Jeugdpuistjes

Onze kliniek ontvangt een 8.6 uit 10 over 268 reviews

Wat zijn jeugdpuistjes?

Juigdpuistjes zijn een vorm van acne. Acne is een van de meest voorkomende huidziekten. In deze kennisvideo geeft Huidkliniek De Vliet uit Leiden informatie over de problemen die je van acne kunt ondervinden, de verschillende varianten van acne, de mogelijke oorzaken en behandelmogelijkheden.

Effectieve acne behandeling

Jeugdpuistjes is een vorm van acne, wat een verzamelnaam is van verschillende huidaandoeningen, die allen te herkennen zijn aan het optreden van puistjes. Huidkliniek de Vliet voert acne behandeling Leiden uit.

Acne vulgaris of jeugdpuistjes komt het meest voor op de schouders, armen, nek en gezicht en berust op een overmatige productie van talg, waardoor mee-eters ontstaan. In deze verstopte en uitgezette talgkliertjes bevindt zich de bacterie Propionibacterium acnes die prikkelende stoffen produceert en ontstekingsverschijnselen oproept. Rode knobbeltjes verschijnen, die na infectie ook puisten en abcessen op gezicht en vooral op de rug kunnen vormen. Acne begint ongeveer bij het intreden van de puberteit. Mannen hebben, als ze acne hebben, dit vaak veel heftiger dan vrouwen. De overmatige talgproductie wordt namelijk gestimuleerd door de mannelijke hormonen (androgenen).

Sommige mensen hebben met name last van mee eters. Deze komen voornamelijk voor op de neus, jukbeenderen, schouders, rug of decolete. Lees hier onze blog over mee eters.

Voor en na foto van acne behandeling

Onderstaand een foto met een resultaat na een behandeling (klik voor vergroting).

Acne behandeling voor en na foto, vette huid na behandeling, actieve acne resultaat, jeugdpuistjes resultaat behandeling

Jeugdpuistjes in de pubertijd

Meisjes kunnen al rond hun achtste jaar last van puistjes krijgen, jongens meestal pas rond hun veertiende. Hormonen en erfelijke aanleg kunnen een rol spelen. Puistjes zijn meestal het ergst tussen je zestiende en negentiende jaar. Daarna ben je er meestal van af. Dat geldt niet voor iedereen: sommige mensen hebben tot na hun dertigste nog last van ‘jeugdpuistjes’. Mensen die erg aan acne hebben geleden, dragen daar overigens wel vaak levenslang de littekens van mee, in de vorm van putjes en huid-onregelmatigheden.

 

agenda

Waarom Huidkliniek De Vliet?

Gespecialiseerde kliniek
Ervaren huidtherapeuten
Modern ingerichte behandelkamers
Geen wachtlijsten
Elke week een avond en een weekend spreekuur