Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.8 uit 420 reviews

Laserbehandeling huidtherapie

Laserbehandeling huidtherapie

Licht en laserbehandelingen worden medische handelingen

Dit stelt minister Schippers voor in haar brief van 21 maart 2016 aan de Tweede Kamer. De Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) is zeer verheugd met het bericht van de minister waarin zij aangeeft licht (IPL) en laserbehandelingen op te nemen als voorbehouden handelingen in de nog aan te passen Wet BIG (Beroepen individuele gezondheidszorg).

Hiermee stelt minister Schippers de kwaliteit en veiligheid voor de patiënt c.q. consument voorop.

——————————————-

Bovenstaand artikel is een fragment uit het persbericht van de NVH.

Laserbehandelingen bij Huidkliniek De Vliet

Wij zijn zeer verheugd dat er regelgeving komt omtrent de behandeling van huidaandoeningen met laser & licht (IPL) apparatuur. Waar de technologie zich blijft ontwikkelen, wordt de apparatuur steeds krachtiger. Bij goed gebruik is de apparatuur veilig en effectief. Bij ondeskundig gebruik kan er grote schade worden aangericht. NVH-geregistreerde huidtherapeuten hebben een 4-jarige opleiding gevolgd, en zijn verplicht nascholing te blijven volgen. Dit zijn noodzakelijke stappen om de veiligheid en kwaliteit te verhogen.

Huidkliniek De Vliet is van mening dat hiermee stap 1 is gezet. Stap 2 zou het beperken van de toelating van niet wetenschappelijk bewezen laser & licht (IPL) apparatuur moeten zijn. Andere medische apparatuur (bijvoorbeeld anesthesie apparatuur) moet toch ook aan strikte eisen voldoen om te mogen worden verkocht?

Wij raden de consument aan altijd voor een erkende huidtherapeut te kiezen, in combinatie met wetenschappelijk bewezen (FDA approved*) laser & licht (IPL) apparatuur.

De volgende behandelingen kunnen veilig en effectief worden uitgevoerd met wetenschappelijk bewezen laser & licht (IPL) apparatuur.

Besenreiser (storende) blauwe beenvaatjes
Tatoeage verwijderen
(acne & automutilatie) Littekens
Laserontharing
Pigmentvlekken
Couperose / rosacea
Huidveroudering

*De Food and Drug Administration, afgekort FDA, is het agentschap van de federale overheid van de Verenigde Staten, dat de kwaliteit van het voedsel en de medicijnen in brede zin controleert. Het controleert ook de behandeling van bloed, medische producten en cosmetica.