Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.8 uit 401 reviews

Laserontharing

Laserontharing

Zeer veel mensen laten zich eens ontharen door middel van laserontharing. De redenen om je te laten ontharen zijn divers. De één laat zich ontharen omdat de haarwortels vaak irriteren. Anderen de oksels om het transpireren mogelijk wat tegen te gaan. Een derde laat overtollig haargroei van het gelaat verwijderen. Een volgende vindt het gewoon heerlijk makkelijk bepaalde gebieden definitief onthaard te hebben zodat er niet meer geschoren hoeft te worden.

Wij werken met veilige en effectieve lasers van ALMA Lasers:

Overtollig haargroei van het gelaat wordt door sommige zorgverzekeraars soms zelfs vergoed in de aanvullende zorgpolis. Ontharen kan zeer effectief met verschillende golflengtes. 650 nm, 755 nm, 810 nm en 1064 nm worden door verschillende therapeuten als de Gouden Standaard omschreven.

Methode laserontharing

Onze ervaren huidtherapeuten werken met de FDA goedgekeurde Harmony XL. Dit medische platform heeft exact de juiste golflengte om het pigment in het haarfollikel te targetten, en het follikel te vernietigen. De Harmony XL onderscheidt zich met haar zeer selectieve pulse. De omliggende huid wordt daardoor niet beschadigd.

Laserontharing, definitief ontharen, risico's ontharen, ipl ontharen, bovenlip ontharen, oksel ontharing, bikinilijn ontharenHoe werkt laserontharing?

Lichaamshaar groeit in verschillende fases. De volgende haargroei fases zijn beschreven:
1. De groeifase (anagene fase). In deze fase bevat de haarwortel (follikel) pigment. Op dit moment kan er met goede apparatuur effectief onthaard worden.
2. Overgangsfase (catagene fase). In deze fase stopt het haartje met groeien, en bevat de haarwortel (follikel) weinig pigment. Deze fase duurt ongeveer 2 weken, in deze fase kan er niet effectief onthaard worden.
3. Na een rustfase van ca. 6 weken valt het haartje uit en begint de cyclus overnieuw.

Wanneer haartjes in de groeifase zijn kan er effectief worden onthaard. Daarom spreken we met u een cyclus van behandelingen af, om de 6 tot 8 weken.

Voor wie is ontharen geschikt?

Onze huidtherapeuten zijn zeer ervaren in het stellen van de juiste diagnose. Effectief ontharen is wetenschappelijk bewezen zeer goed mogelijk. Wel is het van belang dat u met de juiste apparatuur wordt behandeld. FDA (Amerikaanse medische keuringsinstantie) goedgekeurde apparatuur is bewezen effectief en veilig. Dit kunt u navragen bij uw huidtherapeut.

Iedereen is geschikt voor definitieve ontharing. Het ene huidtype of haartype onthaard wel sneller dan het andere huidtype of haartype. Een donker gepigmenteerde haar op een lichte huid is de meest eenvoudige onthaar indicatie. Rood, wit en grijs haar is veel lastiger te behandelen met laser/ipl. Dit kan worden behandeld door middel van elektrische ontharing. Bij deze methode wordt u haartje voor haartje onthaard. Dit is intensief maar effectief. Voor advies over uw indicatie kunt u een vrijblijvende intake plannen bij onze huidtherapeute.

Vergoeding ontharen Leiden

Definitief ontharen wordt eventueel vergoed door uw zorgverzekering. Niet alle behandelindicaties komen voor vergoeding in aanmerking. Overbeharing van vrouwen in het gelaat wordt veelal uit uw aanvullende zorgpolis (deels) vergoed. Wanneer u kiest voor permanent ontharen van de juiste indicaties bij Huidkliniek De Vliet, heeft u indien u ervoor verzekerd bent, recht op vergoeding van uw zorgverzekeraar. Bekijk hier de mogelijkheden.

Oorzaak van overbeharing

Er hoeft geen specifieke oorzaak te zijn voor uw storende haargroei. Haargroei wordt gedeeltelijk gestuurd door hormonen. Overbeharing kan ook aangeboren zijn. Haarzakjes zijn gevoelig zijn voor mannelijke hormonen (androgenen). Bij sommige vrouwen wordt een verhoogde hoeveelheid androgenen in het bloed aangetroffen. Daarom raden wij u aan om altijd eerst uw huisarts te raadplegen.

Veel gewichtsverlies en medicatiegebruik zijn tevens veel voorkomende redenen van overbeharing.

Hormonale schommelingen

Bij de overgang neemt de productie van het vrouwelijke hormoon oestrogeen af waardoor het mannelijk hormoon de overhand neemt. Dit is een natuurlijk verschijnsel.
 Ook zwangerschapshormonen kunnen een tijdelijke overbeharing geven. Het stoppen of veranderen van anticonceptiemiddel of spiraal heeft invloed op de hormoonhuishouding. Hormoonschommelingen kunnen soms een lichte activatie van de haarzakjes in het gezicht geven maar ook bij de bikinilijn, tepelhoven en de navel.

Aanleg
Een verhoogde gevoeligheid voor androgenen komt voor in familiepatronen. Overmatige gezichtsbeharing verschilt ook per ras en cultuur. Vrouwen met een licht getinte huidskleur hebben over het algemeen een sterkere haargroei dan vrouwen met een blanke huid. Dit is in landen rond het Middellandse Zeegebied heel normaal dus spreek je eigenlijk niet echt van ‘overbeharing’. Wel kan het cosmetisch gezien als storend ervaren worden. Uiteraard is deze haargroei te behandelen door middel van ontharingstechnieken.

Hirsutisme
Wanneer er haren groeien op plaatsen waar dat normaal bij vrouwen niet het geval is, spreekt men over hirsutisme. Er kan een mannelijke ontharingspatroon ontstaan. De belangrijkste oorzaken van hirsutisme zijn hormonale factoren en medicijngebruik. Bij hormonaal hirsutisme wordt een teveel aan mannelijke hormonen als oorzaak gezien. Ontharen door middel van definitieve ontharing en elektrische epilatie is dan ook nog steeds effectief: de haargroei kan hierdoor sterk afnemen.

Hypertrichosis
Hypertrichosis is een vorm van overbeharing op een willekeurige plek op het lichaam. Het kan aangeboren zijn maar het kan ook op latere leeftijd opkomen. Het komt voor bij mannen en vrouwen. Hypertrichosis kan ontstaan als bijwerking van bepaalde medicijnen. Soms komt het door een chronisch ontstoken gewricht of een chronische prikkeling op de huid.

Specialist
Bij Huidkliniek De Vliet zijn we gespecialiseerd op het gebied in ontharing. Wij bieden diverse permanente ontharingstechnieken, zo is er altijd een geschikte oplossing voor u. Onze ervaren huidtherapeuten stellen graag bij u de diagnose.

Meest onthaarde zones

Oksels
Bikinilijn
(Onder-) benen
Bovenlip / bakkebaarden
Rug
Borst

Bekijk de volgende pagina voor meer informatie en onze ontharingsprijslijst.

Graag nodigen wij u uit voor een vrijblijvend intakegesprek bij onze huidtherapeut. Bel 088-00427003 of klik op onderstaande button voor de beschikbare spreekuren.

Beschikbare spreekuren

Lees verder:
Huidverjonging
Tatoeage verwijderen
Huidverbetering