Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.9 uit 423 reviews

Injectables (Spierontspanners & fillers)

Met het verstrijken der jaren verandert je gezicht en vermindert de natuurlijke elasticiteit van je huid. Je kunt hierdoor last krijgen van rimpels, volumeverlies en veranderende contouren. Dit is vaak het meest zichtbaar in je gezicht, maar treedt over je gehele lichaam op. Soms kan het dan voelen alsof je uiterlijk niet meer past bij hoe je je voelt. Vind je dat storend? Een behandeling met injectables kan hier wat aan doen.


Injectables zijn onder te verdelen in fillers en spierontspanners.

Spierontspanners

Rimpelvorming in het gezicht kan goed verholpen worden met een botuline toxine type A behandeling. Dit worden ook wel spierontspanners genoemd; ze ontspannen de geïnjecteerde gezichtsspiertjes en strijken de huid op die manier glad. De meest voorkomende rimpels die wij behandelen zijn kraaienpootjes en fronsrimpels. Behalve tegen rimpels kunnen spierontspanners ook ingezet worden tegen migraine en om tandenknarsen en overmatig transpireren te verhelpen. Het effect van een behandeling houdt tussen 3 en 6 maanden aan.

Fillers

Om rimpels op te vullen en volumeverlies in je gezicht, hals en handen te compenseren kunnen fillers (oftewel ‘vullers’) gebruikt worden. Die worden met een dun naaldje of canule onder de huid ingebracht, trekken daar vocht aan en houden dit vast. Zo worden kuiltjes, rimpels en/of holtes opgevuld. De werkzame stof in deze fillers heet hyaluronzuur; dat is lichaamseigen en geheel afbreekbaar. Daarnaast zijn er fillers die ook collageenaanmaak stimuleren. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd om zichzelf te verjongen. Het effect van een behandeling wisselt per soort filler en welk gebied je behandelt, maar is gemiddeld tussen de 6 en 12 maanden zichtbaar. Hierna is alles door je eigen lichaam afgebroken en blijft er niets van achter. De kwaliteit van de huid is door het effect van hyaluronzuur echter wel beter dan voorheen.

Huidkliniek De Vliet werkt nauw samen met dé specialist voor injectables van Leiden en omstreken: Kliniek Vrijdag.
Wij verwijzen je daarom voor injectable behandelingen graag door hun cosmetisch artsen. Als bijkomend voordeel: we delen onze locatie, dus je weet al waar je Kliniek Vrijdag kunt vinden!

Meer weten? Maak hier een afspraak voor een vrijblijvend consult met een cosmetisch arts van Kliniek Vrijdag!

Juliet de Vries (cosmetisch arts) & Peter den Otter (cosmetisch arts KNMG)