Melasma behandeling

Onze kliniek ontvangt een 8.6 uit 10 over 268 reviews

Melasma behandeling

Melasma: één van de meest voorkomende vormen van pigment

Melasma, ook wel “zwangerschapsmasker” genoemd, komt veel voor en kan echt heel vervelend zijn. Het zijn wisselend gevormde verkleuringen die geleidelijk overgaan in de normale huidskleur. Dit in tegenstelling tot ouderdomsvlekken die ronder en wat scherper afgebakend zijn. Melasma ontstaan door een combinatie van aanleg, zonlicht, en hormoonhuishouding. Soms speelt temperatuur ook een rol. Ze komen het meest voor bij vrouwen (90 procent) met een iets gekleurde huid en ze ontstaan over het algemeen in de vruchtbare leeftijd. Vaak vlammen ze op tijdens de zwangerschap (zwangerschapsmasker), maar dat hoeft niet.

Oppervlakkige melasma zijn vaak bruin van kleur en redelijk goed te behandelen. Dieper gelegen pigmentvlekken herken je aan hun grijsblauwe kleur en zijn een stuk hardnekkiger. Waar bij pigmentvlekken door zonneschade of ouderdomsvlekken een laserbehandeling wonderen kan verrichten, is melasma een stuk lastiger te behandelen… Maar er is hoop!

Clearlift laser behandeling

Deze laserbehandeling wordt uitgevoerd met een gefractioneerde Q-switched laser van Alma Lasers. De behandeling is uitermate geschikt melasma een halt toe te roepen. Veilig en effectief.

Wat doet de Clearlift laser?

Dit is een zogenaamde niet-ablatieve laser die de laserstraal gefractioneerd in uw huid brengt zonder de huid te beschadigen. Hij richt zich op de melasma in de opperhuid. De laserstraal wordt geabsorbeerd, het pigment komt op de huid te liggen en “bladdert” er vanaf (eventueel met douchen of afdrogen). Ook getinte huid kan met deze gefractioneerde laser veilig worden behandeld. Na een behandeling bent u direct toonbaar en kunt u uw bezigheden en werkzaamheden hervatten.

Ook al wordt melasma ook vaak een zwangerschapsmaker genoemd, zwangerschap is een contra indicatie. Na de bevalling kunnen we een intakegesprek plannen.

Wanneer zie ik resultaat?
Direct na de behandeling merkt u dat uw huid gloeit en warm aanvoelt. In de twee tot drie weken na de behandeling zal de melasma donkerder worden en er uiteindelijk vanaf komen.

Dit is momenteel de meest effectieve behandeling tegen melasma. Wel is het belangrijk dat de huidtherapeute tijdens een intakegesprek vaststelt of het oppervlakkige of diepere melasma gaat. Daar kan dan een behandelplan op worden geadviseerd.

Consult om uw Melasma te behandelen?

Wilt u meer informatie over de geschikte behandeling voor uw huid? Tijdens een vrijblijvend intakegesprek krijgt u representatieve voor / na foto’s te zien van een behandeling.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met 088-0042703. Ook kunt u via onderstaande button een afspraak maken in een beschikbaar spreekuur.

Maak een afspraak

Lees verder:

Rimpels verwijderen
Pigmentvlek verwijderen
Peeling
Definitief ontharen