglijk, maar beïnvloedt soms mijn dagelijkse activiteiten.
3. Mijn zweten is nauwelijks aanvaardbaar en beïnvloedt vaak mijn dagelijkse activiteiten.
4. Mijn zweten is onaanvaardbaar en beïnvloedt altijd mijn dagelijkse activiteiten.

Onze arts wil tijdens het consult weten in welke mate u onder het probleem gebukt gaat.

Hyperhidrosis behandeling
Er zijn 4 mogelijke behandelingen:
1. Aluminiumchloride-zeep en deo’s. Deze methode werkt erg kort en met wisselend succes.
2. Medicatie (bijv. anticholinergica als oxybutynine). Nadeel is dat het ook wisselend werkt en de risico’s op bijwerkingen behoorlijk zijn. In Amerika is deze medicatie voor overmatig transpireren verboden.
3. Operatief verwijderen van zweetklieren. Het volledig verwijderen van een functioneel mechanisme staan wij (nog) niet achter.
4. Injecteren met spierontspanner tegen hyperhidrosis. Deze methode werkt 6 tot 9 maanden.

Onze ervaren arts injecteert u met spierontspanner (Bocouture). Dit is een succesvolle en veilige behandeling. Hij kan zowel bij de handen als de oksels worden toegepast. Het behandelen van handen wordt echter als zeer pijnlijk ervaren.

Het behandelen van hyperhidrosis van de oksels met spierontspanners komt zeer vaak voor. De methode is geschikt voor alle HDSS schalen (1 t/m 4). De meeste mensen zien het als een verademing niet meer bang te hoeven zijn voor zweetplekken bij de oksels in de kleding.

Hyperhidrosis vergoeding

Verschillende zorgverzekeraars vergoeden de behandeling van hyperhidrosis. U dient zelf goed na te kijken of dit wordt gedekt door uw zorgverzekering.
In verband met de vrije artsen keuze staat het u vrij om bij de arts van uw keuze behandeld te worden. Indien u een doorverwijzing heeft van uw huisarts, kunt u onze factuur declareren bij uw zorgverzekering. Wanneer het behandelen van hyperhidrosis is opgenomen in uw zorgpolis, wordt de behandeling tot minimaal 75% vergoed.

U kunt hier onze tarieven voor het behandelen van hyperhidrosis nalezen.

Bel voor meer informatie, advies of een afspraak Huidkliniek De Vliet op 088-0042703, of plan online een afspraak:

Afspraak maken