Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 8.8 uit 401 reviews

Littekens verwijderen

Littekens verwijderen bij Huidkliniek De Vliet

Een litteken is vaak ontsierend. Het litteken kan op de huid liggen, verdikt zijn, gevoelig en rood van kleur zijn. Maar dat hoeft niet zo te blijven! Littekens verwijderen is op verschillende manieren te realiseren. Hieronder vind je informatie over de manieren waarop wij dit kunnen doen.

Informatie over andere typen littekens vind je onder de volgende links:
Acne littekens
Automutilatie littekens

Littekens verwijderen behandelmethodes

Er zijn verschillende methodes om een litteken te behandelen. De gekozen methode is afhankelijk van de plek op het lichaam, het formaat en hoelang het litteken er al is.

Automutilatie zelfbeschadiging littekens verwijderen Huidkliniek De Vliet Leiden, litteken verwijderen
Voor-en-na foto van vervaagde littekens (klik voor vergroting)

Littekens verwijderen met laserbehandeling: Fractional laser

Laserbehandeling: De Erbium YAG 2940 nm fractional laser is zeer selectief op water in je huid. Daardoor is de laser in staat zeer selectief de bovenste huidlaag te vernieuwen. De bovenste huidlaag (littekenweefsel) verdampt, en het collageen wordt gestimuleerd waardoor de huidkwaliteit verbetert.
Grove poriën en putjes in de huid kunnen selectief aanzienlijk minder diep worden gemaakt. Gemiddeld zijn daar 4 behandelingen voor nodig.

Litteken vervagen

Indien een litteken tot rust is gekomen maar nog wel roodheid vertoont, is het goed mogelijk deze roodheid te laten verdwijnen. Wij doen dit met een zeer effectieve en veilige huidlaser, de Harmony XLi. De lasergolflengte is tussen de 500 en 600 nm. Dit is de ideale golflengte om roodheid te behandelen. Ook is het goed mogelijk een litteken vlakker te maken. Dit kan met de gefractioneerde Erbium laser. Deze laser verdampt de bovenste (litteken) huidlaag en zo wordt deze weer één geheel met je gezonde huid.

Chirurgisch littekens verwijderen

Daarnaast werken wij nauw samen met de ervaren plastisch chirurgen van de VandenBroecke Kliniek. Zij kunnen het litteken operatief corrigeren. Zo wordt de huid opnieuw, zeer verfijnd, gesloten. Niet ieder litteken komt in aanmerking om operatief gecorrigeerd te worden.

Littekens verwijderen? Maak online aan afspraak

Maak een afspraak

 

Lees verder:
Definitief ontharen
Pigmentvlek verwijderen
Tattoo verwijderen