Veel gestelde vragen / FAQ

Onze artsen scoren een 8.6 uit 10 over 252 reviews

Wat zijn de meest gestelde vragen aan Huidkliniek De Vliet?

 

Wat verschilt Huidkliniek De Vliet van andere klinieken?

Huidkliniek De Vliet is gevestigd in VandenBroecke Kliniek. Het is een zelfstandige kliniek, met ervaren huidtherapeuten. Zij richten zich op enkele veel voorkomende behandelingen. Door deze focus worden de behandelingen erg vaak uitgevoerd, wat de kwaliteit ten goede komt. Dankzij de vestiging, in één pand met plastisch chirurgen en cosmetisch artsen, zijn er wekelijks intercollegiale overleggen over ingewikkelde vraagstellingen. Alles ten einde u goed te behandelen.

Worden de behandelingen vergoed door zorgverzekeraars?

De behandelingen bij Huidkliniek De Vliet worden niet vergoed door zorgverzekeraars.

Hoe lang mag ik niet in de zon?

Zon is zoals u wellicht weet mede verantwoordelijk voor verschillende huidaandoeningen. Wij adviseren altijd uw huid te beschermen met een berschermingsfactor. Afhankelijk van de behandeling adviseren wij 2-6 weken niet onbeschermd de zon in te gaan.

Na hoeveel tijd kan ik weer aan het werk?

Voor nagenoeg alle behandelingen geldt dat u uw dagelijkse werkzaamheden niet hoeft te onderbreken. Indien u een afspraak heeft voor tatoeage verwijdering of een fractional huidverjonging, dan kan het zijn dat u wat rust moet inbouwen. Dit is afhankelijk van de werkzaamheden die u uitvoert, en de mate van agressiviteit van behandeling.

Met welke laser apparatuur werken jullie?

Wij werken met de Harmony XLi. De Harmony XLi is het paradepaardje van fabrikant ALMA Lasers. Het lasersysteem heeft meer dan 60 FDA goedkeuringen. De FDA is een Amerikaanse overheidsinstantie, die test of de apparatuur veilig is en doet wat het zegt. Om deze felbegeerde goedkeuring te ontvangen moeten in alle staten onafhankelijke artsen er enige tijd mee werken en de resultaten beoordelen. Wij zijn de enige kliniek in de wijde omgeving die met deze exclusieve huidlaser-apparatuur werkt.

Wat is een huidtherapeut?

Een huidtherapeute is BIG-geregistreerde paramedicus. Zij staan geregistreerd in het kwaliteitsregister. Dit houdt in dat er controle is op functioneren, en dat de titel / BIG registratie kan worden afgenomen wanneer er niet aan de voorwaarden wordt voldaan.