Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.9 uit 423 reviews

Laserontharing Leiden

Huidkliniek De Vliet werkt met de meest effectieve en breedst inzetbare laser op gebied van duurzame ontharing: de Soprano Titanium. Deze ontharingslaser biedt, dankzij de unieke 3D-technologie en het verbeterde koelsysteem, de minst pijnlijke en meest effectieve oplossing om blijvend te ontharen.

Indicaties

 • Hypertrichose (overbeharing)
 • Hirsutisme (mannelijk beharingspatroon bij vrouwen)
 • Huidirritatie door scheren
 • Transgenderzorg
 • Donkere haren geven het beste resultaat

Laser ontharen: de behandeling

Overbeharing of ongewenste haargroei kan bij zowel mannen als vrouwen voorkomen. Laserontharing is geschikt voor bruin, donkerbruin en zwart haar. Helaas bestaan er geen effectieve lasermethodes voor blond, rood of grijs haar. Laserontharing kan een uitkomst bieden voor ongewenste haargroei maar ook voor ingegroeide haren, huidirritatie na de huidige ontharingsmethode en bij diverse medische indicaties. Denk hierbij aan transgenderzorg en overbeharing in het gelaat bij vrouwen.

Huidkliniek De Vliet werkt met de allernieuwste Soprano Titanium laser, waarbij we gebruik kunnen maken van 2 methodes waardoor het ook beter mogelijk is om op een donkere huid te behandelen. Er wordt een laserflits afgegeven met 3 verschillende golflengtes die wordt geabsorbeerd door het melanine (pigment) in de haarfollikel. De cellen rondom deze haarwortel worden dusdanig verhit, dat de haarwortel wordt beschadigd en het haar niet meer in staat is om terug te groeien. Dit proces kan alleen worden behaald wanneer het haar zich in de actieve groeifase bevindt. Omdat niet elke haar in de actieve groeifase is op het moment van behandelen, zijn er meerdere behandelingen nodig. De lichtflitsen voelen als een elastiekje dat tegen de huid aan schiet, maar de behandeling wordt door de meeste mensen goed verdragen.

Aantal behandelingen voor laser ontharen?

Over het algemeen zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig met een tussenperiode van 6 tot 8 weken (in het gelaat geldt: 4-6 weken). Deze periode wordt aangehouden in verband met de verschillende haargroeifases. De literatuur wijst uit dat wanneer deze periode wordt aangehouden dit het beste resultaat geeft. Na deze behandelingen is het aantal haren met ongeveer 70 tot 80% afgenomen.

Combinatiebehandeling

De behandeling van laserontharen mag niet direct gecombineerd worden met andere behandelingen of ingrepen. Zorg dat er altijd 2 weken tussen iedere andere behandeling zit. Je kunt laserontharen op bovenlip en kin combineren met een peeling voor huidverbetering, alleen moeten hier dus 2 weken tussen zitten.

Resultaat van laser ontharen 

Helaas kan geen enkel apparaat 100% haarvrij garanderen. Om het behaalde resultaat vast te houden adviseren wij een jaarlijkse (voor het gelaat halfjaarlijkse) onderhoudsbehandeling.

Na het afsluiten van deze behandeling kan de beharing opnieuw gestimuleerd worden naarmate we ouder worden, maar ook verandering van medicatie, een verstoorde hormoonhuishouding of gewichtsverlies kunnen hierbij een rol spelen. Ook hiervoor geldt dat er onderhoudsbehandelingen kunnen plaatsvinden om opnieuw de haargroei te verminderen.

Belangrijk vóór laser ontharen

 • De behandeling mag plaatsvinden op een zongebruinde huid (2 weken na het laatste zoncontact), maar het blijft zo dat hoe donkerder de haar en hoe lichter de huid is, hoe effectiever de behandeling zal zijn.
 • Gedurende het behandeltraject mogen in het behandelgebied geen zelfbruiningsmiddelen (spray tan etc.) worden gebruikt.
 • Alle haren in het te behandelen gebied moeten 1 dag voor, of op de ochtend voor de behandeling worden afgeschoren.
 • De haren mogen 4-6 weken voor het begin van de eerste behandeling en tijdens het gehele behandeltraject niet worden geëpileerd of geharst, omdat je hiermee het doelwit verwijdert.
 • Er mag geen bodylotion, crème of deodorant (bij ontharing van de oksels) worden gebruikt voor de behandeling.
 • Zonnebrandcrème SPF30/50 moet gedurende het gehele behandeltraject regelmatig worden aangebracht wanneer het behandelde gebied wordt blootgesteld aan de zon (ook wanneer het een bewolkte dag is).
 • Er mag geen koortslip aanwezig zijn op de dag van de behandeling, indien de behandeling plaatsvindt in het gezicht.

Resultaat na laser ontharen

 • Na de behandeling kan de huid tot 3 dagen wat roder en/of licht gezwollen zijn.
 • Na de behandeling kun je direct weer je dagelijkse bezigheden hervatten.
 • De haren zullen 1 tot 2 weken na de behandeling loslaten en uitvallen.
 • Neem contact met ons op als je huid na 3 dagen nog extreem gezwollen, rood, jeukend of branderig aanvoelt.

Mogelijke bijwerkingen van laser ontharen

De behandeling wordt uitgevoerd door een FDA-goedgekeurde laser en is zeer veilig. Complicaties kunnen optreden wanneer bovengenoemde richtlijnen voor de behandeling niet voldoende worden nageleefd. Donkere of lichte ‘tijdelijke’ pigmentvlekken kunnen het gevolg zijn van temperatuurstijging in de huid. In zeldzame gevallen kunnen paradoxale haargroei, blaren of langdurige roodheid optreden.

Vergoeding van laserontharing

Laserontharing bij vrouwen in het gelaat wordt door de meeste zorgverzekeraars in de aanvullende verzekering deels vergoed. De hoogte van het verzekerde bedrag kun je terugvinden in de polisvoorwaarden van je aanvullende verzekering.

Huidkliniek De Vliet werkt uitsluitend met FDA-goedgekeurde lasers, én met ervaren huidtherapeutes. Toch zijn onze behandelprijzen scherp en een intakegesprek is gratis. Zie onze prijslijst voor meer info. Kom langs en ervaar het zelf!

Laser ontharen? Maak online een afspraak

Plan een afspraak

 

Lees verder:

Tattoo verwijderen Leiden
Huidverjonging
Pigmentvlek verwijderen