Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.8 uit 420 reviews

Littekens verwijderen

Een litteken ontstaat tijdens het genezingsproces van een wond in de vorm van littekenweefsel (ook wel bindweefsel genoemd). De meeste wonden laten na verloop van tijd een wit en vlak litteken na, waar je vaak geen hinder van ondervindt. Sommige wonden kunnen echter een rood en verdikt litteken geven; dit zijn voornamelijk (iets) diepere wonden.

Informatie over andere typen littekens vind je onder de volgende links:
Acne littekens
Automutilatie littekens

Behandelmethodes

Er zijn verschillende methodes om een litteken te behandelen. De gekozen methode is afhankelijk van de plek op het lichaam, het formaat en hoelang het litteken er al zit.

Automutilatie zelfbeschadiging littekens verwijderen Huidkliniek De Vliet Leiden, litteken verwijderen
Voor-en-na foto van vervaagde littekens (klik op foto voor vergroting)

Littekens verwijderen met laserbehandeling: Fractional laser

Laserbehandeling: De Erbium YAG 2940 nm fractional laser is zeer selectief op water in je huid. Daardoor is de laser in staat zeer selectief de bovenste huidlaag te vernieuwen. De bovenste huidlaag (littekenweefsel) verdampt, en het collageen wordt gestimuleerd waardoor de huidkwaliteit verbetert.
Grove poriën en putjes in de huid kunnen selectief aanzienlijk minder diep worden gemaakt. Gemiddeld zijn daar 4 behandelingen voor nodig.

Litteken vervagen

Indien een litteken tot rust is gekomen maar nog wel roodheid vertoont, is het goed mogelijk deze roodheid te laten verdwijnen. Wij doen dit met een zeer effectieve en veilige huidlaser, de Harmony XLi. De lasergolflengte is tussen de 500 en 600 nm. Dit is de ideale golflengte om roodheid te behandelen. Ook is het goed mogelijk een litteken vlakker te maken. Dit kan met de gefractioneerde Erbium laser. Deze laser verdampt de bovenste (litteken) huidlaag en zo wordt deze weer één geheel met je gezonde huid.

Chirurgisch littekens verwijderen

Wij werken nauw samen met de ervaren plastisch chirurgen van de VandenBroecke Kliniek. Zij kunnen een litteken ook operatief corrigeren. Zo wordt de huid opnieuw, zeer verfijnd, gesloten. Niet ieder litteken komt in aanmerking om operatief gecorrigeerd te worden.

Lees verder:
Definitief ontharen
Pigmentvlek verwijderen
Tattoo verwijderen

Een reactie op “Littekens verwijderen


Reageren is niet meer mogelijk.